|
دوشنبه ۳ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۰۰
کد مطلب : 6798
پایان نامه یک دانشجو تخم مرغهایی که خروس می شوند
|
یک دانشجوی اصفهانی در پایان نامه دانشجویی خود توانست طی طرحی تخم مرغهای وارد شده در دستگاه جوجه کشی را خروس از دستگاه بیرون بیاورد که این موضوع برای مرغداریهای نه تنها ایران بلکه جهان دارای اهمیت زیادی است.
محمد محمد رضایی در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این طرح که در دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد راهنمایی و مشاوره دکتر مجید طغیانی، دکتر شاهین اقبال سعید و دکتر عباسعلی قیصری طی 9ماه فعالیت فارمی و هفت ماه فعالیت آزمایشگاهی حاصل شد.
وی با اشاره به اینکه این طرح در سال گذشته انجام شد، افزود: ترکیبی از آنتی آروماتازها قبل از ورود تخم مرغ به دستگاه جوجه کشی، به داخل تخم مرغ تزریق و در نهایت تخم مرغ ها برای مدت 21 روز دوره جوجه کشی را طی کردند.
محمد رضایی ادامه داد: پس از طی این زمان جوجه های خارج شده از تخم مرغ ها به مدت 42 روز مورد پرورش قرار گرفتند تا از نظر فاکتورهای اقتصادی از جمله سرعت رشد و راندمان غذایی بررسی شوند و در پایان دوره پرورش نیز تمام جوجههایی که به مدت 42 روز پرورش یافته بودند از نظر جنسیت ظاهری و ژنوتیپی مورد بررسی قرار گرفتند که خوشبختانه مشخص شد که ترکیب استفاده شده به طور 100درصد قادر است تمام جوجه های تفریخ شده از تخم مرغ ها را به جوجه خروس تبدیل کند.
این پژوهشگر اصفهانی تصریح کرد: تمام این پرنده ها از نظر شرایط رشد اقتصادی به لحاظ سرعت رشد و بهبود راندمان اقتصادی شبیه به جوجه خروس های دیگر بودند ولی از نظر ژنتیکی، به طور طبیعی ژنوتیپ این پرنده ها به صورت 50 درصد نر و 50 درصد ماده بود.
محمد رضایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه تا کنون تلاشهای زیادی در راستای تغییر جنسیت جوجههای گوشتی به لحاظ بهبود راندمان اقتصادی مزارع پرورشی در جهان صورت گرفته تصریح کرد: ولی هیچکدام از این تحقیقات نتایج قاطعی به صورت 100درصد در بر نداشته اند.
این پژوهشگر اصفهانی گفت: با تجاری سازی این طرح میتوان یکی از آرزوهای دیرینه دست اندرکاران صنعت تولید گوشت مرغ را نه تنها در کشور بلکه در جهان برآورده ساخت.
محمد رضایی یادآور شد: ثابت شده که جوجه خروس ها علاوه بر سرعت رشد بیشتر به لحاظ راندمان اقتصادی نیز باعث افزایش بهره وری در مزرعه پرورشی و همچنین بهبود کیفیت گوشت از لحاظ کاهش چربی بافتی و محوطه شکمی هستند به همین لحاظ نه تنها مرغداران بلکه مصرف کنندگان گوشت مرغ نیز از انجام آن منفعت خاص خود را خواهند داشت.