Share/Save/Bookmark
 
پنجشنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۲۶
کد مطلب : 5826
 

معاون جهاد کشاورزی کردستان خبر داد
افزایش 3 برابری ظرفیت مرغداری‌های کردستان
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان از افزایش سه برابری ظرفیت مرغداری‌های استان در سال 90 خبر داد.
مرجع : خبرگزاری فارس
 
افزایش 3 برابری ظرفیت مرغداری‌های کردستان
خالد جعفری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج به بیان مقایسه ظرفیت مرغداری‌های استان از سال 84 تا 90 پرداخت و اظهار کرد: تعداد واحدهای مرغ گوشتی استان در سال 84، 256 واحد بوده که در سال گذشته به 500 واحد افزایش یافت.



وی تصریح کرد: ظرفیت واحدهای مرغ گوشتی استان در سال 84، 3 میلیون و 750 هزار قطعه در دوره بود که در سال 90 به 9 میلیون و 122 هزار قطعه در دوره رسید.



جعفری عنوان کرد: تا پایان سال 90، تعداد 129 واحد به ظرفیت 2 میلیون و 690 هزار قطعه در هر دوره دارای موافقت اصولی و 394 واحد هم دارای پروانه تاسیس شدند.



معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: از تعداد واحدهای مذکور 190 واحد به ظرفیت 4 میلیون و 500 هزار قطعه در هر دوره در حال احداث است.



جعفری با بیان اینکه در سال 90 ظرفیت مرغداری‌های گوشتی استان در مقایسه با سال 89، 11 درصد رشد داشته است، افزود: سال گذشته در مقایسه با سال اول برنامه چهارم توسعه ظرفیت مرغداری‌های استان 196 درصد رشد به عبارت دیگر حدود سه برابر افزایش داشته است.



وی با اشاره به واحدهای پرورش مرغ مادر گوشتی در استان خاطرنشان کرد: در حال حاضر 10 واحد پرورش مرغ مادر گوشتی به ظرفیت 239 هزار و 500 قطعه در هر دوره دارای پروانه بهره‌برداری هستند.



وی ادامه داد: 9 واحد به ظرفیت 225 هزار قطعه نیز دارای پروانه تاسیس و 2 واحد به ظرفیت 35 هزار قطعه دارای موافقت اصولی‌اند.



معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: همچنین یک واحد کارخانه جوجه‌کشی با ظرفیت 2 میلیون عدد تخم مرغ نطفه‌دار و با توان تولید 11 میلیون قطعه جوجه یک‌روزه در سال فعال است.



جعفری گفت: شش کشتارگاه صنعتی مرغ به ظرفیت 13 هزارقطعه در ساعت در شهرستان‌های سنندج، بانه، مریوان، کامیاران، قروه و سقز فعال است.



وی اظهار داشت: یک واحد کشتارگاه نیز در شهرستان‌ دهگلان به ظرفیت 2 هزار قطعه در ساعت در حین ساخت بوده و دارای پیشرفت فیزیکی مناسبی است.



جعفری بیان داشت: همچنین چهار کارخانه اختصاصی خوراک طیور به ظرفیت سالیانه 105 هزار تن در شهرستان‌های سنندج، دهگلان ،کامیاران و مریوان فعالیت می‌کنند.



این مقام مسئول به دیگر طرح‌های در حال اجرای استان در بخش طیور اشاره کرد و افزود: مجتمع بزرگ زنجیره‌ای ایمان طیور در شهرستان کامیاران از جمله طرح‌های مهم استان است که دارای واحدهای مرغ مادر، مرغ اجداد، مراکز جوجه‌کشی، مرغ تخمگذار، کشتارگاه صنعتی و کارگاه تولید خوراک به صورت متمرکز است.



معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان تصریح کرد: هم اکنون یک اتحادیه شرکت تعاونی مرغداران استان و 11 شرکت تعاونی مرغداران گوشتی در شهرستان‌های استان وجود دارد.



جعفری میزان اشتغال مستقیم بخش طیور استان را 2 هزار و 700 نفر ذکر کرد و خاطرنشان کرد: اگر برای هر شغل مستقیم حداقل 3 نفر غیرمستقیم نیز در نظر گرفته شود 8 هزار و 100 نفر بطور غیرمستقیم در این بخش فعالیت می‌کنند.



وی در ادامه بیان داشت: میزان سرمایه‌گذاری انجام شده 3 هزار میلیارد ریال برآورد می‌شود.