مشاهده بیماری نیوکاسل در واحدهای پرورش طیور

خبرگزاری ایانا , 22 آبان 1391 ساعت 8:10

اداره‌کل دامپزشکی خراسان رضوی از مرغداران و کلیه پرورش‌دهندگان طیور خواست تا توصیه‌های دامپزشکی را در جهت پیشگیری از ابتلای واحد پرورشی خود به بیماری نیوکاسل رعایت کنند.


به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) از روابط عمومی اداره‌کل دامپزشکی خراسان رضوی، رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های طیور دامپزشکی استان با اعلام این مطلب گفت: با توجه به بررسی‌های کارشناسان دامپزشکی و داده‌های سامانه اطلاعات جغرافیایی مراقبت و پایش بیماری‌های طیور استان (GIS) مواردی از بروز چند کانون بیماری "نیوکاسل" در تعدادی از شهرستان‌ها و استان‌های همجوار رخ داده است.
دکتر سیدرضا دیانت مقدم افزود: با توجه به اینکه ویروس موجود در حال چرخش در مراکز پرورشی است و این موضوع در صورت بروز بیماری می‌تواند خسارت قابل توجهی به مرغداران وارد کند، لذا لازم است کلیه مرغداران، علاوه بر حفظ شرایط امنیت زیستی با هماهنگی دامپزشک فارم پرورشی خود نسبت به واکسیناسیون مجدد اقدام مناسب را انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: اکیپ‌های دامپزشکی مستقر در شبکه‌های دامپزشکی آمادگی کامل دارند در صورت بروز بیماری کمک‌های لازم و در صورت نیاز مواد ضدعفونی در اختیار واحدهای درگیر با بیماری قرار دهند.
دیانت مقدم ادامه داد: این بیماری قابل انتقال به انسان نبوده، اما با توجه به اینکه عامل بیماری یک نوع ویروس است، در شرایط مساعد بین پرندگان به سرعت منتشر شده و در صورت درگیر شدن با پرندگان، خسارات قابل ملاحظه‌ای برجای خواهد گذاشت.
رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های طیور دامپزشکی استان علائم بیماری را شامل تلفات بالا، علائم عصبی، فلجی گردن، افتادگی بال، بی‌اشتهایی، اسهال در طیور گوشتی، کاهش مصرف آب و دان، افت تولید در طیور تخم‌گذار و در نهایت مرگ و میر سریع پرندگان دانست.
وی با تأکید بر واکسیناسیون کلیه جوجه‌های تولید شده رنگی و بومی، قبل از ارسال به روستاها، ادامه داد: فقط کسانی می‌توانند در روستاها به فروش جوجه و مرغ و خروس بپردازند که قبل از فروش، گله خود را علیه بیماری یادشده واکسینه و در این راستا گواهی بهداشتی از دامپزشکی دریافت کرده باشند.
دیانت مقدم از کلیه پرورش‌دهندگان طیور صنعتی و روستاییان خواست با توجه به ضرورت ارتقاء سلامت صنعت طیور استان، همکاری لازم را با مراکز مایه‌کوبی دامپزشکی در زمینه مراقبت‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای انجام دهند و در صورت مشاهده هرگونه علائم بیماری، مراتب را با سامانه پیامک اداره‌کل دامپزشکی استان به شماره 30001905 اطلاع‌رسانی کنند.


کد مطلب: 7118

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdci.zayct1azvbc2t.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net