Share/Save/Bookmark
 
دوشنبه ۱۳ تير ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۳۷
کد مطلب : 4871
 

قانعي خبر داد:
فراخوان عمومي توليد واكسن‌ها درآينده نزديك
معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت با اعلام اعطاي 400 مجوز پذيرش دكتري تخصصي همراه با پژوهش به مراكز تحقيقاتي از هدفگذاري مبني بر افزايش پذيرش دكتري تخصصي همراه با پژوهش به چهار هزار مورد طي سه سال آينده خبر داد.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
 
فراخوان عمومي توليد واكسن‌ها درآينده نزديك
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر مصطفي قانعي در همايش سراسري معاونان تحقيقات و فناوري دانشگاه هاي علوم پزشكي و روساي مراكز تحقيقاتي كه در تالار امام مجتمع بيمارستاني امام خميني (ره) برگزار شد در خصوص مراحل اجرايي نقشه جامع علمي كشور گفت: در جلسه‌ هفته‌ گذشته ستاد راهبردي نقشه جامع علمي كشور، دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي، وزارت بهداشت را پيشتازترين دستگاه در اجرايي كردن نقشه جامع علمي كشور تاكنون معرفي كرد.

معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت با بيان اين كه 10 راهبرد كلان از 13 راهبرد كلان نقشه جامع علمي كشور مرتبط با وزارت بهداشت است، تصريح كرد: همچنين از بين 214 اقدام ملي موجود در نقشه جامع علمي كشور حدود 85 اقدام مرتبط با وزارت بهداشت است كه 37 مورد از آ‌ن در مرحله اجرا قرار دارد.

وي در خصوص چشم‌انداز علم و فناوري سلامت گفت: كسب جايگاه اول سلامت آحاد مردم در منطقه تا سال 1404 از طريق بهره‌برداري از دانش و توليدات علمي، چشم‌انداز اين حوزه محسوب مي‌شود.

معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت با بيان اين كه تدوين نقشه جامع علمي سلامت اتمام يافته و در حال اجرا است تصريح كرد: همچنين نقشه نظام سلامت ايران در حال تدوين است كه از هفته آينده جلسات آن تشكيل مي‌شود.

به گفته‌ قانعي بر همين اساس برنامه پنجم توسعه وزارت بهداشت در سال جاري در حال اجرا بوده و نقشه جامع علمي دانشگاه‌ها نيز در دست تدوين اجرا قرار دارد.

قانعي با تاكيد بر اين كه نقشه جامع علمي سلامت با اهداف كمي و قابل اندازه‌گيري ترسيم شده است، خاطرنشان كرد: افزايش توليدات علم پزشكي به 20 هزار، تربيت 20 هزار پژوهشگر، ايجاد 700 مركز پژوهشي و 90 پژوهشگاه و مركز رشد، كسب 2 درصد از بازار جهاني محصولات و خدمات در حوزه سلامت، خودكفايي در 85 درصد حوزه سلامت كشور و ارائه سه الگوي الهام بخش از جمله موارد مهم در نقشه جامع علمي سلامت است كه بايد تا پايان چشم‌انداز 1404 به آن دست يابيم.

به گزارش ايسنا، قانعي با اشاره به راه‌اندازي مراكز رشد متعدد در دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور گفت: در حال حاضر 27 مركز رشد در دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور فعاليت مي‌كنند و 10 شبكه تحقيقاتي نيز طي يك سال اخير تشكيل شده است. اين شبكه‌ها مصوب شوراي گسترش وزارت بهداشت هستند كه يك شخصيت حقوقي داشته كه مي‌توانند اعتبارات خاصي را براي خود جلب كنند.

قانعي گفت: در حال حاضر كه در ابتداي برنامه پنجم توسعه قرار داريم رتبه دوم را در منطقه كسب كرده‌ايم بنابراين بايد هدف اصلي ما در پايان برنامه پنجم توسعه كسب رتبه اول منطقه قرار گيرد.

معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت با تاكيد بر اين كه در حال حاضر در حوزه‌ي علم پزشكي رتبه اول را در رشد توليدات علمي داريم خاطرنشان كرد: اين در حالي است كه اعضاي هيات علمي ما نسبت به گذشته تفاوت چنداني كرده است. البته 99 مركز تحقيقاتي موجود در سال 2004 به 320 مركز تحقيقاتي در سال 2010 ميلادي افزايش پيدا كرده است. همچنين 60 درصد توليدات علمي پزشكي توسط مراكز تحقيقاتي وزارت بهداشت انجام شده است.

قانعي با بيان اين كه در تعداد پژوهشگران و مراكز تحقيقاتي جهت رسيدن به اهداف سند چشم‌انداز و نقشه جامع علمي كشور مشكل خاصي نداريم، گفت: در تعداد مقالات چنانچه با روند كنوني حركت كنيم با مشكل مواجه خواهيم شد. بنابراين بايد از روش ديگري جهت رسيدن به 20 هزار مقاله در هر سال بهره بگيريم.

وي با بيان اينكه از اين پس در ارزشيابي دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي ماموريت‌گرايي نيز محاسبه خواهد شد، گفت: در حال حاضر بر اساس يك تقسيم‌بندي دانشگاه‌هاي تيپ 1 را دانشگاه‌هاي عمل كننده، دانشگاه‌هاي تيپ 2 را دانشگاه‌هاي پشتيبان و دانشگاه‌هاي تيپ 3 دانشگاه‌هاي احتياط قلمداد كرده‌ايم. كه چنانچه هر يك از اين دانشگاه‌ها دچار مشكل خاصي شوند دانشگاه‌هاي تيپ ديگر بتوانند جاي آن را پر كنند.

معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت با بيان اين كه توليدات علمي كشور نسبت به تركيه به عنوان رقيب اصلي ايران در منطقه مناسب است نمايه‌سازي مقالات را مشكل اصلي توليدات علمي كشور و برتري كشور تركيه نسبت به ايران عنوان كرد و گفت: در حال حاضر 67 مجله علوم پزشكي كشور در پايگاه‌هاي معتبر اطلاعاتي بين‌المللي نمايه مي‌شوند كه اميدواريم با افزايش نمايه‌سازي اين مجلات اين كمبود نيز رفع شود.

به گفته قا نعي در سال گذشته 20 ميليارد تومان پژوهانه در اختيار دانشجويان تحصيلات تكميلي و دستياران پژوهشي قرار گرفت تا پايان‌نامه‌هايي كه منجر به توليد مقاله شوند در دانشگاه‌ها انجام شود.

قانعي با اشاره به «قانون حمايت از شركت‌هاي دانش بنيان و تجاري سازي اختراعات و نوآوري» گفت: يكي از موارد مهم در اين قانون اين است كه اعضاي هيات علمي با موافقت هيات امنا مي‌توانند شركت‌هاي صددرصد خصوصي تشكيل دهند كه اين امر مي‌تواند روند رو به رشدي را در تشكيل شركت‌هاي دانش بنيان ايجاد كند.

معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت در بخش ديگري از سخنانش در خصوص بخش فناوري وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر 140 داروي بيوتكنولوژي در دنيا توليد مي‌شود كه تنها 12 داروي بيوتكنولوژي در ايران توسط دانشمندان ايراني توليد مي‌شود. همچنين 85 درصد بازار اين داروها در اختيار 12 كشور غربي قرار دارد. بر همين اساس بر اساس برنامه پنجم توسعه بايد رتبه جهاني ايران در اين زمينه از رتبه پنج به چهار ارتقاء يابد.

قانعي با تاكيد بر اين كه اولويت فناوري وزارت بهداشت سرمايه‌گذاري بر روي توليد واكسن‌هاي مختلف است، گفت: اگر مي‌توانيم با فناوري از بيماري‌هاي مختلف پيشگيري كنيم بايد اعتبارات را به اين سمت سوق دهيم. از اين رو در آينده نزديك فراخوان عمومي در زمينه توليد واكسن ها اعلام خواهد شد تا دانش مربوط به توليد واكسن‌هاي مختلف كه روزي در اختيار ايران بود دوباره به اين كشور بازگردد.