|
يکشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۱۵
کد مطلب : 5924
درنشست خبری بیان شد؛ تخم مرغ هندی در بازار!/ 100 هزار تن تخممرغ ایرانی صادر میشود
|
مدیران عامل اتحادیه های تعاونی بخش خصوصی از برنامه صادرات 100 هزار تن تخم مرغ به کشورهای همسایه خبر دادند و گفتند: متاسفانه تخممرغ هندی در چند روز اخیر وارد کشور شده است که با توجه به انباشت تولید داخلی از ادامه این واردات جلوگیری بهعمل آمد.
به گزارش خبرنگار مهر، افشین دادرس مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای عشایری امروز در نشست خبری اظهارداشت: متاسفانه در سال تولید ملی به جای اعمال سیاستها و تصمیمات حمایتی دولت در بخش کشاورزی شاهد واردات بی رویه محصولات کشاورزی هستیم.
وی افزود: دولت به جای اینکه برنامههای حمایتی از کشاورزان و دامداران را اعلام کند، برنامههای واردات گوشت و مرغ و تخصیص اعتبار برای واردات این محصولات را اعلام می کند.
دادرس تصریح کرد: تامین نهادههای بخش تولید و بازاررسانی محصولات تولیدی کشاورزی و دامی بزرگترین وظیفه تولیدکنندگان و تشکلهای تولیدی است درحالیک ه ابزارهای این امر در اختیار این بخش قرار ندارد.
وی با بیان اینکه متاسفانه مسئولان ذیربط به جای حمایت از تولید و تامین نهادههای تولید، به واردات روی می آورند، گفت: نتیجه این بیبرنامگی مسئولان و عدم حمایت از تولید داخلی، گرانی افسارگسیخته محصولات مورد نیاز جامعه است.
به گفته دادرس، کشاورز و دامدار گرانفروش نداریم و تولیدکنندگان هم هیج تمایلی به افزایش قیمت محصولات ندارند، چون قدرت خرید مردم کاهش مییابد و اولین ضربه به خود تولیدکنندگان وارد می شود.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای عشایری با بیان اینکه اگر امکاناتی که در اختیار دولت است، در چارچوب قوانین جاری به بخش خصوصی واگذار شود، بازار گوشت، مرغ، تخممرغ و دیگر محصولات استراتژی به درستی تنظیم خواهد شد، درعین حال گفت: البته در صورت کمبود تولید داخلی می توان از واردات استفاده کرد.
تخم مرغ چینی به کشور وارد نمی شود
در ادامه هدایتالله اصغری مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران تخمگذار اظهارداشت: صنعت مرغ تخمگذار برخلاف مرغ گوشتی قابلیت متوقفکردن تولید ندارد و طی چند ماه اخیر علیرغم افت قیمتها و زیان تولید امکان متوقفشدن تولید نبوده است.
وی با بیان اینکه 75 درصد از نهادههای صنعت طیور از طریق واردات تامین میشود، گفت: واردات خوراک طیور وابسته به بازارهای جهانی، نرخ ارز ، مشکلات گشایش اعتباری و ... است؛ لذا طی مدت اخیر واردات نهادهها با مشکل مواجه بوده که این امر عامل افزایش قیمت بوده است.
اصغری خاطرنشان کرد: این در حالی است که طی سه ماهه اول سال، تخممرغ که طبق قیمتگذاری وزارت جهاد کشاورزی باید کیلویی 2750 تومان فروخته شود، کمتر از 1500 تومان در بازار عرضه شده و با توجه به افزایش تولید و اعمال تعرفه 70 درصدی صادرات، بیش از 40 هزار تن تخممرغ در انبارها دپو شده است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران تخمگذار اضافه کرد: این درحالی است که طبق قانون افزایش بهرهوری دولت باید برای محصولات کشاورزی خرید تضمینی داشته باشد یا در غیر این صورت، مابهالتفاوت قیمت تمام شده و نرخ بازار را به تولیدکنندگان بپردازد اما تاکنون اینگونه نبوده و مرغداران کیلویی 1250 تومان در هر کیلوگرم تخممرغ زیان دیدهاند.
وی با اشاره به صادرات 50 هزار تنی تخممرغ طی سالهای گذشته ،گفت: امسال حداقل 150 هزار تن تخممرغ مازاد بر مصرف در کشور وجود دارد که 50 هزار تن آن برای تنظیم بازار در نظر گرفته میشود و با توجه به کیفیت بالای تخممرغ ایرانی حداقل 100 هزار تن تخممرغ را میتوان به کشورهای همسایه صادر کنیم.
اصغری همچنین درخصوص واردات تخممرغهای چینی به کشوراظهارداشت: اصلا چنین موضوعی صحت ندارد، ضمن اینکه با اخذ مصوبه حذف تعرفه صادرات تخممرغ امسال 100 هزار تن تخممرغ مازاد بر مصرف به کشورهای حاشیه خلیجفارس، افغانستان، تاجیکستان صادر خواهد شد.
مصوبه حذف تعرفه 70 درصدی صادرات تخممرغ در حالی که از اول بهمنماه مصوب شده بود، در هفته گذشته ابلاغ شد که این امر باعث انبارشدن 50 هزار تن تخممرغ و زیان تولیدکنندگان شده است.
تخم مرغ هندی در بازار
وی خاطر نشان کرد: مقداری نیز تخممرغ هندی که مجوز واردات آن مربوط به ماههای گذشته بوده ، چند روز اخیر وارد کشور شده که با توجه به انباشت تولید داخلی از ادامه این واردات جلوگیری شده است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی میهن عنوان کرد: با توجه به اینکه در همه کشورهای جهان کشاورزی مورد حمایت ویژه دولتهاست و صنعت طیور در کشورمان مزیت بالای تولید را دارد، مشوقهای صادراتی درخواست شده است.
وی یادآور شد: برای صادرات هر کیلوگرم تخممرغ 700 تومان مشوق صادراتی از وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست شده است.
دولت تنها راه حل گرانی گوشت را واردات این محصول می داند!
سعید سلطانی سروستانی مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای کشاورزی دامداران ایران هم در این جلسه با تاکید براینکه تولید کنندگان به هیچ وجه با افزایش قیمتها موافق نیستند، گفت: دولت باید با اعمال مدیریت قیمت نهاده ها را کاهش دهد و قوانین حمایتی از بخش تولید را به طور کامل اجرا نماید.
وی خواستار آن شد که در راستای اجرای اصل 44 دولت همه مسئولیت واردات و صادرات و تنظیم بازار را به بخش خصوصی واگذار کند.
سلطانی با بیان اینکه درحال حاضر بیش از 90 درصد نیاز غذایی در داخل کشور تامین می شود، گفت: این درحالی است که متاسفانه به میزان لازم حمایت از بخش کشاورزی صورت نگرفته است.
وی در ادامه با بیان اینکه افزایش قیمت تمام شده برخی از محصولات کشاورزی و دامی غیرقابل اجتناب بوده است، گفت: متاسفانه دولت به غلط تولیدکنندگان ما را به عنوان گرانفروش معرفی و به جای آسیب شناسی و بررسی علل افزایش قیمت تمام شده افراد را از طریق تعزیرات مورد تعقیب قرار می دهند درحالی که قیمت تمام شده یک محصول متاثر از عوامل مختلفی مانند تورم است که با گرانفروشی بسیار متفاوت است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای کشاورزی دامداران ایران در واکنش به برخورد تعزیراتی با تولیدکنندگان محصولات دامی گفت: البته ما ساکت نخواهیم نشست و با گرفتن وکیل جواب آنان را خواهیم داد.
وی با بیان اینکه دولت به جای بررسی عوامل گرانی گوشت ،راه را فقط در واردات آن می داند و علت این موضوع هم دادن اطلاعات غلط توسط مشاوران به مسئولان است، گفت: درحالی که با حمایت از تولید کنندگان، افزایش تولید و حذف دلالان قیمت این محصول در بازار کاهش خواهد یافت.
سلطانی با بیان اینکه با توجه به حذف یارانه شیر هنوز قیمت آن به دو برابر افزایش پیدا نکرده است، گفت: اگر دولت نهاده ها را به قیمت قبلی عرضه کند، تولیدکنندگان هم محصولات خود را با همان قیمت قبلی عرضه خواهند کرد.
وی اضافه کرد: طبق ماده 4 قانون بهره وری، باید یارانه شیر به این بخش اختصاص یابد ؛به دلیل اینکه شیر بایستی ظرف مدت پنج سال هدفمند شود و دولت نمی تواند میزان اعتبار در نظر گرفته شده را به یکباره کاهش داده یا قطع کند، این در حالی است که سال 90 اعتبار بخش شیر قطع شد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونیهای کشاورزی دامداران ایران خاطرنشان کرد: یکی از علل افزایش قیمت گوشت قرمز و شیر، رشد هزینه های تولید است، ولی عوامل دیگر قرار گرفته بین تولید کننده و مصرف کننده عامل اصلی گران فروشی این محصولات هستند.
در ادامه این نشست حسین مقدم نیا مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی مرغداران گوشتی ایران اظهار داشت: درصورت تحقق وعده های دولت براساس برنامه پنجم امسال باید در حدود 2 میلیون تن گوشت مرغ تولید کنیم.
وی با انتقاد از افزایش قیمت نهاده ها گفت: انتظار داریم در سال تولید ملی و حمایت از سرمایه ایرانی دولت فقط به فکرواردات محصولات کشاورزی نباشد و کمی هم به تولید کنندگان توجه کند.