تایید نخستین مورد سرایت انسان به انسان آنفلوآنزای مرغی جدید
خبرگزاری مهر , 16 مرداد 1392 ساعت 13:39
پژوهشگران میگویند اولین نمونه از سرایت انسان به انسان آنفلوآنزای مرغی جدید را مشاهده کردهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر، با این گزارش، نگرانیها درباره خطر شیوع گسترده ویروس این بیماری بالا گرفته است.
با این حال پژوهشگران میگویند این ویروس هنوز به مرحله سرایت آسان انسان به انسان نرسیده است.
بر اساس مقالهای که در نشریه British Medical Journal منتشر شده، یک زن 32 ساله در چین قربانی اولین سرایت انسان به انسان ویروس H7N9 بوده است.
این زن چینی بیماری را در ماه مارس گذشته از پدر 60 سالهاش گرفته که به این آنفلوآنزای مرغی مبتلا بوده است. این پدر و دختر هر دو بر اثر از کار افتادگی اعضای حیاتی و با وجود مراقبتهای شدید فوت شدند.
ویروس جدید H7N9 با ویروس آنفلوآنزای مرغی H5N1 فرق میکند.
ویروس قبلی از سال 2003تا کنون دهها میلیون پرنده و بیش از 360انسان را کشته است.
وجود آلودگی انسان به این گونه جدیدتر H7N9 ویروس آنفلوآنزای مرغی در شرق چین تایید شد. تا پیش از این هیچ نمونه مستندی ثبت نشده بود که نشان دهد کسی ویروس H7N9 را از راهی به جز تماس مستقیم با پرندگان مبتلا گرفته باشد.
در عین حال کارشناسان تاکید کردهاند این گزارش به این معنی نیست که این ویروس به مرحله شیوع آسان بین انسانها رسیده است. تا آخر ماه ژوئن سال جاری میلادی، یعنی 5 هفته پیش، 133 مورد از ابتلای به آنفلوآنزای مرغی H7N9 و 43 مورد مرگ بر اثر آن در شرق چین گزارش شده بود.
با این حال در هیچیک از دیگر کشتهشدگان این بیماری، شواهدی از ابتلای انسان به انسان آن دیده نشده است.
دکتر جیمز راج، از دانشکده بهداشت و درمان مناطق حاره در لندن که از نویسندگان مقاله مذکور است، میگوید سرایت محدود بین انسانها، عجیب نیست چون مواردی از آن در نمونههای قبلی ویروسهای آنفلوآنزای مرغی از جمله H5N1 دیده شده است.
به گفته وی زمانی جای نگرانی وجود دارد که ببینیم زنجیرههای طولانیتر از سرایت انسان به انسان شکل گرفته است؛ یعنی این بیماری از فردی به فرد دیگر سرایت کند و بعد به افراد دیگر هم سرایت کند."
مقاله چاپ شده در نشریه British Medical Journal نتیجهگیری کرده است در عین حال که این تحقیقات نمیگوید ویروس H7N9 به مرحله همهگیری نزدیک شده، ولی یک یادآوری است که باید در این باره "بهشدت هوشیار" باقی ماند.
کد مطلب: 8405
آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdci.uavct1a5wbc2t.html