Share/Save/Bookmark
 
دوشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۴۰
کد مطلب : 7859
 

40 درصد مرغ در سالن‌ها باقی مانده است
در حال حاضر حدود 40 درصد مرغ در سالن‌های مرغداری تخلیه نشده و باقی مانده است.
مرجع : ایانا
 
40 درصد مرغ در سالن‌ها باقی مانده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، رئیس اتحادیه سراسری مرغداران با اعلام این مطلب در مصاحبه مطبوعاتی در قالب کارگروه رسانه گفت: جایگاه تشکل‌ها آنگونه که باید مورد حمایت دولت قرار گیرد و جایگاهی که برایشان تعریف شود، نبوده است.
حسین مقدم‌نیا افزود: در بخش طیور گوشتی مشکل ذخیره نهاده‌ها وجود دارد و باید همیشه 600 تا 700 هزار تن ذخیره نهاده در گردش داشته باشیم تا کمبودی به‌وجود نیاید.
وی خاطرنشان کرد: امروزه باید دو میلیون تن تولید گوشت مرغ داشته باشیم.
مقدم‌نیا ادامه داد: درباره مشکلات نهاده‌ها، شرکت پشتیبانی بخشی از نهاده‌ها را تحت عنوان حمایت از تولید و تنظیم بازار در اختیار دارد، در حالی که نیاز ماهانه ارگان‌ها به نهاده‌ها، 95 تا 100 میلیون تن در ماه است.
وی تصریح کرد: تولیدکنندگان در حال حاضر در بیشتر استان‌های پرتولید کشورمان هنوز 40 درصد مرغ‌ها در سالن‌هایشان مانده و تخلیه نشده است که در صورت ادامه این روند، متضرر شدن مرغداری‌ها، افزایش مصرف خوراک و اضافه‌وزن مرغ‌ها را شاهد خواهیم بود.
رئیس اتحادیه سراسری مرغداران یادآور شد: اگر شرکت پشتیبانی امور دام این مرغ‌ها را جمع‌آوری کند و بدون در نظر گرفتن وزن، پول آنها را به مرغدار بدهد، ضرری متوجه آنها نخواهد شد.
مقدم‌نیا تأکید کرد: قیمت مرغ زنده درب مرغداری‌ها سه‌هزار تا سه‌هزار و 100 تومان خریداری می‌شود، در حالی که پیشنهاد دادیم که این قیمت به سه‌هزار و 900 تا چهارهزار و 100 تومان افزایش یابد تا سود منطقی هفت درصدی را دارا باشد.
وی اظهار داشت: قیمت مرغ آماده طبخ نیز پنج‌هزار و 700 تومان برآورد شده است.
مقدم‌نیا همچنین گفت: طرحی تهیه شد که وزارت جهاد کشاورزی هم پیگیر آن بود، اما اجرایی نشد که بر اساس آن تفاهم‌نامه‌ای تنظیم شد که قیمت سقف و کف مرغ تعیین شود و ماهانه 200 هزار تن نهاده در اختیار اتحادیه سراسری مرغداران قرار گیرد که نهاده‌ها داده نشد، قیمت کف و سقف هم تعیین نشد.
وی در ادامه افزود: وزارت جهاد کشاورزی تسهیلات ارزان‌قیمتی را قرار بود اختصاص دهد که پس از شش ماه پیگیری، هنوز مبلغی دریافت نشده است.
این فعال بخش خصوصی خاطرنشان کرد: اکنون هفت‌هزار مرغدار در اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در نوبت هستند تا تسهیلات لازم را برای نوسازی و بهسازی واحدها دریافت کنند، اما خبری از اعتبارات نیست.

ردیف اعتباری خاصی برای خریدهای تضمینی اختصاص یابد
در ادامه رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور نیز به مشکلات استان مازندران اشاره کرد و اظهار داشت: مشکل اساسی بازار است و از آنجایی که محصولات پروتئینی در امنیت غذایی نقش بسزایی دارند، لازم است چالش‌های موجود به‌زودی مرتفع شود.
حسن‌زاده ادامه داد: لازم است یک ردیف اعتباری برای خریدهای تضمینی برای این بخش اختصاص پیدا کند و تشکل‌ها نیز در همه مکان‌ها مستقر باشند تا در مواقع لزوم نهاده‌ها و آنچه مورد نیاز است، در اختیار قرار گیرد.
وی تصریح کرد: واسپاری بازار به وزارت جهاد کشاورزی و بحث تنظیم بازار می‌تواند تا حدی مشکلات سال گذشته را مرتفع کند.
حسن‌زاده یادآور شد: حدود 20 هزار بهره‌بردار خرده‌مالک در بخش کشاورزی وجود دارد که اگر تعاونی‌های تولیدی تقویت شود، قطعاً شاهد مشکلات اینچنینی نخواهیم بود.

صادرات 36 هزار تنی تخم‌مرغ در مقطعی سه‌ماهه محقق شد
در ادامه رئیس اتحادیه مرکزی مرغداری میهن گفت: در بازه زمانی 26 آذرماه 91 تا 21 اسفندماه 91 نزدیک به 36 هزار تن تخم‌مرغ صادر شد که قیمت‌ها در حالت تعادلی بسیار خوبی قرار داشت.
هدایت اصغری تأکید کرد: در فضایی که زیرساخت‌های لازم فراهم بود و از لحاظ اصول فنی تمامی کارها انجام شد، بازار تولید و شبکه‌های توزیع توانستند اقدام به صادرات کنند.
وی در ادامه گفت: حدود 75 درصد نهاده‌ها به‌صورت خام وارد شده و تبدیل به تخم‌مرغ و مرغ می‌شود که نامهربانی‌های بازار می‌تواند باعث به خطر افتادن امنیت شغلی این قشر شود.
اصغری همچنین افزود: بخش طیور قابل برنامه‌پذیرترین بخش کشاورزی است، زیرا میزان مصرف دان در مراحل مختلف مشخص است، یعنی اگر شبکه توزیع به‌گونه‌ای مناسب عمل کند و شرکت پشتیبانی امور دام نیز به‌خوبی عمل کند، مشکلی پیش نخواهد آمد.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم در سال 92 بتوانیم یک سازمان غیررسمی تعریف کنیم تا معضلات را با یک زبان مورد قبول بیان کند.
رئیس اتحادیه مرکزی مرغداری میهن ادامه داد: قیمت پیشنهادی تخم‌مرغ در سال گذشته با قیمت کف و سقف دوهزار و 700 تا سه‌هزار و 100 تومان درب مرغداری‌ها بود و قیمت برای مصرف‌کنندگان نیز با قیمت کف سه‌هزار و 300 و سقف سه‌هزار و 700 تومان بود که برای سال جاری با احتساب قیمت اعلام‌شده در سال گذشته، مصرف‌کنندگان هر کیلوگرم تخم‌مرغ را چهارهزار و 100 تومان خریداری خواهند کرد.