نشست صمیمانه مسئولین سازمان دامپزشکی و انجمن صنفی تولید کنندگان تخم مرغ شناسنامه دار

27 بهمن 1390 ساعت 11:27

در پی دعوت انجمن، در تاریخ 24/11/1390 جلسه ای با حضور :
1-آقای دکتر مشکات
2-آقای دکتر تبرایی
3-آقای دکتر تهرانی


در پی دعوت انجمن، در تاریخ 24/11/1390 جلسه ای با حضور :
1- آقای دکتر مشکات – معاون بهداشت و پیشگیری سازمان دامپزشکی
2- آقای دکتر تبرایی – مدیر کل نظارت بر بهداشت عمومی سازمان دامپزشکی
3- آقای دکتر تهرانی – مدیر کل بهداشت و بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی
در محل انجمن و با حضور کلیه اعضاء تشکیل گردید. مباحث در خصوص تبادل نظر پیرامون مسائل و مشکلات مرتبط با تخم مرغ بسته بندی و پاستوریزه و راه کارهای حل بعضی از مشکلات و ارتقاء فرهنگ بهداشت مصرف تخم مرغ در کشور بود . ذیلاً خلاصه مباحث و دیدگاههای ابراز شده در جلسه منعکس می گردد:
در ابتدا آقای دکتر طلاکش دبیر انجمن توضیحاتی در خصوص ماهیت شکل گیری و اهداف انجمن بیان داشتند ، و در ادامه به موضوع معضلات و مشکلات فعالیت های اعضاء انجمن در بحث بسته بندی و مبارزه با عرضه و نگهداری غیر بهداشتی تخم مرغ اشارات مبسوطی داشتند .
وی در ادامه موضوع دادن مجوز به صرف "پرینت" بر روی تخم مرغ به تولید کننده و عدم نظارت در ارتقاء موضوع بسته بندی را مورد تجزیه تحلیل قرار داد و عدم کنترل و نظارت برای هدایت تخم مرغ های نامناسب برای بسته بندی (اعم از ترک دار ، نوک زده و ...) به واحد هایی که توان پاستوریزه نمودن تخم مرغ را دارند ، مورد انتقاد قرار داد و تاکید نمود که این عد م نظارت موجب گردیده که واسطه ها و عوامل سودجو در این بازار بصورت گسترده فعال باشند و در نتیجه این تخم مرغ های غیر بهداشتی به واحد های صنایع غذایی منتقل گردند.
در ادامه آقای رسول زاده نایب رئیس انجم اهمیت بسته بندی و زیر ساخت های مناسب آن را مورد کنکاش قرارداد و اشاره نمود که برای اجرایی نمودن چنین امر مهم دیدگاه های خود را به گونه ای تغییر بدهیم که شناسنامه دار کردن تخم مرغ را صرفآً پرینت کردن آن ندانیم . بعلاوه باید موضوع " برند" و اهمیت آن با تعمق بیشتری نگریسته شود ، زیرا تولید کننده همواره به "برند" خود وفادار می ماند . حال تصور کنیم تولید کننده ای محصول خود را بدون برند به بازار عرضه کند ، در این صورت کیفیت تخم مرغ عرضه شده برای تولید کننده چندان اهمیتی ندارد ، سازمان دامپزشکی باید در این زمینه به رسالت خود بیشتر اهمیت بدهد و به سمت "هویت" بخشیدن به تخم مرغ و "برند" اهمیت داده تا به مرور جایگاه واقعی تثبیت گردد. در نتیجه "برند سازی" یکی از عوامل هویت بخشیدن به تولید تخم مرغ و تقویت زیر ساخت ها می باشد ، که می بایست مورد توجه بیشتر مسئولین امر قرار بگیرد.
در ادامه آقای دکتر تبرایی به سابقه سیاست گذاری موضوع نشان دار کردن و هویت بخشیدن تخم مرغ در سازمان دامپزشکی پرداختند و سیر تدریجی آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند . وی تاکید نمود که در هر حال سیاست های سازمان درگذر زمان و تاکنون تشویقی و تدریجی بوده و نه الزامی!
اگر بخواهیم به سمت "اجباری شدن" برویم ، موضوع کنترل و نظارت برند ها را باید بصورت جدی تری دنبال کنیم . سازمان نیز به دنبال "یکپارچه سازی" و "Integration" می باشد ، اگر چه در اجرایی کردن این دیدگاه نیاز به همیاری دیگر سازمان های متولی امر می باشیم و این مطلب یک موضوع همه جانبه می باشد و زمان طولانی برای رسیدن به آن مقطع لازم داریم .
آقای دکتر تهرانی ضمن تشکر از برگزاری این جلسه به مشکلاتی که بیماری آنفولانزا در واحد های تولیدی و بسته بندی برای این صنعت ایجاد نموده است پرداخته و در خصوص خطرات بازگشت این بیماری تأکید داشتند که موضوع سرمایه گذاری ها می تواند با عدم توجه به چنین خطراتی دچار خطرات و ریسک بالائی گردند .
در مقابل آقای دکتر طلاکش سرمایه گذاری در بخش تخم مرغ مایع پاستوریزه را یکی از راه کارهای کاهش مخاطرات مرغداران دانسته و اعلام داشت که در زمان اپیدمی می توان تخم مرغ ها را به این واحد ها گسیل داشته و ضمن رفع خطر بیماری ، زمان نگهداری تخم مرغ را با فریز کردن تا یکسال افزایش داد .
آقای مهدی معصومی اصفهانی رئیس هیئت مدیره انجمن در ادامه به میزان سرمایه گذاری و نقش انجمن در کنترل و تثبیت قیمت ها و ارتقاء کیفیت تخم مرغ و ذخیره سازی آن در مقاطع حساس مطالبی ارائه نمودند و خواستار مشارکت بیشتر سازمان در حمایت از امکانات و سرمایه گذاری ها شدند و اینکه یکپارچه سازی و ایجاد الزامات اجباری زمان بیشتری را می طلبد ، رد کرده خواستار اعتماد بیشتر مسئولین به بخش خصوصی بطور اعم و واحد های انجمن صنفی بطور اخص گردیدند.

آقای دکتر مشکات نیز ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع تولید کنندگان و سرمایه گذاران بخش تخم مرغ ، از اینکه در خواست اعضاء و انجمن پیشگامی و تسریع در هماهنگ سازی سیاستهای کلان می باشد، ابراز خوشحالی نمودند . وی در ادامه بیان نمود که سازمان دامپزشکی بدنبال هماهنگی جهت اجرای طرح پایلوت اجباری کردن موضوع بسته بندی در یکی از استانها می باشد و اینکه ما هم از هویت بخشیدن به بحث تخم مرغ استقبال می کنیم .ما اعتقاد داریم که باید کار فرهنگی و آماده سازی هم در سطح مصرف کننده و هم در سطح مسئولین ایجاد نمائیم . بالاخره در کشورمان باید بتوانیم از طریق شناسنامه دار کردن اجباری ، سیستم کنترل و نظارت بهداشتی تخم مرغ را ارتقا بخشیم . ما می توانیم از طریق ترویج فعالیت های واحدهای انجمن از طریق رسانه ها تلاش بیشتری بکنیم . مطمئن باشیدکه بنده از اهداف انجمن حمایت کامل می نمایم .
در این بخش دبیر انجمن مسائل مشخص را مطرح و نظرات همکاران دامپزشکی را جویا شدند :
1- انتخاب یک استان پایلوت برای اجباری کردن موضوع شناسنامه دار شدن تولیدات مرغداری ها که برای این منظور استان خراسان رضوی را پیشنهاد می کنیم .
2- وجود مراکزتولید مایع غیر پاستوریزه با مجوز سازمان دامپزشکی وجود دارند که با توجه به وجود شرکتهای تولید کننده مایع پاستوریزه عضو انجمن ، این واحدها برچیده شوند .
سازمان الزامی ایجاد کند که در استانهایی که تولید قابل توجه دارند ، شرکتهای پاستوریزه خودشان ایستگاه جمع آوری احداث کنند تا بتوان بدیلی برای چنین جمع آوری غیر بهداشتی ایجاد نمود . بخشنامه ای از طریق سازمان ابلاغ گردد در جهت این درخواست که در جلسه قرار شد آذربایجان شرقی بعنوان استان پایلوت این طرح را اجرا نماید .
3- از دادن اجازه صادرات به تخم مرغ های فله و غیر شناسنامه دار جلوگیری گردد. عدم رعایت ضوابط واستانداردها در اینگونه موارد لطمه به تولید کنندگان و اعتبار ملی کشورمی زند .
مقرر گردید سازمان دامپزشکی که در تنظیم بازار صادراتی نیز فعال است ،موضوع را به ریاست سازمان منعکس و پی گیری نمایند و تلاش می شود ترویج توسعه صادرات مایع پاستوریزه نیز دارای الویت باشد .
4- فراهم آوردن زمینه جذب تخم مرغ های تولیدی واحدهای مبتلا به بیماری آنفلوانزا جهت واحدهای پاستوریزه از طریق سازمان اجرائی گردد.
سازمان دامپزشکی آمادگی کامل در اجرای این درخواست را دارد و مقرر گردید انجمن طرح اجرایی آن را به سازمان ارسال دارند.
5- در موضوع واحدهای بسته بندی غیر مجاز تخم مرغ که موجب ارسال تخم مرغ های نا سالم و غیر بهداشتی به بازار می گردند ، باید کنترل و نظارت بیشتری انجام شود، که مورد موافقت همکاران سازمان نیز قرار گرفت .
این نشست صمیمانه در ساعت 20 به پایان رسید.


کد مطلب: 5723

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdci.rawct1aypbc2t.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net