Share/Save/Bookmark
 
شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۲۵
کد مطلب : 7203
 

رئیس سازمان صنعت مازندران مطرح کرد
افزایش نهاده‌های دامی دلیل بحران قیمت مرغ
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت: 90 درصد بحران قیمت مرغ کشور به خاطر افزایش نهاده‌های دامی و طیور و وابستگی مطلق به خارج بود.
مرجع : خبرگزاری فارس
 
افزایش نهاده‌های دامی دلیل بحران قیمت مرغ
مرتضی هاشم‌پور در حاشیه نشست هم‌اندیشی جامعه اصناف شهرستان بابل در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بابل اظهار داشت: ششمین جلسه هم‌اندیشی اصناف استان در بابل با هدف بررسی مشکلات مجامع صنفی، اتحادیه‌ها و بازاریان در این برهه حساس زمانی برگزار شد.

وی افزود: بازاریان باید در این دوره حساس همپای نظام باشند زیرا فضای امروز کشور دچار التهابات اقتصادی سختی شده که به فرموده رهبر تنها درمان آن توجه اقتصاد مقاومتی است.

وی بیان داشت: گرانی‌های موجود کشور متأثر از دلایل مختلف از جمله مهم‌ترین آن کاهش درآمدهای نفتی است، گر چه در سال‌های دور رهبر انقلاب پیش‌بینی کردند که کشور باید اقتصاد بدون نفت را تجربه کند و هر سال 20 درصد از وابستگی اقتصادی به نفت کاهش یابد اما ما در این باره خوب عمل نکرده‌ایم.

هاشم‌پور تصریح کرد: رکود در محیط کسب و کار، کاهش درآمد و ممانعت از ورود بعضی ماشین‌آلات و نیازهای ضروری کشور سبب ملتهب‌تر کردن اقتصاد کشور شده که ناشی از فشار نظام سلطه است که به صورت هدفمند دنبال می‌شود اما مطمئن باشند که هرگز موفق نمی‌شوند.

وی گفت: گرانی‌های موجود کشور دلایل مختلفی از جمله رشد نقدینگی در جامعه دارد، هر چه میزان رشد نقدینگی بیشتر از ظرف اقتصادی باشد تورم‌زا است، این گذشته از نوسانات ارزی است که به صورت مستقیم و غیرمستقیم پدیده اقتصادی گرانی را حاصل می‌شود.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت مازندران اذعان داشت: بسیاری از مشکلات ما ناشی از بحران جهانی است که بخشی به کشور ما تحمیل شده است.

وی بیان داشت: افزایش قیمت مواد اولیه به سبب وابستگی شدید ما به خارج کشور است به طوری که 90 درصد بحران قیمت مرغ کشور به خاطر افزایش نهاده‌های دامی و طیور و وابستگی مطلق ما به خارج بوده است.

هاشم‌پور بیان داشت: در برابر این بحران دو راه پیش رو داریم یا گرانی را بپذیریم و با تغییر قیمت‌ها منطقی برخورد کنیم و یا گرانی را نپذیریم، که هر کدام پیامد خاص خود را دارد.

وی تصریح کرد: اگر گرانی را بپذیریم، پدیده گرانی اتفاق می‌افتد و جامعه با افزایش نرخ قیمت‌هایی که منشأ قانونی داشته بر اساس پیشنهاد سازمان‌های تصمیم گیرنده قیمت‌ها تغییر می‌کند.

هاشم‌پور گفت: اگر گرانی را نپذیریم با کاهش تولید مواجه می‌شویم که کاهش تولید خود سبب تعدیل نیروی انسانی، تعطیلی واحدها، افزایش قیمت‌ها، پایین آمدن نرخ ارز، تخلفات صنفی و در نهایت ایجاد احتکار، کاهش عرضه و رواج بازار سیاه می‌شود.