خراسان جنوبی مستعد پرورش شترمرغ/ظرفیتهایی که نیازمند حمایت است
خبرگزاری مهر , 4 اسفند 1391 ساعت 10:13
خراسان جنوبی در نوار مرز شرقی کشور، از توانمندی های بالقوه ای در حوزه کشاورزی برخوردار بوده و نیازمند کشف و شناسایی است.
به گزارش خبرنگار مهر، شترمرغ، بزرگترین پرنده جهان از سودآوری بسیار بالایی است، که به تازگی بشر به این موضوع دست یافته و در پی پرورش این پرنده به منظور توسعه اقتصادی است.
در شرايط اقتصادی فعلی، کشورهایی در اقتصاد موفق هستند، که با شناسایی درست توانمندی های خود در کنار شناسایی بازار داخل و خارج و با ایجاد تعادل به تولید بپردازند.
خراسان جنوبی نیز به لحاظ شرایط اقلیمی گرم و چهارفصل از توانمندی بالایی در زمینه پرورش شترمرغ برخوردار است.
پرورش شترمرغ فرصت اقتصادی پر سودی برای بهره برداران این بخش بویژه در مناطق گرمسیر کشور در شرایط حساس اشتغالزایی کنونی است.
در ایران 350 واحد پرورش شتر مرغ وجود دارد و به عقیده کارشناسان شرایط اقلیمی کشور قابلیت توسعه واحدهای پرورش دهنده را دارد.
اعتبارات اختصاص یافته از سوی دولت برای اشتغالزایی، نیاز کشور با ایجاد زمینه های اشتغال و پرسود بودن پرورش شتر مرغ، زمینه های مساعد صادرات، دلایلی است، که توسعه پرورش شتر مرغ در کشور را ضروری ساخته و فرصتی است، که باید بیشتر مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
استفاده از این توانمندی منجر به افزایش تولید داخلی و رفع مشکل اشتغال در کشور می شود.
خراسان جنوبی مستعد پرورش شترمرغ
با توجه به اینکه شترمرغ حیوانی است که شرایط نامساعد محیطی ازجمله گرما، سرما و خشکی را بخوبی تحمل می كند، آب و هوای خراسان جنوبي مستعد پرورش شتر مرغ است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی گفت: در خراسان جنوبی شش واحد پرورش شتر مرغ مولد و پرورشی دارای پروانه بهداشتی در شهرستان های بیرجند، بشرویه، نهبندان، سرایان و قاین وجود دارد.
وی بیان داشت: در این استان 305 قطعه شتر مرغ در این استان وجود دارد که 135 قطعه مولد و 170 قطعه نیز پرورشی هستند .
غلامرضا هادربادی افزود: با توجه به اینکه شترمرغ حیوانی است که شرایط نامساعد محیطی ازجمله گرما، سرما و خشکی را بخوبی تحمل می کند، آب و هوای استان مستعد پرورش شتر مرغ است.
وی در خصوص فواید گوشت این پرنده اظهار داشت: گوشت شتر مرغ دارای چربی و کلسترول پائینی است و از طرفی جزو گوشتهای قرمز طبقه بندی می شود، لذا قابلیت جایگزینی گوشت گاو و گوسفند را دارد.
توليد11 تن گوشت شترمرغ در خراسان جنوبي
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی در گفتگو با مهر، از توليد11 تن گوشت شترمرغ از ابتداي سال جاري تاكنون در اين استان خبر داد.
محمد رضايي در گفتگو با مهر، اظهارداشت: ازابتداي سال جاري تاكنون 89 قطعه شترمرغ تحت نظارت بهداشتي دامپزشكي كشتار شده است.
وي عنوان كرد: سال گذشته نيز 81 قطعه شترمرغ كشتارشده و10 تن گوشت در استان توليد شده است.
رضایی به فعاليت هاي دامپزشكي در زمينه شترمرغ اشاره كرد و بيان داشت: صدور پروانه بهداشتي تاسيس و بهره برداري، نظارت بهداشتي درمراكز شترمرغ، واكسيناسيون، بيماري يابي و درمان، تاييد سلامت حمل بهداشتي، نظارت بهداشتي بر كشتار از جمله اين فعاليت ها است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: واكسيناسيون درمجتمع هاي پرورش شترمرغ انجام شده و واكسن آنفولانزا نيزبه اين پرندگان تزريق شده است.
در حال حاضر تنها از گوشت شتر مرغ به عنوان محصول اقتصادی استفاده می شود و ازفرآورده های جانبی (پر، پوست ،تخم،و...) استفاده نمی شود، که ایجاد صنایع تکمیلی در این خصوص مورد نیاز است.
گوشت شتر مرغ دارای چربی و کلسترول پائینی بوده و از طرفی جزو گوشتهای قرمز طبقه بندی می شود، لذا قابلیت جایگزینی گوشت گاو و گوسفند را دارد.
هم اکنون عدم توانائی استفاده از محصولات فرعی این پرنده از مهمترین مشکلات پرورش دهندگان شتر مرغ در این استان است.
کد مطلب: 7676
آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdch.qnqt23n--ftd2.html