Share/Save/Bookmark
 
شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۲۵
کد مطلب : 7689
 

شیوع مجدد بیماری آنفلوآنزای پرندگان تهدید جدی برای سلامت جهانی در سال 2013
سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) هشدار داده است که در صورت عدم کنترل و نظارت کافی علیه شیوع بیماری آنفلوآنزای مرغی ممکن است فاجعه مربوط به شیوع این بیماری دوباره همانند سال 2006 تکرار شود.
مرجع : ایانا
 
شیوع مجدد بیماری آنفلوآنزای پرندگان تهدید جدی برای سلامت جهانی در سال 2013
به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) از روابط عمومی سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، بنا بر اظهارات یکی از کارشناسان دامپزشکی فائو، در صورت ادامه روند رکود اقتصادی در جهان، سازمان‌های بین‌المللی و بسیاری از کشورهای و سایر بیماری‌های حیوانی با کمبود بودجه روبه‌رو خواهند شد و قادربه ادامه کنترل و حفاظت در مقابل این‌گونه بیماری‌ها نخواهند داشت.
با توجه به اینکه ویروس آنفلوآنزای پرندگان در برخی از کشورهای آسیایی و خاورمیانه به‌صورت بومی درآمده است، بدون آمادگی سازمان‌های ذی‌ربط و نظارت کافی امکان دارد این بیماری، همان‌طور که در سال 2006 در 63 کشور جهان سرایت کرد مجدداً در بقیه نقاط دنیا شیوع پیدا کند.
مقابل هزینه مورد نیاز در صورت همه‌گیر شدن این ویروس در مقیاس وسیع، مسلماً سرمایه‌گذاری برای پیشگیری بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. بین سال‌های 2003 و 2011 در اثر این بیماری بیش از 400 میلیون جوجه و اردک تلف شدند که معادل 20 میلیارد دلار خسارت اقتصادی به‌دنبال داشت.
همانند سایر بیماری‌های حیوانی، ویروس آنفلوآنزای پرندگان می‌تواند به انسان هم سرایت کند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، بین سال‌های 2011 تا 2003 بیش از صدها نفر از مردم در کشورهای مختلف جهان به این بیماری، بهداشت مبتلا شدند که بیش از 300 نفر آنها جان خود را از دست دادند.
در حال حاضر در بسیاری از کشورهای جهان در مقابل این تهدید که سلامت انسان را به خطر می‌اندازد بی‌تفاوتی مشاهده می‌شود که جای تأمل دارد وقتی بدانیم با اقدامات صحیح و برنامه‌ریزی لازم می‌توان این بیماری ویروسی خطرناک را در مرغداری‌ها به‌طور کامل از بین برد.
از 63 کشوری که در سال 2006 این ویروس در آنها مشاهده شد، هم‌اکنون در برخی از آنها ازجمله در کشور ترکیه، هنگ‌کنگ، تایلند و نیجریه، مرغداری‌ها عاری از این ویروس هستند و در اندونزی نیز پس از چند سال تلاش زیاد و با کمک‌های بین‌المللی پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای علیه این بیماری مشاهده می‌شود.