رئيس سازمان حفاظت محيط زيست خبر داد:
اجراي طرح تكثير پرندگان شكاري از طريق جوجهكشي
خبرگزاری فارس , 12 آبان 1389 ساعت 9:39
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: در حال بررسي هستيم كه تكثير حيواناتي مانند پرندگان شكاري از طريق جوجهكشي انجام شود.
به گزارش خبرگزاري فارس از كرمان، محمدجواد محمديزاده بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران در كرمان با اشاره به وسعت بالاي استان، حجم جمعيتي، شرايط اقليمي و جغرافياي متنوع آن اظهار داشت: تنوع در حوزه اقليم محيط زيست به لحاظ گونههاي گياهي و جانوري اهميت بالايي دارد.
وي با بيان اينكه نميشود، نسبت به مسائلي از جمله خشكسالي در استان كرمان و اثر آن بر محيط زيست بياعتنا بود، تصريح كرد: بر اساس مصوبات سفرهاي استاني دولت، مناطق حفاظتي و شكار ممنوع جديدي در استان كرمان صورت گرفته است.
معاون رئيسجمهور افزود: نرم جهاني در مناطق حفاظت شده محيط زيستي 10 درصد است و در كشور اين رقم در حدود 6.1 درصد قرار داشت كه با مناطق اضافه شده در حال حاضر معدل كشور به حدود 9 درصد رسيده است و اين رقم در استان كرمان به دليل اهميت بالاي شرايط اقليمي طي چند سال اخير چهار برابر افزايش يافته و به حدود 16 درصد رسيده است.
محمديزاده مناطق حفاظتي را در كشور با مشكل قاچاق پرندگان مواجه دانست و گفت: در اين زمينه كشفيات خيلي خوبي داشتهايم و دستگاه قضايي نيز حمايتهاي مطلوبي را داشته است.
وي با تأكيد بر اينكه بايد بتوانيم با پرورش پرندگان، كساني را كه دنبال قاچاق پرنده هستند، به داخل كشور برگردانيم، خاطرنشان كرد: در اقدام بعدي و بر اساس توافقات انجام شده با كشورهاي حوزه خليج فارس، هر مورد ورود پرنده غيرمجاز قاچاق به كشور برگردانده و عوامل آن مجازات ميشوند.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينكه براي طرح تكثير حيات وحش يك برنامهاي را مدون كرديم، اظهار داشت: در يك مرحله از اين طرح براي تكثير طبيعي نسل تعدادي از حيوانات مانند آهو تحت مديريت خاص در مناطق حفاظت شده و شكار ممنوع به صورت انبوه اقدام ميشود.
محمديزاده افزود: همچنين در مورد تعدادي از حيوانات در خطر انقراض مانند يوزپلنگ ايراني نيز تحت مراقبتهاي ويژه طرح تكثير انجام و در حال حاضر تعداد يوزپلنگها كه كمتر از انگشتان دست بودند به حدود 70 تا 120 قلاده افزايش پيدا كردهاند.
وي تصريح كرد: در طرح ديگري نيز براي پرورش و تكثير نسل حيواناتي مانند پرندگان شكاري در چند نقطه در حال بررسي هستيم تا تكثير نسل مراقبت شده و از طريق جوجهكشي انجام شود.
محمديزاده در زمينه اقدامات انجام شده در راستاي معضل زبالههاي بيمارستاني در سطح كشور گفت: در اين راستا 120 دستگاه اتوكلاو خريداري و به بيمارستانها تحويل داده ميشود و با توجه به اينكه برخي از زبالهها مانند تيغ جراحي و داروهاي از تاريخ گذشته با اين دستگاهها رفع خطر نميشود، توصيه زبالهسوز را داريم و در توافقاتي كه صورت گرفته است، حداقل به هر استان يك زبالهسوز مجوز داده ميشود.
وي با بيان اينكه سازمان محيط زيست و وزارت بهداشت بر استفاده از مواد خوراكي مانند ذرت در ظروف يكبار مصرف تأكيد دارند، افزود: اميدواريم مصوبهاي از دولت بگيريم كه در بيمارستانها، خوابگاهها، پادگانها و ... ظروف يكبار مصرف پلاستيكي را كنار بگذارند.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست به موضوع پساب در استان كرمان و به ويژه در شهر كرمان اشاره كرد و افزود: مشكل جدي در اين زمينه در شهر كرمان بالا آمدن آبهاي تحتالارضي به دليل عمليات ساخت و ساز درون شهري و به هم خوردن شبكه قناتي بوده و به عنوان زهكش عمل شده است.
محمديزاده خاطرنشان كرد: احياي قنوات سنتي شهر كرمان در دستور كار وزارت نيرو قرار دارد.
وي گفت: در اين بخش همچنين طرحهاي فاضلاب شهر كرمان از متوسط كشوري پايينتر است و در بيش از 14 شهرك صنعتي فعال و 18 ناحيه صنعتي استان تنها يك تصفيهخانه فعال است و تعدادي در مرحله احداث قرار دارند.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست كشور اصلاح روشهاي آبياري و استفاده بهينه از آب به ويژه در بخش كشاورزي در استان كرمان را ضروري دانست و افزود: اين استان در حوزه صنعت و معدن داراي ذخائر بسيار با ارزشي است و در اين حوزه بسياري از مجوزهايي كه در قبل از انقلاب و يا بعد از انقلاب، قبل از صدور دستورالعملها داده شده، فاقد مطالعات زيستمحيطي بوده است.
محمديزاده با بيان اينكه در مورد اين كارخانهها براي رفع مشكل آلايندگي به آنان مهلت داده شده است، تصريح كرد: هر واحد صنعتي كه در حال حاضر در كشور توسعه و ايجاد شود، بايد مطالعات زيستمحيطي داشته باشد.
کد مطلب: 3068
آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdci.qapct1auvbc2t.html