Share/Save/Bookmark
 
يکشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۱۷
کد مطلب : 6465
 

فارس/
آغاز تولید دوگانه واکسن نیوکاسل آنفلوآنزا برای نخستین باردرجنوب کشور در شیراز
تولید واکسن دوگانه نیوکاسل آنفلوانزا در موسسه سرم سازی رازی شیراز آغاز شد.
مرجع : سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان
 
آغاز تولید دوگانه واکسن نیوکاسل آنفلوآنزا برای نخستین باردرجنوب کشور در شیراز
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس نیوکاسل یکی از بیماریهای ویروسی خطرناک و کشنده طیور از جمله مرغ است که تنها راه مقابله با آن واکسیناسیون به موقع و صحیح می باشد.

رضائیان زاده مدیر کل دامپزشکی استان فارس گفت : در استان فارس با ظرفیت سالانه 60 میلیون قطعه جوجه ریزی به 60 میلیون دوز واکسن نیاز است.

وی افزود: در سال 88 با ورود موج جدید این بیماری به کشور بخش وسیعی از صنعت مرغداری کشور با بحران این بیماری مواجه شد که به دلیل کمبود واکسن در کشور تلفات مرغ به 40 تا 100 در صد رسید.

رئیس موسسه سرم و واکسن سازی رازی شیراز گفت: با توجه به نیاز سالانه کشور به 300 تا 350 میلیون دوز واکسن نیوکاسل آنفلوآنزا و دسترسی آسان تر به ویژه مرغداران به این واکسن، تولید این واکسن در شیراز آغاز شده است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون این واکسن در مرند با ظرفیت 100 میلیون دوز تولید می شد افزود: به منظور تامین نیاز کشور سالانه نزدیک به 200 تا 250 میلیون دوز از این واکسن از خارج از کشور وارد می شد که با آغاز تولید واکسن نیوکاسل آنفلوآنزا در شیراز دیگر نیازی به واردات از خارج نیست.

دکتر مهربان گفت: در حال حاضر این واکسن به میزان دو میلیون دوز در ماه در شیراز تولید می شود که تا چند ماه آینده با راه اندازی خط تولید تمام اتوماتیک این واکسن میزان تولید تا پایان سال به 20 میلیون دوز در ماه افزایش می یابد.

وی گفت :واکسن آنفلوآنزا نیوکاسل پنجمین واکسن تولید شده در این موسسه است و 80 درصد مواد و ترکیبات مورد نیاز آن در داخل تولید می شود.

عبودی یکی از مرغداران نمونه استان فارس با اشاره به اینکه سال 88 به دلیل مواجه با این بیماری و کمبود واکسن ، 40 درصد تلفات داده است گفت : برای تهیه این واکسن به دلیل کمبود نمونه ایرانی چاره ای جز تهیه نمونه های خارجی نداریم .

وی افزود: نمونه های خارجی واکسن آنفلوانزا- نیوکاسل تا 5 برابر نمونه ایرانی هزینه در بر دارد و از طرفی شرایط نگهداری صحیح و ایمن نمونه های خارجی صد در صد اطلاعی نداریم و نمی توانیم با اطمینان خاطر از آنها استفاده کنیم.