Share/Save/Bookmark
 
شنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۴۲
کد مطلب : 7970
 

ضرورت تولید مرغ گوشتی 42 روزه در یزد/ ذائقه مردم مصرف مرغ درشت است
مدیرکل دامپزشکی استان یزد با انتقاد از کشتار مرغ با سن بالا در استان یزد گفت: تولید مرغ گوشتی 42 روزه در یزد ضروری است.
مرجع : خبرگزاری مهر
 
ضرورت تولید مرغ گوشتی 42 روزه در یزد/ ذائقه مردم مصرف مرغ درشت است
علی اکبر حداد زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بهترین زمان برای کشتار مرغ و عرضه با بازار در سن 42 روز است اما این نکته در استان یزد نادیده گرفته شده و به دلیل تغییر ذائقه مردم در مصرف مرغ درشت، مرغداران استان در سن 48 روز، طیور خود را برای عرضه به بازار کشتار می کنند.

وی با اشاره به مزیت مرغ های سبک وزن و کشتار 42 روزه ادامه داد: مرغ ‌هاي سبك وزن داراي چربي و بقاياي آنتي بيوتيک كمتري بوده و نسبت به مرغ‌ هاي سنگين وزن سالم تر هستند و از طعم و کیفیت بالاتری در هنگام پخت برخوردارند.

مدیر کل دامپزشکی یزد با تاکید بر بازنگری در روش تولید مرغ گوشتی و عرضه به بازار مصرف افزود: روش‌ های تولید مرغ‌ گوشتی باید در استان مورد بازنگری قرار گیرد و در راستای بالا بردن سلامت و تامین امنیت غذایی مردم باید تولید مرغ‌ گوشتی 42 روزه عملیاتی شود.

حدادزاده تصریح کرد: هدف این اداره کل توليد مرغ 42 روزه به منظور کاهش مصرف واکسن و خوراک طیور است از این رو با شرکت تعاونی مرغداران جلسات توجیهی در این زمینه برگزار شده تا مرغداران نسبت به کشتار 42 روزه مرغ توجیه شوند اما عملیاتی شدن این کار نیاز به زمان دارد.

وی از مزیت های کشتار 42 روزه مرغ را بهبود سلامت گوشت مصرفی، امنيت غذايي و توليد محصول سالم، افزايش دوره جوجه ريزي در سال، افزايش و استفاده از تمام ظرفیت طیور استان و جلوگیری از هدر رفت سرمایه ملی و اقتصادی کشور اعلام کرد.

این مقام مسئول ظرفیت تولید گوشت مرغ در استان یزد را 69 هزار تن در سال اعلام کرد و گفت: در سال گذشته 37 هزار تن گوشت مرغ در سطح استان تولید شده است که به دلیل برداشت دیرهنگام مرغ و کشتار آن در سن 48 روز، متوسط میزان تولید نیز به 37 هزار تن رسیده است.

وی با بیان اینکه 900 واحد پرورش مرغ گوشتی در استان فعالیت دارند عنوان کرد: برخی از این واحدها تنها یک یا دو دوره نسبت به جوجه ‌ریزی اقدام می ‌کنند که اگر به تولید مرغ 42 روزه اهتمام ورزند و در هر چهار فصل تولید داشته باشند از تمامی ظرفیت استان استفاده خواهد شد.

حداد زاده میزان مصرف گوشت مرغ در استان را در طول سال 32 هزار تن اعلام کرد و یادآور شد: سال گذشته پنج هزار تن گوشت مرغ مازاد بر نیاز استان تولید شده در حالیکه سالانه سه هزار و 629 تن گوشت مرغ نیز از سایر استان ‌ها وارد این استان می‌ شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نظارت بر تولید و تزیع طیور از وظایف این نهاد است گفت: در سال گذشته به منظور پیشگیری از بیماری ‌های مختلف دامی، انواع واکسن مورد نیاز تحت نظارت این اداره کل تهیه و توزیع شد.

وی با اعلام اینکه 197 میلیون انواع واکسن طیور در بین واحدهای فعال تولیدی در استان توزیع شده است تصریح کرد: واكسیناسیون در كنار رعایت بهداشت موثر است و منجر به ارتقاء صنعت دام و طیور در استان شود.