|
سه شنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۵۲
کد مطلب : 10553
سهم بیش از 400 میلیون دلاری دام و طیور در مثبت شدن تراز تجاری بخش/ صادرات 5000 رأس دام سبک از ابتدای امسال
|
ظرف دو سال و نیم گذشته، تراز تجاری بخش کشاورزی حدود پنج میلیارد دلار مثبت بود که سهم بخش دام و طیور بیش از 400 میلیون دلار برآورد شده است.
معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) درباره نقش دام و طیور در مثبت شدن تراز تجاری بخش کشاورزی گفت: کشورهای مختلف دنیا با توجه به شرایط خود نسبت به صادرات و واردات اقدام کنند و در ایران نیز جز این نبوده و نیست.
حسن رکنی افزود: ظرف دو سال و نیم گذشته تراز تجاری بخش کشاورزی با حمایتهای جدی در بخشهای مختلف حود پنج میلیارد دلار مثبت شد که این عدد در سرجمع فعالیتهای وزارت جهاد کشاورزی اتفاق افتاده است.
وی خاطرنشان کرد: در بخش دام و طیور بیش از 400 میلیون دلار تراز تجاری مثبت شده است که در برخی از اقلام صادرکننده بودهایم.
رکنی ادامه داد: در صادرات گوشت مرغ و تخممرغ، ایران یکی از کشورهای مطرح بزرگ صادرکننده دنیا محسوب میشود و در عسل، شیر و لبنیات نیز در سال گذشته حدود 600 هزار تن صادرات داشتهایم.
وی تصریح کرد: میزان تولید گوشت قرمز به حدود 800 هزار تن رسید که حدود 10 درصد این تولید را ناگزیر به واردات بودیم، یعنی حدود 70 تا 80 هزار تن در سالهای مختلف گوشت قرمز وارد کردیم.
صادرات بیش از یک میلیون رأسی دام به کشورهای حوزه خلیج فارس در سال گذشته
معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: در سال گذشته بیش از یک میلیون رأس دام به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شد که این امر بخشی از توازن ناشی از واردات گوشت قرمز را جبران کرد.
رکنی تأکید کرد: در سال جاری تاکنون حدود پنجهزار رأس دام سبک به کشورهای حاشیهای خلیج فارس صادر شده که بهطور قطع در ادامه سال جاری افزایش خواهد یافت، زیرا مسائل موجود سرانجام با روشی حل میشود.
وی افزایش عملکرد را در جمعیتهای دامی از دیگر عوامل افزایش تولید و رسیدن به توازن برشمرد و اظهار داشت: توازن علوفه و فرآوردههای دامی را نیز باید در نظر بگیریم و سپس نسبت به تولید اقدام کنیم که در مجموع در سالی که گذشت، وضعیت تولیدات بخش دام و طیور مناسب بود.
رکنی همچنین گفت: بیش از یک میلیارد دلار صادرات در بخش کشاورزی وجود داشت که توازن مثبت آن بالای 400 میلیون دلار برآورد شد.
وی در ادامه افزود: در برخی از مکملهای غذایی و جوجههای یکروزه از قبیل بوقلمون وارد داشتهایم و در برخی محصولات دیگر، صادرات داشتیم.
دسترسی به بازارهای اروپایی از طریق کشور آلمان
معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی درباره پتانسیل کشور آلمان برای صنعت دام و طیور کشور خاطرنشان کرد: آلمان در صنعت و ماشینآلات کشاورزی، ادوات کیفی خوبی دارد که میتوانیم از آنها در حوزه دام و طیور استفاده کنیم و علاوه بر آن، محققان و همکاران کارشناس میتوانند از تجارب این کشور برای بهینهسازی و ارتقاء تولید بهره ببرند.
رکنی ادامه داد: آلمان کشوری است که به بازارهای اروپایی دسترسی دارد؛ بنابراین میتوانیم محصولاتمان را به این کشور صادر و سپس راه را برای ورود به بازارهای جهانی دیگر باز کنیم.
وی تصریح کرد: در برخی اقلام میتوانیم با آلمانیها سرمایهگذاری مشترک داشته باشیم تا این امر منتج به افزایش صادرات شود.
رکنی در پایان یادآور شد: در بخش محصولات پروتئینی میتوانیم برنامه مشترکی را تدوین کنیم تا با سرمایهگذاری بتوانیم زمینه صادرات بیشتر را در 80 تا 90 درصد اقلام پروتئینی فراهم آوریم.