تحویل نهاده‌های مرغداران، بدون کارمزد و با تنفس شش ماهه/ بهره‌برداری از پروژه آبیاری تحت فشار فدک با حضور رئیس جمهوری

ایانا , 1 دی 1394 ساعت 18:22

چهارشنبه هفته جاری رئیس جمهوری پروژه تحت فشار فدک در منطقه ری که حدود هشت‌هزار هکتار از اراضی استان را تحت پوشش قرار می‌دهد، افتتاح می‌کند.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران امروز در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) از رویکرد جدید این سازمان برای بهره‌وری مصرف آب و راندمان آبیاری با تکیه بر سیستم‌های نوین خبر داد و اعلام کرد: پروژه شبکه آبیاری حامیان فدک در شهرستان ری، چهارشنبه هفته جاری با حضور رئیس جمهوری به بهره‌برداری می‌رسد و حدود هشت‌هزار هکتار از این اراضی استان را تحت پوشش شبکه‌های آبیاری قرار می‌دهد.
علی‌اشرف منصوری افزود: بیش از 22 درصد کل عملیات فوق در سنوات گذشته انجام شده و مابقی آن اجرایی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: این پروژه 880 هکتار دارد که 750 هکتار آن قرار است با توجه به شوری و سنگینی آب موجود در منطقه، تحت پوشش آبیاری کم‌فشار یا هیدروفروم قرار گیرد.
منصوری ادامه داد: حدود 120 هکتار نیز تحت پوشش آبیاری قطره‌ای در بخش باغ‌های پسته در حال احداث انجام می‌شود تا راندمان مصرف آب به 90 درصد برسد.
وی تصریح کرد: روش آبیاری به شکل تیپ نیز در مزارع گندم استان آغاز شده است که می‌تواند به‌عنوان پروژه الگویی مورد استفاده قرار گیرد.

اختصاص 9 میلیارد تومان به پروژه‌های آبیاری تحت فشار تهران
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران درباره سطح آبیاری تحت فشار در کشور یادآور شد: برای سال جاری 10 هزار هکتار هدف‌گذاری شده است که اعتباری معادل 75 میلیارد تومان نیاز دارد که 9 میلیارد تومان آن تخصیص یافته و طبق مصوبه اخیر، موافقت شده که اعتبارات 100 درصدی به پروژه‌های آبیاری تحت فشار استان تهران اختصاص یابد.
منصوری تأکید کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی و اعتبارات ناچیز دولت، تلاش می‌کنیم که روش‌های آبیاری تحت فشار را تخصیص اعتبار کنیم.
وی اظهار داشت: در استان تهران حدود 37 هزار هکتار از اراضی مجهز به سیستم‌های آبیاری نوین شده است و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال جاری این سطح به بیش از 40 هزار هکتار برسد.

حل مشکلات بیمه‌ای مرغداران کشور
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران درباره ساماندهی مرغداری‌ها گفت: مرغ استان تهران از سه استان گیلان، مازندران و گلستان تأمین می‌شود و لازم است برای آنکه بازار تحت تأثیر قرار نگیرد، جوجه‌ریزی و کنترل قیمت‌ها به‌صورت کارشناسی‌شده و دقیق انجام شود.
منصوری همچنین افزود: برنامه‌ریزی باید با همکاری بخش خصوصی و تشکل‌های مرتبط در کلان کشور انجام شود تا کنترل قیمت‌ها اتفاق بیفتد.
وی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین عاملی که بر قیمت مرغ اثرگذار است، قیمت نهاده‌ها است که از سال‌های گذشته نهاده‌های مورد نیاز این بخش به اندازه کافی تأمین شده و مشکل خاصی وجود ندارد.
منصوری ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام و سایر بخش‌ها همچون شرکت نفت برای تأمین سوخت واحدها و بهینه‌سازی مصرف سوخت همکاری‌های لازم را انجام داده‌اند.
وی تصریح کرد: مشکلات بیمه‌ای و عدم نقدینگی در صندوق محصولات کشاورزی از دیگر مشکلات این بخش در پرداخت غرامت‌ها محسوب می‌شود که قول مساعد مسئولان این بخش داده شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران یادآور شد: مدیریت توزیع مرغ در سطح کشور و عرضه آن در بورس کالا، علاوه بر صادرات بیشتر این محصول پروتئینی می‌تواند راهگشای مؤثری برای حل مشکلات موجود باشد.
منصوری مصرف روزانه مرغ تهران را 600 تن برشمرد و تأکید کرد: بخش قابل توجهی از این نیاز از استان‌های دیگر تأمین می‌شود و تلاش می‌کنیم که در این راستا شاهد افزایش یا کاهش بی‌سابقه قیمتی نباشیم.
وی از قول مساعد بانک کشاورزی برای تأمین نقدینگی مرغداران و پرداخت تسهیلات معوق خبر داد و اظهار داشت: بانک کشاورزی در راستای کمک به مرغداران، تسهیلات معوق آنها را تعیین تکلیف کرده است و تمامی تلاش خود را می‌کند که مرغداران با تنفس بتوانند آنها را بازپرداخت کنند.
منصوری در پایان از اقدام مؤثر شرکت پشتیبانی امور دام برای تحویل نهاده‌ها و بازپرداخت مبلغ آن پس از شش ماه بدون کارمزد تقدیر کرد و گفت: بدین‌ترتیب بخشی از مشکلات این صنعت مرتفع می‌شود./


کد مطلب: 10260

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdciuraz.t1auq2bcct.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net