Share/Save/Bookmark
 
شنبه ۹ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۳۸
کد مطلب : 8518
 

مازندران؛ قطب طیور کشور/ 60 درصد مرغها پَر می کشند
مازندران با داشتن دو هزار و 84 واحد پرورش مرغ گوشتی و مادر قطب مهم صنعت تولید در کشور به شمار می رود و بیش از 60 درصد تولیدات آن به سایر استانها حمل می شود.
 
مازندران؛ قطب طیور کشور/ 60 درصد مرغها پَر می کشند
به گزارش خبرنگار مهر، طبق پیش بینی ها قرار است تا پایان سالجاری بیش از 300 میلیون قطعه جوجه یکروزه درجه در استان مازندران تولید و توزیع شود. در حال حاضر 18 کشتارگاه صنعتی طیور در استان وجود دارد که به اعتقاد متولیان امر، مشکلی در زمینه فرآوری آن وجود ندارد.

وابستگی به واردات علوفه ای، مشکل دارو و تامین برخی نهاده ها از جمله مسائل و چالش های فراروی صنعت مرغداری در استان به شمار می رود.

حسین نگهدار معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت صنعت مرغداری استان گفت: با توجه به شرایط، اقلیم بسیار مناسب در استان برای پرورش و نگهداری واحدهای مرتبط با صنعت طیور در استان فراهم شده است.

وی اظهار داشت: امروز مازندران به عنوان قطب پرورش طیور در کشور محسوب می شود و از نظر کمی و کیفی رتبه و جایگاه اول را بخود اختصاص داده است.

تولید 31 درصد جوجه یکروزه کشور در مازندران و صدور 66 درصد تولیدات

وی گفت: با وجود 184 واحد مرغ مادر 31 درصد تولید جوجه یکروزه کشور به استان مازندران اختصاص داردو 12 درصد کل جوجه های پرورش مرغ گوشتی با سهم تولید معادل 11 درصد از کل کشور به این استان تخصیص دارد.

وی یادآور شد: در حال حاضر، دو هزار و 84 واحد پرورش مرغ گوشتی در استان در حال فعالیت است که روزانه 600 تن مرغ آماده طبخ در استان وجود می شود و از مجموع این تولیدات 66 درصد به استانهای دیگر از جمله تهران ارسال می شود.

فعالیت 18 کشتارگاه صنعتی

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران به فعالیت 18 کشتارگاه صنعتی در استان اشاره و اضافه کرد: ظرفیت این کشتارگاه ها 340 هزار قطعه در یک شیفت کاری است و تولید مرغ استان 308 هزار قطعه در یک روز است.

وی اظهار داشت: بخشی از مرغ ها بطور طبیعی به تهران ارسال می شود و 100 درصد مرغ تولیدی اگر در داخل استان کشتار شود، ما در یک شیفت کاری، از نظر بسته بندی، قطعه بندی و ارسال مرغ تازه داریم.

اصلاح ساختار 290 مرغداری

نگهدار در زمینه وضعیت مرغداریهای استان از نظر بهسازی و اصلاح ساختار گفت: از دو هزار و 84 واحد، سال 90 و 91 حدود 290 واحد را به ظرفیت 6.5 میلیون قطعه بهسازی و اصلاح ساختار انجام دادیم.

وی بیان داشت: وقتی یک مرغداری از نظر فیزیکی ساختار و تجهیزاتش بر اساس فناوری روز تغییر می کند، حداقل 40 درصد افزایش تولید داریم و کاری در سال گذشته انجام شد، سالانه 25 هزار تن به تولید استان با اصلاح ساختار مرغداریها اضافه شده است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد مازندران در پاسخ به اینکه چند درصد مرغداریهای استان نیازمند اصلاح ساختارند، گفت: در دوران گذشته حدود 17 تا 18 سال قبل سیستم مرغداریهای که اصلاح می شد، سیستم باز بود و تکنولوژی ها موجود همانند کنونی نبود.

وی گفت: حداقل حدود 50 درصد از واحدهای مرغداریهای استان نیازمند بهسازی و اصلاح ساختار هستند ولی این به آن معنا نیست که مرغداری مخروبه است و باید دوباره ساخته شود بلکه تکنولوژی مرغداریها روز به روز باید مدرن و بهینه شود.

وی گفت: با استفاده از تکنولوزِ روز، تغییر سیستم اتوماسیون و گرمایشی می تواند افزایش وزن داشته باشیم و ظریب تبدیل داشته باشیم.

میانگین بالای ظریب تبدیل در مازندران

وی گفت: میانگین ظریب تبدیل مرغداریها در استان، 17.96 بوده درحالیکه در کشور حدود 2 است و در مازندران با افزایش طول دوره پرورش مواجه هستیم و در استان می توانیم براحتی پنج دوره پرروش را داشته باشیم درحالیکه در برخی استانها حدود سه تا 3.5 دوره است.

نگهدار یادآور شد: میزان قیمت تمام شده مرغ در استان به دلیل بحث آب و هوایی پنج تا 10 درصد نسبت به سایر استانها کمتر است و مزایای بسیار خوبی در استان داریم .

وی تصریح کرد: با توجه به افزایش تقاضا برای مصرف گوشت، امروزه شاهد رشد و توسعه قابل توجه ای در صنعت طیور دنیا می باشیم بطوری که طی ده سال گذشته تولید گوشت مرغ دنیا با 40 درصد رشد بمیزان 3/83 میلیون تن در سال 2011 میلادی رسیده و در کشور ما نیز در همین مدت شاهد رشد بیش از دو برابری در تولید گوشت مرغ بوده ایم.

نگهدار با اشاره به اینکه صنعت طیور ایران از سال 1357 تاکنون 700 درصد رشد داشته و سرانه مصرف گوشت مرغ نیز با رشد 5 برابری به 25 کیلوگرم در سال 1391 رسیده است افزود: مازندران بعنوان یکی از قطب های مهم این صنعت است و با داشتن تعداد 184 واحد مرغ مادر بظرفیت حدود 5 میلیون قطعه که 77 درصد این واحدها فعال و در حال تولید و پرورش بوده و مابقی نیز در حال آماده سازی سالن و خرید جوجه از مزارع مرغ اجداد می باشند، با بیش از 30 درصد تولید جوجه یکروزه کشور مقام اول را بین استان های سراسر کشور به خود اختصاص داده است.

نگهدار در ادامه در خصوص عملکرد چهارماهه اول سال جاری (92) مزارع مرغ مادر استان گفت: در چهار ماهه اول امسال بیش از 6/96 میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی درجه یک به ارزش بالغ بر هزار و 47 میلیارد ریال در مزارع مرغ مادر استان با درصد هیچ 83 تولید گردیده و پیش بینی می‌ شود تا پایان سال جاری بیش از 300 میلیون قطعه جوجه یکروزه درجه یک توسط مزارع ما در استان تولید و توزیع گردد که حدود 130 میلیون قطعه از جوجه یکروزه تولیدی در طول سال در مزارع مرغ گوشتی استان جوجه ریزی و مابقی به سایر استان ها و حتی بخشی از آن به کشورهای همسایه صادر خواهد شد.

علی درویش نیا مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر نیز درباره وضعیت تولید گوشت سفید در این شهرستان گفت: در راستای تأمین امنیت غذایی و پروتئین جامعه در 5 ماه اول سال جاری بیش از هشت هزار و 439 تن گوشت سفید در واحدهای تولیدی این شهرستان تولید و به بازار مصرف عرضه گردید.

وی تصریح کرد: این مقدار گوشت سفید تولیدی، از جوجه ریزی بیش از چهار میلیون و 934 هزار و 820 هزار قطعه از تعداد 245 واحد تولیدی در 5 ماهه نخست سال جاری بدست آمده است.