برنامه ملی پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان
1 آبان 1391 ساعت 13:34
این کتاب به اهتمام: دكتر مجتبي نوروزي، دكتر مهدي خلج، دكتر رامين اكبريان، دكتر افشين هدايتي، دكتر سعيد چرخكار، دكتر عليصفر ماكنعلي، دكتر فريد قدس، دكتر حسن ويشته، دكتر حميد خانقاهي ابيانه، دكتر حسين حسيني، دكتر ابراهيم ملايمي، دكتر مهدي وصفي مرندي، دكتر شهرام خوشنويسان، و اعضاء كميته فني، آقايان دكتر محمد حسن بزرگمهري فرد، دكتر علي اصغر اكبري، دكتر محمد رضا باسامي، دكتر حسن نيلي، دكتر عبدالحميد شوشتري و دكتر محمد حسين ناظم شيرازي گرد آوری و ترجمه شده است.
ويروسهاي آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان از آن جهت مورد توجه جدي كشورها و مجامع بين المللي قرار گرفته است كه اهميت فراواني در اقتصاد ملي و بهداشت عمومي كشورها داشته و اين توانائي در آنها وجود دارد كه ضمن خسارت فراوان در صنعت طيور، در اثر جهش و عبور از سد گونه اي توانائي انتقال به انسان را پيدا كنند كه در آنصورت و امكان انتقال از انسان به انسان پاندمي جديدي از بيماري آنفلوانزا را در جمعيت انساني شاهد خواهيم بود.
بين سالهاي 2003 تا 2008 شيوع آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان (H5N1) در 61 كشور گزارش شده است و تا بحال بالغ، بر 300 ميليون طيور تلف و يا معدوم شده اند و در 15 كشور 245 نفر به كام مرگ فرستاده شده اند. تا پايان ماه مي 2008 دوازده كشور شيوع مجدد ويروس (H5N1) را پس از ريشه كني قبلي گزارش نموده اند. كه بيانگر تداوم چرخش ويروس مي باشد. هيچ اپيدمي ديگري در بين حيوانات تا اين حد طولاني و با اين سرعت نبوده است. تجربيات اخير نشان مي دهد كه ريشه كني كامل ويروس از همه كشورهاي آسيايي بزودي امكان پذير نيست. و عليرغم كسب تجربه بيشتر كشورها در برخورد با بيماري، ويروس روند توسعه خود را همچنان هرچند كندتر از قبل ادامه مي دهد و يك خطر بزرگ براي پرندگان و انسان مي باشد موضوعي كه سازمان جهاني بهداشت دائماً برآن تاكيد دارد.
از نظر اقتصادي اين بيماري موجب مرگ و مير وسيع در پرندگان اهلي و وحشي شده و در مواردي پرندگان بالغ، بهبود يافته و بطور متناوب ويروس عامل بيماري را دفع و موجب گسترش بيماري در جمعيت طيور و فزوني احتمال انتقال بيماري به انسان مي شوند و به همين دليل سياست جهاني كنترل و پيشگيري برعليه اين بيماري شناسائي بيماري در مراحل اوليه، تاييد فوري آزمايشگاهي و واكنش سريع در برابر آن و معدوم سازي كانون هاي آلوده مي باشد. علاوه بر خسارات مستقيم، بيماري سبب خسارت زيادي به بازار مصرف فرآورده هاي طيور و همچنين سرمايه گذاري در اين بخش مي شود. همچنين خسارات بهداشتي انساني آن از ابعاد وسيعتري برخوردار است كه در صورت گسترش و شيوع بيماري احتمال ابتلا افراد زيادي كه در تماس مستقيم با طيور مبتلا و يا فرآورده هاي آن هستند وجود دارد كه براي آن نمي توان ارزش ريالي متصور بود.
هرچند سازمان دامپزشكي كشور، مسئوليت مستقيم كنترل كليه بيماريهاي طيور و منجمله پيشگيري از آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان را بعهده داشته ودر خط مقدم مبارزه با اين بيماري قرار دارد، ولي به تنهايي توانائي لازم در اعمال اقدامات پيشگيري از اين بيماري بسيار مهم را ندارد. بر اين اساس تلاش نموده است تا مجموعه مقررات مورد نظر و راهنماي پيشگيري از بيماري كه توسط مجامع مسئول علمي تهيه و منتشر شده است را در بخش اول و مجموعه دستورالعمل هاي تهيه شده در سازمان را در بخش دوم تجميع، تدوين و انتشار دهد كه اميد است در ارتقاء آگاهي دست اندر كاران پيشگيري از بيماري موثر و مفيد واقع شود.
کد مطلب: 6992
آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdch.wn-t23nwiftd2.html