کاهش 50 درصدی تولید مرغ گوشتی در شهرضا/ هزینه انرژی مرغداری‌ها کاهش یافته‌است

خبرگزاری مهر , 3 شهريور 1392 ساعت 13:31

رئیس هیئت مدیره تعاونی مرغداران شهرستان شهرضا گفت: ظرفیت تولید مرغ در این شهرستان به نصف کاهش یافته است.


سید محمدرضا شریفی در گفتگو با مهر اظهار داشت: مرغداران شهرضا ظرفیت تولید دو میلیون 900 هزار قطعه مرغ گوشتی در سال را دارند اما با توجه به مشکلات اقتصادی موجود این ظرفیت به نصف یعنی حدود یک و نیم میلیون قطعه در سال کاهش یافته است.

وی با اشاره به وجود 190 مرغداری فعال در این شهرستان افزود: عمدتا مرغداری‌های کوچک که از توان مالی و قدرت سرمایه‌گذاری کمتری برخوردار بوده‌اند دچار این افت تولید شده اند.

رئیس هیئت مدیره تعاونی مرغداران شهرستان شهرضا با بیان اینکه تاریخچه پرورش طیور در این شهرستان از دهه 1350 آغاز می‌شود، ادامه داد: پرورش مرغ گوشتی در سه دهه بعد از انقلاب گسترش بیشتری می یابد که امروزه تمامی نیاز مصرف مرغ شهرستان شهرضا را تامین می‌کند.

شریفی با بیان اینکه جایگاه تولید گوشت مرغ شهرضا در استان سومین و به ترتیب بعد از شهرستان‌های اصفهان و نجف آباد است، افزود: حدود 50 درصد مرغ گوشتی شهرستان اصفهان و بخشی از مصرف استان‌های چهارمحال و بختیاری و فارس نیز از واحدهای مرغداری این شهرستان تامین می‌شود.

نوسازی مرغداری‌ها روند خوبی داشته است

وی در خصوص نوسازی واحدهای طیور شهرستان به خبرنگار مهر گفت: پس از هدفمندی یارانه‌ها نوسازی مرغداری‌‌ها روند خوبی داشته است چرا که حدود 40 درصد مرغداران با اخذ تسهیلات بلاعوض و یا کم بهره موفق به تجهیز مناسب و بروز واحدهای خود شدند.

این کارشناس صنعت طیور ادامه داد: حدود 100 درصد سوخت مرغداری ها تا قبل ار هدفمندی حامل های انرژی گازوییل بود اما از زمانی که بخشی از مرغداران سیستم های گرمایشی و سرمایشی خود را به روز نمودند از نعمت گاز طبیعی بهره مند شده اند.

شریفی یادآور شد: نوسازی تجهیزات در سال های اخیر موجب کاهش مصرف انرژی برق و سوخت شده به این معنا که اگر هزینه سوخت یک واحد مرغداری سنتی در سال چهار میلیون تومان باشد حدود یک تا دو میلون تومان آن در سال برای واحدی که نوسازی کرده باشد کسر می شود.

بانک‌های استان توان پرداخت تسهیلات ندارند

وی در ادامه گفت: در سال جاری بانک های استان اصفهان از جمله بانک کشاورزی به دلیلی کمبود منابع مالی توان پرداخت تسهیلات و بیمه‌های ناشی از خسارات مرغداران را نداشته‌اند که این امر فشار رابرمرغدارانی که سرمایه اندک داشته اند بیش از قبل افزایش داده است.

رئیس هیئت مدیره تعاونی مرغداران شهرستان شهرضا درباره تامین نهاده های دامی اظهار داشت: برخی نهاده‌ها به دلیل عدم واردات به موقع و تامین بازار داخل تا دو برابر افزایش قیمت داشته و از سوی دیگر به دلیل مشکلات ناشی از تحریم ها نهاده هایی مانند سویای هندی با ارزش غذایی پایین جایگزین سویای با ارزش آرژانتینی و برزیلی با کیفیت بالا شده است.

شریفی یکی از علل این مشکلات وارداتی عدم تامین ارز مورد نیاز ازسوی بانک مرکزی در دولت قبلی عنوان نمود وافزود: البته دولت جدید در روز های اخیر تعهد پرداخت ارز برای واردات خوراک مرغ را به عنوان کلای اساسی تضمین نموده که به بتدریج شاهد کاهش قیمت این کالا خواهیم بود.

گرانی داروی طیور کمر شکن شده است

وی در خصوص مشکلات دارویی مرغداران شهرستان اظهار داشت: ورود دارو های وارداتی از خارج با شدت یافتن تحریم‌ها قطع گردیده و از سوی دیگر داروهای ساخت داخل نیز با افزایش نرخ زیادی مواجه شده است.

این کارشناس صنعت طیور یادآور شد: 80 تا 90 درصد مواد اولیه تولید دارو های طیور وارداتی است که با مشکلات ارزی رخ داده برخی دارو ها و مواد تقویتی در طول یک ماه از 30 هزار به 80 هزارتومان افزایش نرخ داشته که اینگونه امور برای تولیدکنندگان مرغ سخت و کمرشکن است.


کد مطلب: 8487

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdci.vavct1a5ybc2t.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net