|
سه شنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۳۵
کد مطلب : 6760
توليد مرغ سبز در شهرستان بردسير
|
مدیر جهادکشاورزی شهرستان بردسیر از تولید مرغ سبز در این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،منطقه کویر،«ارجمند» با اعلام خبر فوق اظهار کرد: با توجه به شرايط اقتصادي ،اجتماعي و اقليمي شهرستان بردسير، پتانسيل پرورش طيور صنعتي خصوصاً مرغ گوشتي وجود دارد و اين سبب شد روزبهروز شاهد افزايش تعداد واحدهاي مرغداري و افزايش ميزان توليد گوشت مرغ در شهرستان باشيم. به نحوي که امروزه شهرستان بردسير 23 واحد مرغداري با توان توليد 3000 تن در سال را دارد.
وی ادامه داد: قريب به دو دهه است که توليد محصولات ارگانيک و غيرارگانيک به شکل پررنگي طبقهبندي و مطرح ميشود و براي اطمينان خاطر مصرفکننده از شيوههاي متفاوتي استفاده ميشود که يکي از آنها استفاده از بر چسب و مجوز ويژه است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان بردسیر افزود: اين بر چسب به مصرفکننده اين نکته را متصور ميکند که با مصرف اين محصول ميزان انباشت مواد آنتيبيوتيک در کبد مرغ کمتر ميشود و پس از تغذيه از اين مرغ ميزان انباشتگي آنتيبيوتيک در کبد انسان نيز کاهش و متعاقب آن در درمانها براي بيماري مانند سرماخوردگي، نياز به آنتيبيوتيک کاهش مييابد.
وی ادامه داد: تعريف مرغ بدون آنتيبيوتيک عبارت است از گوشت مرغ نيمچه گوشتي، که تا سن کشتار که براساس شرايط مرغ متغير است( سن 45 روزگي) که در واحدهاي پرورش مرغ به شيوه صنعتي پرورش يافته است و در طول دوره پرورش از هيچ نوع آنتيبيوتيکي چه به صورت تزريقي،آشاميدني و يا در دان مصرفي استفاده نشده است.
ارجمند تصريح كرد : رسالت وزارت جهاد کشاورزي، توليد محصول سالم است از همينرو از امسال تبليغات گستردهاي توسط اين مديريت در راستاي توليد و پرورش مرغ بدون استفاده از آنتيبيوتيک و بهبود مديريت پرورش در دستور کار است و به همين دليل اجراي پروژههايي مانند بهينهسازي سالنهاي مرغداري و نصب داکت در راستاي توليد مرغ سبز جهتدهي شد.
وی افزود: امسال به شکل آزمايشي يک واحد مرغداري واقع در روستاي ايزديه شهرستان بردسير که با دستورالعمل توليد مرغ سبز تطابق داشته با همکاري اداره دامپزشکي و اداره توليدات دامي اين شهرستان انتخاب و 18000 قطعه جوجهريزي انجام و مقرر شد در طول مدت پرورش سه مرحله 20-15 روزگي 35-25 روزگي و پايان دوره نمونهگيري انجام و نمونهها پس از طي مراحل آزمايشگاهي تاييد يا عدم تاييد آن اعلام شود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان بردسیر افزود : در هر مرحله که در نمونه آنتيبيوتيک مشاهده شود از طرح مرغ سبز خارج ميشود اما اگر پاسخ آزمايش نشاندهنده عدم وجود آنتيبيوتيک باشد مجوز کشتار در بستهبندي مرغ سبز را دريافت ميكند و مرغدار مجاز است محصول توليدي را تحتعنوان مرغ سبز به بازار عرضه كند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: بديهي است ميزان استقبال مردم از اين گونه توليدات، ميزان انگيزه توليدکنندگان را افزايش ميدهد. در اين مدت امکانات مورد نياز براي توليد بيشتر و ميزان هزينهکرد و ريسکپذيري مورد ارزيابي قرار ميگيرد و بناست به تدريج به سمت گسترش فرهنگ مرغ سبز گام برداريم.