|
سه شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۰۸:۳۹
کد مطلب : 5737
کارشناس صنعت طیور کشور: نوسانات مرغ مهمترین چالش صنعت مرغداری است
|
کارشناس صنعت طیور کشور گفت: نوسانات مرغ مهمترین چالش صنعت مرغداری است.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، سید مصطفی مصطفوی پیش از ظهر امروز در جمع اعضای اتحادیه و تعاونی مرغداران گیلان با بیان اینکه در تولید بالغ بر یک میلیون و 650 هزار تن مرغ در کشور هنوز 30 درصد ضایعات وجود دارد، اظهار داشت: به دلیل عدم تغییر ساختار هنوز صنعت مرغداری با مشکلات زیادی مواجه است.
وی، ایران را کشوری توانمند و ثروتمند دانست و افزود: با توجه به این مسئله، نمیتوانیم پول را به فروشنده دهیم در حالی که در دوران هشت سال دفاع مقدس چنین مشکلی نداشتیم.
کارشناس صنعت طیور کشور با اشاره به اینکه طبق آخرین آمار برای 17 میلیون قطعه جوجهریزی 800 هزار تن مواد اولیه داریم، تصریح کرد: امروزه صنعت مرغداری افتخاری برای کشور است.
وی، ادامه داد: از تولید 200 هزار تن مرغ در سال 59 امروز به بیش از یک میلیون و 600 هزار تن تولید رسیده و بالغ بر هشت برابر به تولید و همین مقدار نیز به نیازهایش اضافه شده است.
مصطفوی، جایگاه تولید مرغ کشور در دنیا را رتبه هفتم ذکر کرد و بیان داشت: از نظر تولید تخممرغ رتبه دوازدهم دنیا را داریم و حدود 700 هزار نفر در این صنعت بهرهبردار و فعال هستند.
وی، ارائه خدمات مطلوب به جامعه را از اهداف مهم نامید و ابراز داشت: بهرهوری متعلق به صنعت مرغداری است و برای رسیدن به این هدف باید سیاستگذاریهای درست صورت گیرد.
کارشناس صنعت طیور کشور، با اشاره به اینکه مرغداریهای برای ژنتیک امروزی در کشور تجهیز نشدهاند، خاطرنشان کرد: اگر نتوانیم به دلیل نقص فنی از ظرفیت ژنتیک استفاده کنیم مشکل ایجاد میشود.
وی، نوسانات مرغ را بزرگترین چالش صنعت مرغ دانست و بیان داشت: چارچوب بازارسازی باید درست شود و اصل بازارسازی متعلق به خارج از مرزهاست.
مصطفوی، به افزایش نرخ نهادهها و قیمت مرغ اشاره کرد و ابراز داشت: مهمترین دغدغه صنعت مرغداری تامین نیازهای اولیه آن است.
وی، با بیان اینکه تعاونیها و اتحادیهها تجربه کردهاند که وارد بازار نیاز خود شوند، خاطرنشان کرد: باید از تمام توان خود بهره بگیریم.
کارشناس صنعت طیور کشور با اشاره به اینکه توسعه پایدار در صنعت مرغداری ایدهآل است، اذعان داشت: مرزهای کشورها روی پاشنه صادرات میچرخد اما مرزهای کشورمان روی واردات میچرخد و به همین منظور نتوانستیم به توسعه پایدار برسیم.