|
دوشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۰۱
کد مطلب : 5765
اخبار کشاورزی خراسان شمالی/ خراسان شمالی پتانسیل بالایی در توسعه طیور بومی دارد
|
خراسان شمالی پتانسیل بالایی در توسعه طیور بومی دارد، شهرستان های خراسان شمالی مرکز ثقل گیاهان دارویی هستند از مهمترین عناوین اخبار کشاورزی این استان است.
به گزارش خبرگزای مهر، مدیر امور طیور و زنبورعسل جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: خراسان شمالی پتانسیل بالایی در توسعه طیور بومی دارد.
احمد داوطلب با اشاره به اینکه 430 هزار قطعه طیور بومی در روستاهای استان وجود دارد افزود: از این تعداد 378 هزار قطعه مرغ و خروس و 52 قطعه ماکیان، شامل اردک، غاز و بوقلمون است.
وی گفت: میزان تولید گوشت مرغ بومی که در روستاها استفاده می شود حدود 200 تا 250 تن است.
داوطلب میزان تولید تخم مرغ محلی را 950 تن در سال ذکر کرد.
وی تصریح کرد: پرورش طیور بومی علاوه بر ایجاد درآمد اقتصادی جهت روستائیان و تامین نیازهای معیشتی آنها می تواند به افزایش تولید مواد پروتئینی در استان نیز کمک کند.
مدیر امور طیور و زنبورعسل جهاد کشاورزی خراسان شمالی از روستائیان خواست تا در پرورش طیور به صورت مشاغل خانگی به ویژه در سطح روستاها، مسائل بهداشتی و واکسیناسیون را رعایت کنند.
داوطلب توسعه پرورش مرغ بومی در استان را مستلزم وجود مراکز تولید و تکثیر جوجه بومی در استان ذکر کرد و گفت: خراسان شمالی در حال حاضر فاقد چنین مراکزی است.
این مسئول تصریح کرد: متاسفانه تاکنون هیچ متقاضی بخش خصوصی برای ایجاد این مراکز پا به عرصه نگذاشته است و این امرموجب شده تا متقاضیان برای دریافت جوجه بومی، به ایستگاه اصلاح نژاد و پرورش مرغ بومی شهرستان مشهد معرفی شوند.
وی میزان جوجه یک روزه بومی توزیع شده در سال گذشته از طریق این مرکز در بین روستائیان استان را پیش از 15 هزار قطعه ذکر کرد.
داوطلب با ذکر اینکه واحدهای مرغداری صنعتی استان جوابگوی نیاز استان نیست توضیح داد: 70 واحد مرغداری فعال در خراسان شمالی وجود دارد که حدود 8 هزار تن گوشت مرغ درآن تولید می شود.
مدیر امور طیور و زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: ظرفیت مرغداری های استان باید تا دو برابر افزایش یابد.
وی اشاره کرد: این استان حداقل نیازمند تامین 14 هزار تن گوشت مرغ در سال است.
شهرستان های خراسان شمالی مرکز ثقل گیاهان دارویی هستند
شهرستانهای اسفراین، فاروج و مانه و سملقان، مرکز ثقل گیاهان دارویی خراسان شمالی هستند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: سه شهرستان اسفراین، فاروج و مانه وسملقان مرکز ثقل کشت گیاهان دارویی خراسان شمالی هستند.
حیدر نامورافزود: این گونه های دارویی شامل، زیره سبز و سیاه، خاکشیر، نعناع فلفلی، کنجد و زعفران است.
وی گفت: البته در سطح شهر های استان گونه های وحشی و خود رو نیز وجود دارند که شامل رازیانه، خاکشیر، گشنیز، ختمی، بومادران و مرزه هستند.
وی سطح زیر کشت گیاهان دارویی را 1850 هکتار اعلام کرد و افزود: از این میزان 730 تن محصول برداشت می شود.
تحویل سالانه 200 راس گوسفند جهت توزیع ژن مطلوب
مدیر امور دام سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: سالانه 200 راس قوچ، بره و بز کردی جهت توزیع ژن مطلوب توزیع می شود.
علی مبارکی با اشاره به اینکه 2 میلیون و 700 راس دام سبک در این استان موجود است افزود: تجهیز پست تلقیح مصنوعی ایستگاه گوسفند کردی، جهت پشتیبانی گله های مردمی تحت پوشش یکی از برنامه های این سازمان جهت افزایش بازده اقتصادی در گله هاست.
وی ادامه داد: اجرای همزمان سازی فحلی و اجرایی تولید مثل خارج از فصل، در تعدادی از گله های مردمی یکی دیگر از برنامه هایی است که این سازمان دنبال می کند.
مبارکی اظهار داشت: در گله های مردمی که این عملیات انجام شده است تولید 127 درصدی بره زایی را به همراه داشته است.
وی بیان کرد: انعقاد قرارداد طرح محوری با گله های مردمی، برگزاری دوره کلاس توجیهی برای دامداران به منظور همزمان سازی فحلی و تولید مثل خارج از فصل برای افزایش بهره وری تولیدات دامی در استان انجام شده است.
این مسئول با ذکر اینکه ارزش دام سبک در استان 864 میلیون ریال است توضیح داد: میزان تولید گوشت حاصل از دام سبک 6 هزار و 576 تن است که 69 درصد از گوشت تولیدی استان را شامل می شود.
وی با اشاره به بهسازی واحد های دامی طی چند سال اخیر گفت: این عملیات برای حفظ بهداشت جایگاه های دامی و جلوگیری از بروز بیماری های انجام می شود.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: تا کنون واحدهای دامی زیادی بهسازی شده و تلاش بر این است که با بهسازی واحدهایی که به صورت معیشتی نسبت به تولید دام اقدام می کنند گام های مهمی در جهت افزایش کیفیت تولیدات برداشته شود.