Share/Save/Bookmark
 
دوشنبه ۱۳ تير ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۲۱
کد مطلب : 4880
 

نمايندگان تعاوني مرغداران گيلان:
صنعت مرغداري با چالش توليد مواجه است
تعدادي از نمايندگان مرغداران گيلان عنوان داشتند: سرنوشت صنعت مرغداري به عنوان دومين صنعت بزرگ كشور پس از نفت، با چالش تهديد كننده توليد داخلي مواجه است و نياز به حمايت و توجه دولت دارد.
مرجع : خبرگزاری فارس
 
صنعت مرغداري با چالش توليد مواجه است
به گزارش خبرگزاري فارس از رشت، تعدادي از نمايندگان تعاوني مرغداران گيلان پيش از ظهر امروز با حضور در دفتر خبرگزاري فارس در اين استان خواستار توجه مسئولان به صنعت مرغداري شدند.
عظيم مومن‌نژاد نماينده تعاوني مرغداري صومعه‌سرا با اشاره به مشكلات صنعت مرغداري در گيلان اظهار داشت: تغيير در مديريت سوخت يكي از مشكلات اين صنعت است.
وي با بيان اينكه هدفمندي يارانه‌ها در راستاي عدم شناخت مردم در افزايش سوخت و نيز براي جلوگيري از تورم اجرايي شده است، افزود: برخي از قيمت‌ها سبب مشكلاتي براي توليدكنندگان طيور شده است.

نماينده تعاوني مرغداران صومعه‌سرا با اشاره به اينكه تغيير ساختار مرغداري علم تازه‌اي است كه به ما نداده‌اند، افزود: اين تغييرات براي ما گنگ و نامفهوم است و مجبورمان كردند زيرفشار تازه‌اي برويم.
وي ادامه
امكان دپوي مرغ در تعاوني‌هاي مرغداران وجود ندارد
داد: علوفه گران شد و هرينه‌ها افزايش يافت و قيمت مرغ پايين‌تر از قبل شده است و براي كنترل نرخ مرغ، متولي مشخصي وجود ندارد.
مومن‌نژاد با بيان اينكه دولت بايد به ميزان زيادي به كشاورزان پول پرداخت كند، گفت: مرغداران خوارك مرغ مردم را تامين مي‌كنند و نيازمند حمايت هستند.
وي با اشاره به اينكه هيچ ابزار و امكاناتي به جز دفتر و دستك در اختيار تعاوني‌هاي مرغداران قرار نداده‌اند، افزود: تعاوني‌ها امكان دپوي مرغ براي كنترل بازار را ندارند.
اين دامپزشك گيلاني افزود: جوجه يك‌روزه يكي از داده‌هاي توليدات بوده كه قيمت تمام شده آن زير 400 تومان است و به بهانه‌هاي مختلف جوجه يك‌روزه را گران مي‌فروشند و نظارتي در اين زمينه وجود ندارد.

وي با اشاره به اينكه دولت بايد در صنعت مرغ الگوسازي كند، خاطرنشان كرد: براي افزايش آمار، تنها مجوز احداث مرغداري مي‌دهند و به ساختار آن هيچ توجهي نمي‌شود
دولت در صنعت مرغ الگوسازي كند
و تنها مي‌گويند كه اين كار موجب اشتغالزايي مي‌شود ولي با چه قيمتي.
مومن‌نژاد با بيان اينكه بيش از 11 درصد مردم ايران در صنعت طيور فعاليت دارند، افزود: در حال حاضر واحد مرغداري ما در صومعه‌سرا به دليل عدم تعادل در توليد از فعاليت باز مانده است.
وي افزايش سود بانكي را از مشكلات مهم ديگر مرغداران ذكر كرد و گفت: استمهال سود بانكي نداريم و محاسبه‌اي در اين راستا صورت نگرفته است.
يكي ديگر از نمايندگان تعاوني مرغداران صومعه‌سرا نيز اظهار داشت: براي صنعت مرغداري در جاهايي تصميم‌گيري مي‌شود كه افراد مشكلات آن را لمس نكرده‌اند.
سعيد نصيرزاده ادامه داد: سه سال پيش طرح كارشناسي ساماندهي مرغ و شركت امور دام ابلاغ شد و اين طرح اميدواري زيادي در دل مرغداران ايجاد كرد.
وي با اشاره به اينكه مرغداري‌ها در سال حدود چهار و يا پنج دوره توليد مي‌كنند، افزود:
قيمت مرغ عرضه شده به صلاح توليدكنندگان نيست
حجم تقاضا در جامعه مستمر نيست و نوسان دارد.
نماينده تعاوني مرغداران صومعه‌سرا با اشاره به طرح ساماندهي مرغ بيان داشت: هدف طرح ساماندهي اين بوده تا مواقعي كه مرغ مصرف براي بازار داريم با ايجاد سردخانه مناسب كه دولت بايد شرايط لازم را در اين زمينه فراهم كند، ذخيره‌سازي مرغ صورت گيرد تا به‌موقع وارد بازار مصرف شود.

وي با بيان اينكه قيمت مرغ عرضه شده به بازار به صلاح توليد كنندگان طيور نيست، خاطرنشان كرد: بيشتر مرغداران گيلان از اصل سرمايه خود ضرر مي‌كنند و هيچ سودي نصيب آنها نمي‌‌شود.
نصيرزاده با اشاره به اينكه توليدكنندگان طيور با قيمت نرخ كنوني در بازار زيان مي‌بينند، تصريح كرد: با ذخيره‌سازي بازار توليد مرغ تا يك ماه آينده دچار بحران در توليد مرغ مي‌شويم.
وي اضافه كرد: به دليل گرماي هوا استان‌هاي ديگر جوجه‌ريزي نمي‌كنند و ما نيز در توليد داخل با بحران مواجه هستيم
سرنوشت صنعت مرغ با بحران مواجه است
كه در اين صورت بايد اميد به اهرم واردات مرغ داشت كه توليدكنندگان خارجي در يك نبرد نابرابر و با استفاده از يارانه توليد مي‌كنند.

نماينده تعاوني مرغداران صومعه‌سرا با اشاره به اينكه سرنوشت صنعت مرغ كه بزرگ‌ترين صنعت پس از نفت است و دارد ارزان‌ترين سفره مردم را تامين مي‌كند، با بحران مواجه شده است، افزود: در صورت عدم همكاري و حمايت دولت از نظر توليد داخلي دچار بحران مي‌شويم.
وي، چك‌هاي برگشتي را از مشكلات دانست و اظهار داشت: بيشتر مرغداران نمي‌توانند اين چرخه را بچرخانند و حقوق دريافت كنند.
نصيرزاده افزود: وزارت بازرگاني براي ذخيره‌سازي مرغ را هر كيلو دو‌هزار و 900 تومان اعلام كرد در حالي كه هزينه سوخت بالا رفته است و اين قيمت توجيه اقتصادي ندارد.

وي با بيان اينكه مجوزهاي افسار گسيخته به صنعت مرغ آسيب مي‌زند، تصريح كرد: بهتر است به جاي صدور پروانه‌هاي
مجوزهاي افسارگسيخته به صنعت مرغ آسيب مي‌زند
زياد براي ايجاد واحدهاي مرغداري، از واحدهاي مرغداري موجود حمايت كنند كه افزايش عمودي توليد را داشته باشيم.
وي يكي از نگراني‌هاي زيست‌محيطي را تعدد تعداد مرغداري‌ها عنوان كرد و افزود: صومعه‌سرا در سطح كشور بالاترين تعداد مرغداري‌ها را دارد و كاهش فاصله مرغداري‌ها از نظر بهداشتي و انواع بيماري طيور زيان‌آور است و نمي‌توانيم بيماري‌ها را كنترل كنيم.
نماينده تعاوني مرغداري صومعه‌سرا اظهار داشت: طبق ضوابط، حريم مرغداري 500 متر است در حالي كه مجوزها در حريم 200 متري داده مي‌شود.

*چك‌هاي توليد كنندگان طيور وصول نشده است
عضو هيئت مديره تعاوني مرغداران لاهيجان نيز اظهار داشت: چك‌هاي ما وصول نمي‌شود و در برخي از واحدهاي توليدي، مرغ را زيرقيمت فروختند تا بتوانند حقوق كارگران خود را پرداخت كنند.
تقي رسانه، با تاكيد بر اينكه صنعت مرغداري با چالش تهديد كننده مواجه شده است، افزود: از دولت و مسئولان مي‌خواهيم به داد اين صنعت كه دومين صنعت كشور پس از نفت است، برسند.