Share/Save/Bookmark
 
دوشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۲۲
کد مطلب : 11432
 

6 واحد مرغداری درگیر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به چرخه تولید بازگشت
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: 6 واحد مرغداری اطراف تالاب میقان اراک که سال گذشته با شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان از چرخه تولید خارج شده بودند فعالیت تولیدی خود را آغاز کردند.
مرجع : خبرگزاری ايرنا
 
6 واحد مرغداری درگیر آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به چرخه تولید بازگشت
دکتر محسن شانقی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: 18 درخواست از واحدهای مرغداریاطراف تالاب میقان اراک برای دریافت مجوز تولید در شعاع 15 کیلیومتری تالاب امسال به اداره کل دامپزشکی استان مرکزی ارسال شد که 35 بازدید از این واحدها انجام گرفت و 11 واحد به دلیل رعایت مسائل بهداشتی و تولیدی موفق به دریافت مجوز و جوجه ریزی شدند.
وی ادامه داد: در آمار مرغداری های دریافت کننده مجوز در حاشیه تالاب میقان اراک 6 واحد در زمره 16 واحد درگیر با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان سال قبل بودند که به چرخه تولید بازگشتند و از بقیه واحدهای درگیر با این بیماری درخواستی برای بازرسی و بازگشت به چرخه تولید دریافت نشده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری اقدام های این اداره کل در دولت یازدهم گفت: در این مدت کانون های بیماری های دامی در این استان با کاهش 46 درصدی از 605 کانون در بدو فعالیت دولت به 325 کانون در سال جاری کاهش یافته است.
دکتر شانقی افزود: عملیات مبارزه با بیماری های انگلی دام با افزایش 27 درصدی در این مدت از 22 هزار راس دام در ابتدای دولت یازدهم به 305 هزار راس در سال جاری رسیده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی از کاهش سه برابری کانون های بیماری های طیور، آبزیان و زنبور عسل در چهارسال فعالیت دولت یازدهم در این استان خبر داد و ادامه داد: شمار کانون های بیماری طیور، آبزیان و زنبو عسل از 513 کانون در سال 92 به 155 کانون در سال جاری رسیده است.
دکتر شانقی خاطر نشان کرد: استحصال 41 درصدی گوشت قرمز در کشتارگاه های استان مرکزی در این مدت با افزایش 41 درصدی از هشت هزار و 300 تن به 11 هزار و 700 تن در سال جاری رسیده است.
وی گفت: همچنین استحصال گوشت سفید در کشتارگاه های طیور استان با افزایش 56 درصدی در این مدت از 36 هزار و 800 تن در ابتدای دولت یازدهم به 57 هزار و 500 تن رسیده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی افزود: صادرات ماهی زینتی از استان به خارج از کشور نیز با افزایش سه برابری از 223 هزار قطعه در بدو فعالیت دولت تدبیر و امید به 755 هزار قطعه در سال جاری افزایش یافته است.
دکتر شانقی ادامه داد: صادرات تخم مرغ خوراکی، مرغ منجمد، خوراک و مکمل های طیور از استان مرکزی به خارج از کشور در این مدت به ترتیب 2، 8 و 8 برابر افزایش یافته است.
وی افزود: واکسیناسیون و مبارزه با بیماری های واگیر و غیر واگیر با افزایش 17 درصدی از چهار میلیون و 200 هزار راس دام در این مدت به چهار میلیون و 900 هزار راس رسیده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی از کاهش 79 درصدی مبتلایان انسانی به بیماری تب مالت در این استان در چهار سال فعالیت دولت یازدهم خبر داد و گفت: شمار مبتلایان به بیماری تب مالت از 734 نفر در سال 92 به 410 نفر در سال جاری کاهش یافته است.
دکتر شانقی ادامه داد: واکسیناسیون 287 هزار و 900 راس دام سبک و سنگین علیه بیماری تب مالت در سال گذشته، انجام عملیات قرنطینه ای، آموزش تولیدکنندگان و مصرف کنندگان مواد خام دامی از مهمترین عوامل کاهش مبتلایان به بیماری تب مالت در این مدت بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با توجه به قرارگرفتن استان مرکزی در شاهراه شمال به جنوب و شرق به غرب کشور، برای جلوگیری از شیوع بیماری های واگیر دار و بیماری مشترک در بین جمعیت دامی استان امسال تست مشمشه در 530 راس اسب انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی افزود: همچنین در این مدت واکسیناسیون هاری در هفت هزار و 500 قلاده سگ برای مبارزه با بیماری هاری که بیماری ویروسی است و درمانی برای آن وجود ندارد انجام شد که با اجرای این طرح تنها سه کانون این بیماری در استان مشاهده شد.
دکتر شانقی گفت: در این مدت 16 هزار دام در واحدهای دامداری صنعتی و تولیدی استان تحت تست سل دامی قرار گرفت که در بازرسی های انجام شده از این واحدها 25 راس دام آلوده به این بیماری تشخیص و معدوم سازی شدند.
وی ادامه داد: یک مرحله از واکسیناسیون بیماری تب برفکی نیز امسال در استان مرکزی انجام شد که در این مرحله 154 هزار راس دام سنگین و 300 هزار راس دام سبک علیه این بیماری واکسینه شدند که با توجه به وجود 350 هزار راس دام سنگین در استان 50 درصد این دام ها علیه این بیماری واکسینه شدند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطر نشان کرد: در بازرسی از واحدهای تولیدی صنعتی و سنتی امسال استان، 10 کانون تب برفکی در این منطقه مشاهده شد که نسبت به سایر استان ها این خطه از وضعیت مناسبی برخوردار است.
دکتر شانقی گفت: در این مدت یک هزار و 800 لیتر سم تب خونریزی دهنده کنگو و یک هزار و 200 لیتر مواد ضد عفونی کننده برای مقابله با شیوع بیماری های دامی در بین دامداری ها و واحدهای تولیدی استان توزیع شده است.
وی، از اجرای طرح هدفمند مبارزه با بیماری تب مالت در نیمه دوم امسال در استان مرکزی خبر داد و گفت: با اجرای طرح های واکسیناسیون، مبارزه ای و آموزش تولیدکنندگان و دامداران روند شیوع این بیماری در 10 سال اخیر 79 درصد کاهش یافته است و پیش بینی می شود با اجرای این طرح روند شیوع این بیماری در جمعیت انسانی استان تا 36 درصد کاهش یابد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی از دریافت کد IR توسط یک کشتارگاه و کارخانه خوراک طیور دام در این استان خبر داد و گفت: با اخذ این مجوز توسط این واحدها هم اکنون 2 کشتارگاه و یک کارخانه خوراک طیور مجوز صادرات محصولات خود را به خارج از کشور دریافت کرده اند.
منظور از کد «IR» این است که کشتارگاه قابلیت رقابت با کشتارگاه های صنعتی مطلوب جهان برای تولید سالم و صادرات را دارد.
دکتر شانقی ادامه داد: تا 2 ماه آینده نیز نخستین واحد قطعه بندی در استان مرکزی به کد IR مجهز می شود.
وی، از فعالیت 51 گروه دامپزشکی استان مرکزی برای نظارت بهداشتی بر کشتاردام در روز عید قربان در این استان خبر داد و گفت: 21 دامپزشک، 35 ناظر بهداشتی و 12 نفر ناظر شرعی در این گروه ها وظیفه خدمت رسانی به مردم استان را در این روز برعهده دارند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی ادامه داد: این گروه ها در روز عید قربان در محل اداره های دامپزشکی شهرستان ها، کشتارگاه ها و میدان های دام برای ارائه مشاوره های بهداشتی و شرعی مستقر می شوند.
دکتر شانقی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه افرادی که اقدام به ذبح دام می کنند بیشتر در خطر ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کنگو قرار دارند نیاز است مردم با هماهنگی با ادارات دامپزشکی کشتار دام ها خود را در کشتارگاه ها انجام دهند تا از شیوع این بیماری در استان جلوگیری شود.
وی، از افرادی که خود اقدام به ذبح دام در این روز می کنند خواست ضمن رعایت مسائل بهداشتی و استفاده از ماسک و دستکش محل کشتار دام را با مواد شوینده و ضدعفونی کننده شسته و ضد عفونی کرده و لاشه را به مدت 24 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگاه داری کنند.
استان مرکزی با 12 شهرستان، و یک هزار و 539 روستا، دارای 622 واحد مرغداری صنعتی، 491 واحد گاوداری صنعتی و 191 واحد کارگاه پرورش آبزیان است.