Share/Save/Bookmark
 
دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۰۸
کد مطلب : 6400
 

عرضه مرغ زنده زمینه‌ساز ابتلا به بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان
مسوول بیماری‌های واگیردار مرکز بهداشت استان کرمانشاه با تاکید بر این‌که عرضه مرغ زنده و کشتار آن در محیط‌های عمومی ممنوع است، گفت: عرضه مرغ زنده زمینه ابتلای افراد به بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان را ایجاد می‌کند.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
 
عرضه مرغ زنده زمینه‌ساز ابتلا به بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان
دکتر حسین بیگلری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه کرمانشاه، شایعترین علت تماس با مرغ زنده را بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان، ذکر و خاطرنشان کرد: در صورت بروز و انتقال این بیماری از مرغ به انسان، علايم حاد عفونی دستگاه فوقانی تنفسی نمودار می‌شود.

وی، از دیگر علايم و نشانه‌های آنفولانزای فوق حاد پرندگان را سردرد شدید، تب بالا، کوفتگی بدن، احساس ضعف و عدم توانایی در انجام فعالیت‌های روزانه، خس خس سینه، خارش شدید گلو و سرفه عنوان کرد و گفت: در صورت مشاهده این علايم و نشانه‌ها، فرد باید به مراکز درمانی مراجعه کند، چرا که در غیر این صورت اگر اقدامات سریع درمانی برای فرد صورت نگیرد فرد تا فاز مرگ پیش می‌رود و اگر زنده بماند تا سال‌ها با مشکلات و اثرات ریوی ماندگار بیماری آنفولانزای پرندگان مواجه خواهد بود.

بیگلری با تاکید بر این‌که باید با عاملین عرضه و فروش مرغ زنده به شدت برخورد کرد، اظهار كرد: طبق موازین بهداشتی، واحد بهداشت محیط هر شهرستان و نیروی انتظامی با عاملین عرضه مرغ زنده به شدت برخورد می‌کنند.

وی افزود: باید برای عرضه نشدن و خرید نكردن مرغ زنده در جامعه فرهنگ سازی صورت گیرد تا هر از چندگاهی شاهد مشکلات و مخاطرات عرضه مرغ زنده به صورت گسترده در جامعه نباشیم.

بیگلری گفت: در سال‌های گذشته عرضه مرغ زنده به حدی زیاد شده بود که مردم به طور آشکار با بحران بروز و انتقال بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان دست و پنجه نرم می‌کردند، ولی با اقدامات انجام شده این بحران مهار شد.

وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل کمبود مرغ بسته بندی شده در بازار، هم اکنون نیز به شرایطی برگشته‌ایم که امکان وقوع این بحران وجود دارد، بنابراین باید خود مردم دست به کار شده و از خرید مرغ زنده در استان خودداری کنند.