Share/Save/Bookmark
 
شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۴۳
کد مطلب : 6528
 

مشکلات بی شمار صنعت پرورش مرغ در اقلیم کردستان
"واردات بی حد و حصر گوشت از خارج، عدم کمک حکومت اقلیم برای اجرای پروژه های مرغداری و گرانی خوراک و دیگر نیازهای مرغ را عوامل ایجاد مشکل بر سر راه توسعه سریع صنعت مرغ در اقلیم کردستان است".
مرجع : خبرگزاری کردپرس
 
مشکلات بی شمار صنعت پرورش مرغ در اقلیم کردستان
یکی از مسئولان وزارت کشاورزی به تولید گوشت مرغ در اقلیم کردستان امیدوار است و اظهار می دارد که سال آینده می توان 80% نیاز اقلیم را در داخل تولید کرد. این در حالی است که انجمن مربوط به صنعت پرورش مرغ تاکید می کند که عدم توجه دولت سبب شده است که امکان رقابت با مرغ های وارداتی وجود نداشته باشد.
موانع عدم موفقیت صنعت مرغ
حیدر فرحان حسن، رئیس انجمن اعلای صنعت مرغ واردات بی حد و حصر گوشت از خارج، عدم کمک حکومت اقلیم برای اجرای پروژه های مرغداری و گرانی خوراک و دیگر نیازهای مرغ را عوامل ایجاد مشکل بر سر راه توسعه سریع صنعت مرغ در اقلیم کردستان عنوان کرد.
نیاز شدید به گوشت مرغ در عراق سبب شده است که قسمت اعظم مرغ مورد نیاز از طریق مرزهای عراق وارد شود. طبق گفته های رمضان محمد کریم، مدیر دام وزارت کشاورزی تنها وارداتی که در ماه رمضان صورت گرفته است، برای یک سال اقلیم کافی است.
در پی خودکفایی
واحدهای فعال اقلیم امسال توانسته اند 62 تا 65% نیاز داخلی اقلیم را برآورده کنند و بر اساس گفته های یکی از مسئولین وزارت کشاورزی این رقم در ابتدای سال آینده به 80% می رسد و در ابتدای سال 2014 اقلیم کردستان از این نظر به خودکفایی خواهد رسید.
مجموع واحدهای پرورش مرغ اقلیم کردستان نزدیک به 1000 پروژه است که از این تعداد 70 تا 80% واحدهای موجود فعالند. این واحدها در سال جاری توانستند 62 هزار تن گوشت مرغ تولید کنند و این در حالی است که اقلیم کردستان در سال به 100 هزار تن گوشت مرغ نیاز دارد. طبق قوانین برای حمایت از تولید داخلی اقلیم قرار شده است که هر بازرگانی که به کار واردات مرغ اشتغال دارد مقداری از گوشت تولیدی اقلیم را نیز خریداری کند، اما این قانون در ماه رمضان اجرا نشده است.
حکایت مرغ زنده
هنوز هم شماری از ساکنان اقلیم مرغ زنده می خرند و دلیل آن را نگهداری طولانی مدت مرغ در سردخانه ها و تغییر طعم آن اعلام می کنند. همزمان صاحبان مرغداری ها نیز به توصیه های وزارت کشاورزی توجهی نمی کنند و این نیز سبب شده است که شاهد بی نظمی در صنعت تولید مرغ در اقلیم کردستان باشیم.
به منظور ریشه کن کردن فروش مرغ زنده، قرار شده است که صاحبان مرغداری هایی که مرغ ها را در کشتارگاههای اقلیم کشتار کنند به ازای هر یک کیلو 350 دینار به عنوان کمک دریافت کنند. اما رئیس انجمن صنعت مرغ وزارت کشاورزی این کمک را ناچیز می داند و تصریح می کند که بدون حمایت جدی از مرغ منجمد اقلیم توان رقابت با مرغ منجمد خارجی را ندارد، به همین دلیل خواستار افزایش این مبلغ و همکاری بیشتر با صاحبان واحدهای تولید مرغ است.
اگر از تولید داخلی مرغ حمایت شود و بازار فروش مرغ منجمد داخلی نیز توسعه یابد، مصرف کنندگان می توانند گوشت هایی را مصرف کنند که از تولید آن زمان زیادی نگذشته و برای همیشه خرید مرغ زنده را کنار بگذارند.
ناتوانی در رقابت
اغلب کشورها در صنعت مرغ به گوشت منجمد وابسته اند، اما در کردستان صنعت مرغ نتوانسته است در این عرصه اقدامی جدی انجام دهد. همانگونه که حکومت با نرخ های بالاتر از بازارهای جهانی به کشاورزان در خرید گندم و جو و سایر حبوبات کمک می کند لازم است در صنعت مرغ نیز حداقل به مدت یک سال به صاحبان مرغداری ها کمک کند تا مرغ های منجمد را در بازار عرضه کرده و توجه مصرف کنندگان را به خرید تولیدات داخلی جلب کنند. هدف وزارت کشاورزی این است که اقلیم کردستان همچون مرکزی برای تولیدات دامی و به ویژه مرغ و تخم مرغ برای سراسر عراق تبدیل شود و در همین راستا امسال نیز به منظور حمایت از واحدهای مرغداری 3 میلیارد دینار را برای خرید سویا اختصاص داده است.
حیدر فرحان حسن، رئیس انجمن صنعت مرغ می گوید که اگر 800 واحد از واحدهای مرغداری کردستان به طور کامل مورد بهره برداری قرار گیرند، غیر از تامین نیاز داخلی اقلیم، نیازهای چند شهر دیگر عراق نیز تامین خواهد شد.
قیمت هر کیلو مرغ زنده در بازارهای اقلیم کردستان 5 هزار دینار است و این در حالی است که هر کیلو گوشت منجمد ترکی 3 هزار و 500 دینار و هر کیلو گوشت منجمد اقلیم نیز 4 هزار دینار عرضه می شوند.