Share/Save/Bookmark
 
يکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۴۶
کد مطلب : 7077
 

ثبت اطلاعات جوجه‌های گوشتی و نیمچه گوشتی همدان در سامانه آنلاین
کارشناس ثبت اطلاعات مرغداریها در سامانه آنلاین سازمان جهادکشاورزی استان همدان از ثبت اطلاعات جوجه های گوشتی و نیمچه گوشتی استان از سال 89 تاکنون در سامانه خبر داد.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
 
ثبت اطلاعات جوجه‌های گوشتی و نیمچه گوشتی همدان در سامانه آنلاین
"احمدعلی عبدالهی" در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه همدان، با اعلام این خبر افزود: یکی از مواردی که در صنعت پرورش طیور گوشتی همواره مورد نظر بوده ایجاد تعادل بین بخش‌های مختلف در تولید گوشت مرغ در کلیه مراحل است.

وی اظهارکرد: تعدد عوامل تولید و تعامل این عوامل با یکدیگر در هر مقطع زمانی فرآیند خاصی را موجب می‌شود که با توجه به ماهیت عملکردی هر یک از قسمتهای آن بعضا دارای اثرات میان مدت و کوتاه مدت است بنابراین یکی از ابزارهای موثر و کارآمد که می‌تواند کمک شایانی به مدیریت کلان این بخش کند، برپایی شبکه جمع آوری اطلاعات و اطلاع رسانی و تعامل اجزای آن است که در کمترین زمان ممکن علاوه بر شناسایی فرآیندهای موجود نسبت به ترسیم فرآیندهای ثانویه و بعدی عمل خواهد کرد و در صورت اجرای صحیح مراحل مختلف آن، فرصت تصمیم گیری لازم را در مقاطع زمانی مناسب(قبل از وقوع بحران) برای مدیران مربوطه فراهم خواهد کرد؛ به عبارت دیگر ما با یک شبکه گسترده اطلاعاتی صنعت مرغ گوشتی در استان مواجه هستیم.

عبدالهی تصریح کرد: واحدهای درگیر صنعت در سراسر کشور و مراکز تصمیم گیری در شهرستانها حجم وسیعی از اطلاعات و اقلام داده ای را فراهم می آوردند که در روند تصمیم گیری این صنعت تاثیرگذار است.

وی در ادامه به اهداف کلی این پروژه اشاره و عنوان کرد: پروژه تهیه و استقرار نرم افزار مربوط به برنامه ریزی و نظارت بر تولید واحدهای مرغ اجداد، مرغ مادر، کارخانجات جوجه کشی(رسته گوشتی)، نیمچه گوشتی و کشتارگاه‌های طیور به منظور ارتقاء وضعیت اطلاع رسانی، پیش بینی، برنامه ریزی و نظارت بر تولید واحدهای مذکور تعریف شده است که در این پروژه اطلاعات مربوط به واحدهای مرغ اجداد، مرغ مادر، موسسات جوجه کشی، کشتارگاه‌ها و نیمچه‌ گوشتی‌ها از طریق واحدهای تولیدی، تعاونیهای شهرستان و اتحادیه‌ها به امور دام مدیریت جهادکشاورزی شهرستان، معاونت تولیدات دامی استان و از آن طریق به وزارت جهادکشاورزی انتقال می یابد.

کارشناس ثبت اطلاعات مرغداریها در سامانه آنلاین سازمان جهادکشاورزی استان همدان در ادامه به بیان مزایای این پروژه پرداخت و بیان کرد: برنامه ریزی و نظارت بر تولید واحدهای مرغ اجداد، مرغ مادر، کارخانجات جوجه کشی، نیمچه گوشتی و کشتارگاه‌های طیور در سطح کشور و در همه استانها و شهرستانها قابل اجراست بنابراین اجرای این پروژه در محیط اینترنت برای سازمان صرفه جویی نیروی انسانی خواهد داشت.

وی ادامه داد: این پروژه سیستم یکپارچه‌ای از بخش‌های مختلف صنعت مرغداری و نیز شناخت کاملی از وضع موجود فراهم می‌کند بنابراین می توان با اتخاذ تصمیمات لازم و به موقع به کنترل بحران گوشت مرغ و ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای گوشت مرغ پرداخت.

عبدالهی همچنین اظهار کرد: سیستمی که مرکز روی آن هدفگذاری کرده، در جهت مکانیزه کردن فعالیتهای جاری امور طیور است.

وی افزود: تعامل سیستم ما با پرورش مرغ گوشتی همچنین استفاده کننده اصلی اطلاعات این سیستم معاونت بهبود تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی است.

وی تصریح کرد: معاونت بهبود تولیدات دامی که یکی از معاونتهای موجود در وزارت جهادکشاورزی محسوب می شود خود دارای دفاتر متعددی است که از آن جمله می توان به دفتر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم اشاره کرد، دفتر مرتبط با این پروژه که بهره بردار سیستم نیز محسوب می شود وظیفه اصلی آن جمع آوری اطلاعات و نظارت بر تمامی واحدهای درگیر با صنعت مرغ گوشتی و برنامه ریزی مناسب جهت مدیریت این صنعت در کشور است.

وی ادامه داد: از واحدهای درگیر با این پروژه در مرحله اول واحدهای مرغ گوشتی در استان و واحدهای مرغ اجداد، مادر، نیمچه گوشتی، جوجه کشی و کشتارگاههای طیور واحدهای ستادی و اجرایی جهادکشاورزی شهرستانها، استانها و مرکز تعاونی‌های شهرستان و اتحادیه‌ها به منظور شناخت وضعیت تولیدات طیور است که هر یک به نوعی تحت تاثیر پروژه قرار دارند.

عبدالهی خاطرنشان کرد: همکاری تمامی مرغدارات و صاحبان صنایع جانبی مانند کشتارگاه‌ها و جوجه کشی‌ها سبب دقت در برنامه ریزی های کلان استان و در نهایت کشور خواهد بود.

وی در ادامه بیان کرد: با توجه به اینکه ثبت اطلاعات مرغداران به سبب برخی مشکلات اجرائی که در شهرستان‌ها مانند دسترسی به اینترنت و یا عدم دانش کافی در استفاده از اینترنت است که در صورت نیاز می‌توانند به کارشناسان مربوطه مستقر در هر شهرستان مراجعه کرده و اطلاعات خود را ثبت کنند در ضمن لازم به یادآوری است اطلاعات مربوطه باید در طول پرورش ثبت شود.

عبدالهی ادامه داد: مراحلی که در سامانه باید ثبت شود به ترتیب تعریف دوره، آماده سازی، جوجه ریزی، ثبت مصرف دارو، ثبت واکسیناسیون، ثبت تلفات، ترکیب جیره، وزن کشی و خوراک دهی، انتقال به کشتارگاه و پایان دوره است و برای هر کدام شاخه‌های مختلفی تعریف شده که با ثبت دقیق آنها کلیه هزینه‌ها، مقدار مصرف دان، مقدار تولید گوشت در یک دوره درپایان مشخص می شود.

وی اضافه کرد: از زمان ابلاغ این بخشنامه از سال 89 این معاونت نهایت تلاش خود را برای اجرائی کردن این سامانه در اقصی نقاط استان بکار گرفته و با استفاده از توان مراکز خدمات مشاوره‌ای و در بعضی از شهرستان‌ها از طریق تعاونی مرغداران و تحمل مشقات فراوان تا به امروز از پیش رفت نسبتا قابل قبولی برخوردار بوده است.

کارشناس ثبت اطلاعات مرغداریها در سامانه آنلاین سازمان جهادکشاورزی استان همدان همچنین گفت: تبادل اطلاعات برای مطالعه و بررسی وضعیت تولید واحدهای پرورش نیمچه گوشتی توسط مدیریت طیور مرکز به منظور تصمیم سازی، برنامه ریزی، نظارت و شناخت تعامل اجزاء صنعت طیور گوشتی در راستای کاهش نوسانات و ایجاد تعادل(در ابعاد مختلف)، پیش بینی میزان جوجه ریزی کلیه خطوط(اجداد، مادر و نیمچه گوشتی) براساس گوشت مرغ مورد نیاز و مصرف سرانه، ارائه اطلاعات برای شناسایی وضعیت مصرف سالیانه گوشت مرغ با در نظر گرفتن فصول، مناسبتها، شرایط بازار، ذخایر، واردات، توزیع خارج از سیستم و موارد مرتبط، پیش بینی و عملکرد وضعیت تولید و مصرف فرآورده های طیور(جوجه یک روزه اجداد، مادر گوشتی و گوشت مرغ) به منظور برنامه ریزی تولید گوشت مرغ به تناسب مصرف سرانه و توان صادراتی، پیش بینی و مصرف مواد اولیه خوراک دان مورد نیاز و سایر نهاده ها(برای تولیدات طیور گوشتی)، شناسایی وضعیت موجود واحدهای تولیدیاز نظر شیوه مدیریت، پراکنش و عملکرد تولیدی در هر منطقه و ارزیابی عملکرد واحدهای پرورش نیمچه گوشتی در سطح کشور از ویژگیهای این سیستم به شمار می آیند.

وی یادآور شد: مدیریت پروژه از طریق وزارت جهادکشاورزی انجام می شود که کارفرمای پروژه دفتر آمار و فناوری اطلاعات معاونت برنامه ریزی و اقتصادی است که فاز اول پروژه شناخت وضعیت موجود واحدهای صنعت طیور کشور در راستای واحدهای گوشتی است.