نسخه قابل چاپ

نسخه وب

داخلی » خبر » اخبار و تازه ها

اهمیت حوزه دامپزشکی هنوز برای مسئولان مشخص نشده است

۱۹ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۲۶

مرجع : خبرگزاری مهر

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: اهمیت حوزه دامپزشکی هنوز برای مسئولان مشخص نشده است و توجهی به تخصیص بودجه لازم برای دامپزشکی ندارند.

شهرام موحدی ظهر چهارشنبه، در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه با انتقاد از کمبود اعتبارات در دامپزشکی اظهار داشت: اگر پولی در حوزه دامپزشکی هزینه شود، تخت‌های بیمارستان‌ها و هزینه دوا و دارو کمتر می‌شود، اما این باور هنوز در جامعه و مسئولان شکل نگرفته و از تخصیص بودجه لازم برای اداره دامپزشکی خبری نیست.

وی با بیان این که از طرح تحول سلامت یک ریال به حوزه دامپزشکی اختصاص پیدا نکرد، یادآور شد: اگر اعتقاد داریم پیشگیری بهتر از درمان است شعار نیست باید به دامپزشکی بیشتر اهمیت بدهیم.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به گستردگی پهنه استان اصفهان ادامه داد: نبود خودروی عملیاتی مهم‌تریم مشکل اداره دامپزشکی استان اصفهان است، نیازی به خودروهای لوکس هم نداریم خودروهایی می‌خواهیم که بتواند از نقاط صعب‌العبور تردد کند؛ ۴۰ دستگاه حداقل نیاز است که بتوانیم شهرستان‌ها را پوشش دهیم.

وی تصریح کرد: اصل موضوع بهداشت، در بخش قرنطینه و نگهداری است که باید رعایت شود، از این نظر در قریب به اتفاق واحدهای سطح استان شرایط مطلوبی نداریم، همه باید بدانند که واکسن سد غیرقابل نفوذی برای ویروس‌ها نیست.

موحدی با انتقاد از عدم همکاری‌ها با اداره دامپزشکی گفت: مسابقات اسب‌سواری در استان برگزار می‌شود و اسب‌هایی از خارج استان به اصفهان می‌آید بدون این که با دامپزشکی هماهنگ کنند؛ زمانی هم که ورود می‌کنیم، مخالفت می‌شود.

کشتارگاه غیر مجاز نداریم اما کشتار غیر مجاز اتفاق می افتد

وی با اشاره به آمار صادرات تصریح کرد: ۱۷ میلیون دلار مجموع رقم فرآورده‌های دامی است که در سال ۹۵ از اصفهان صادر شده که بیشترین مقدار آن به پنجه مرغ یا ۳.۸ میلیون دلار اختصاص پیدا می‌کند، همچنین در شش ماهه اول امسال ۶.۴ میلیون دلار صادر شده است.

مدیرکل دامپزشکی اصفهان پیرامون کشتارگاه‌های غیرمجاز در اصفهان گفت: در اصفهان کشتارگاه غیرمجاز نداریم، اما کشتار غیرمجاز اتفاق می‌افتد که به صورت موردی اگر مشاهده شود برخورد می‌کنیم.

وی ابراز داشت: سه میلیون واکسیناسیون برای مقابله با تب برفکی، ۱.۲ میلیون «طاعون نشخوار کننده»، ۵۴۰ هزار بروسلوز و مشمشه و نیز ۱.۶ میلیون واکسیناسیون برای مقابله با ویروس شاربن در یک سال منتهی به شهریور ۹۶ صورت گرفته است.

موحدی در رابطه با چالش جدی در بحث واکسیناسیون تأکید کرد: باید مطالبه عمومی از دولت انجام شود تا واکسن‌ها به صورت رایگان در اختیار قرار بگیرد تا به صورت همگانی استفاده شود، همانطور که هزینه واکسن تب برفکی تهیه شده و علی‌رغم این که چند سال اخیر درگیر بودیم امسال کنترل شده است.