Share/Save/Bookmark
 
يکشنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۰۳
کد مطلب : 5301
 

با افزايش توليد و ماندن مرغ در مرغداري‌ها؛
درهاي واردات باز شده است
درحاليكه طبق درخواست وزارت جهاد كشاورزي و وزارت بازرگاني توليد مرغ در كشور افزايش يافته و درپي اين افزايش توليد، مرغ‌هاي زنده سنگين شده و با وزن بيش از سه كيلو روي دست مرغداران مانده و بازار كشش كشتار آن را ندارد، 17 هزار تن مرغ منجمد در چهار ماه ابتداي امسال و قبل از ماه رمضان وارد كشور شده كه به گفته وزارت بازرگاني اين واردات فقط با مجوز و تاييد وزارت جهاد كشاورزي صورت گرفته است.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
 
درهاي واردات باز شده است
به گزارش خبرنگار دامپروري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ماهانه 72 تا 75 ميليون قطعه جوجه‌ريزي در واحد‌هاي گوشتي صورت مي‌گرفت كه تعادل بين بازار مصرف و توليد وجود داشت، اما امسال با درخواست افزايش توليد از سوي مسوولان ماهانه 80 تا 85 ميليون قطعه جوجه‌ريزي شده كه توليد را به 140 تا 150 هزار تن رسانيده است اما به دليل نبود تقاضا مرغ‌هاي زنده در واحد‌هاي توليدي از وزن سه كيلوگرم گذشته و كشتار نمي‌شود كه اين امر باعث افت كيفيت محصول، ضرر به توليد‌كننده و افزايش تلفات مي‌شود. همچنين نوبت بعدي جوجه‌ريزي را با مشكل مواجه مي‌كند.

اين درحاليست كه به گفته حسين مقدم‌نيا - مديرعامل اتحاديه سراسري مرغداران گوشتي - سال گذشته مسوولان به توليد‌كنندگان اعلام كرد توليد كنيد و نگران توليد زياد نباشيد چراكه با افزايش توليد يا صادرات خواهيم داشت يا به صورت منجمد جمع‌آوري مي‌كنيم؛ كه اكنون بايد درپي وعده خود تدبيري براي مازاد توليد بينديشند.

از سوي ديگر درهاي واردات باز است و سردخانه شركت پشتيباني امور دام بيش از 50 هزار تن مرغ منجمد وارداتي بدون تعرفه را ذخيره دارد كه رييس كل سازمان توسعه تجارت در اين زمينه گفت: از زمان ابلاغ قانون افزايش بهره‎وري كشاورزي و منابع طبيعي، هيچ گونه وارداتي در بخش محصولات كشاورزي بدون مجوز و تاييد وزارت جهاد كشاورزي صورت نگرفته است.

حميد صافدل اظهار كرد: واردات مرغ در چهار ماه ابتداي سال جاري به ميزان 17 هزار تن صورت گرفته كه بخش قابل توجهي از ثبت سفارشات آن پيش از سال 90 انجام شده است.

رييس كل سازمان توسعه تجارت تصريح كرد: با توجه به اينكه وزارت جهاد كشاورزي همزمان مسئول حمايت از توليد و تنظيم بازار است بنابر مصالح هر دو گروه تصميم به صدور مجوز مي‎گيرد و در اين راستا سازمان توسعه تجارت ايران در تعيين تعرفه و صدور مجوزها نقشي ندارد.

در اين ميان مدرس‌خياباني - قائم‌مقام معاونت بازرگاني داخلي وزارت بازرگاني اعلام كرده است: در ماه رمضان خريد مرغ مازاد مصرف متوقف شده كه بعد از اتمام ماه رمضان از طريق شرکت پشتيباني امور دام به عنوان مباشر، کار جمع‌آوري مرغ مازاد در 31 استان کشور آغاز مي‌شود.

به گفته مديرعامل اتحاديه مرغداران مرغ منجمد وارداتي همچنان توزيع مي‌شود، چراكه به گفته‌ي مسوولان بازرگاني تاريخ مصرف آنها مي‌گذرد، لذا بايد زودتر مصرف شوند و اين امر باعث شده مرغ زنده در مرغداري‌ها بماند و دوره‌هاي بعدي جوجه‌ريزي را با مشكل مواجه كند كه عواقب بعدي در توليد و مصرف خواهد داشت.

چند روز پيش توليدكنندگان طي‌ نامه‌اي از معاونت اول رييس‌جمهوري پيگيري و تنظيم بازار مرغ را خواستار شده‌اند؛ چراكه طبق وعده‌ي مسوولان امر، توليد افزايش يافته اما كشش بازار كم است و صادرات انجام نمي‌شود.

بر اين اساس مرغداران به وزارت كشاورزي پيشنهاد داده‌اند 10 درصد از توليد كه جنبه‌ي صادراتي دارد و بازار‌پسند است با دادن جايزه‌ي صادراتي به كشور‌هاي همسايه و حاشيه‌ي خليج‌فارس كه سالانه دو ميليون تن مرغ مصرف مي‌كنند و اغلب آن از طريق واردات تامين مي‌شود، صادر گردد تا عرضه و تقاضا متعادل شود.