Share/Save/Bookmark
 
سه شنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۱۴
کد مطلب : 5932
 

استاندار خراسان‌شمالی خبرداد
توسعه پرورش مرغ در روستاها / سهم هر خانوار 10مرغ
استاندار خراسان‌شمالی با تاکید بر اینکه توسعه پرورش مرغ در روستاهای استان از برنامه‌هاست، گفت: بر این اعتقادیم که اگر هر خانوار روستایی 10 مرغ پرورش دهد، تقریباً به اندازه 33 مرغداری 30 هزار راسی تولید خواهند داشت.
مرجع : خبرگزاری فارس
 
توسعه پرورش مرغ در روستاها / سهم هر خانوار 10مرغ
ابوطالب شفقت امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بجنورد اظهار داشت: پرورش مرغ در روستاها از برنامه‌های استان است، این در حالی است که اجرای این برنامه نه هزینه و نه سرمایه می‌خواهد و با این اقدام از واردشدن بسیاری از هزینه‌ها جلوگیری خواهد شد.

وی اضافه کرد: هر یک از این مرغداری‌ها دست کم 500 میلیون ریال تسهیلات می‌خواهد که مجموع آن از یک میلیارد و 650 میلیون تومان تسهیلات فراتر خواهد رفت.

نماینده عالی دولت در خراسان‌شمالی تصریح کرد: در صورتی که هر خانواده روستایی 10 مرغ اضافه کند، هیچ‌گونه هزینه‌ای را برای خانوار به دنبال نداشته و برای تغذیه مرغ هم از محیط و باقی‌مانده غذاها استفاده می‌شود.

شفقت اظهار داشت: با اجرای این طرح درآمد خانوارهای روستایی هم افزایش داشته و خودشان مایحتاج مورد نیاز خود را تأمین و بخشی از آن را نیز به بازار عرضه می‌کنند.

استاندار خراسان‌شمالی افزود: اگر خانوارهای روستایی و مردم را تشویق به این کار کنیم، در افزایش تولیدات و رونق اقتصادی بسیار موثر خواهد بود.

وی با بیان اینکه حدود 110 هزار خانوار روستایی در خراسان‌شمالی وجود دارد، گفت:‌ شبیه این برنامه‌ها برای روستاها زیاد است و حمایت از تولیدکنندگان محلی را در برنامه داریم و سازماندهی می‌کنیم که انشاءالله با کمک مردم بتوان اجرایی کرد.

شفقت با اشاره به اینکه در حوزه کشاورزی و دام‌پروری امسال برنامه افزایش 10 هزار تن گوشت به تولیدات خراسان‌شمالی به نسبت سال قبل در برنامه کاری قرار دارد،‌ گفت:‌ همچنین با مشارکت دام‌پروران،‌ میزان تولید شیر در استان 40 هزار تن بیشتر از سال گذشته خواهد شد.

وی مهم‌ترین برنامه استان در حوزه شیر و فرآوری را هدف‌گذاری برای فرآوری دست کم 60 درصد از تولیدات شیر در خراسان‌شمالی برشمرد و افزود: سال‌های گذشته تقریباً یک سوم از شیر تولیدی در استان فرآوری و بقیه به سایر استان‌ها انتقال می‌یافت که امسال بنا را بر این گذاشته‌ایم که حداقل 60 درصد از شیر تولیدی در خود استان فرآوری شود.

شفقت تحقق این برنامه را سبب ایجاد ارزش افزوده برای تولید‌کنندگان و صنایع تبدیلی و تکمیلی و همچنین افزایش ظرفیت تولیدی و حفظ اشتغال و درآمدزایی واحدهای تولیدی و صنعتی در این بخش برشمرد.

وی همچنین از برنامه کشتار نیمی از دام‌های مازاد استان در کشتارگاه‌های استان در سال جاری خبر داد و گفت: امسال تلاش داشته‌ایم تا دام‌های این استان که به صورت زنده از خراسان‌شمالی به سایر استان‌ها انتقال می‌یابند، پس از کشتار و تولید گوشت این فرآورده‌ها به سایر استان‌ها انتقال یابد.

استاندار خراسان‌شمالی اظهار داشت: این امر علاوه بر ایجاد ارزش افزوده باعث رونق کشتارگاه‌های استان خواهد شد.

وی در بخش دیگری با اشاره به برنامه آموزش روستاییان اظهار داشت:‌ این آموزش‌ها به همان شکل و با سرعت بیشتری تداوم خواهد یافت و این بار با نگاه اقتصادی و تولید خواهد بود.

شفقت تصریح کرد: آموزش روستاییان به عنوان محور جهاد اقتصادی و تولید داخلی از سال 89 در استان آغاز شده و این برنامه با جدیت بیشتری تداوم خواهد یافت.

بیش از نیمی از جمعیت 843 هزار نفری خراسان‌شمالی در روستاهای این استان به کار کشاورزی و دام‌پروری اشتغال دارند.