سرگیجه مرغ از کش و قوس بازار / زنگخطر گرانی مرغ در ماههای آینده
خبرگزاری فارس , 24 فروردين 1392 ساعت 11:49
تولیدکنندگان مرغ مدعی هستند کشتارگاهها مرغهای تولیدی آنان را برای کشتار خرید نمیکنند و این امر کاهش جوجهریزی و افزایش قیمت آن در ماههای آینده خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، این روزها زمزمههای مبنی بر عدم خرید مرغ زنده به گوش میرسد که در صورت ادامه داشتن این موضوع در دراز مدت شاهد عدم جوجهریزی و در نتیجه افزایش قیمت به خصوص در ایام نزدیک به ماه رمضان خواهیم بود برای رسیدن به جوابی برای این موضوع به سراغ افراد مرتبط با این موضوع رفتیم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز گفت: برای تنظیم بازار توزیع مرغ منجمد متوقف و خرید تضمینی از تولیدکنندگان در دستور کار قرار گرفت.
مسعود محمدیان افزود: جلسهای نیز با حضور تشکلهای مرتبط با این امر در روز دوشنبه برگزار میشود تا با همفکری و تعامل نسبت به ارائه راهکار و کنترل این امر و اقدامات پیشگیرانه آن تصمیمگیری شود.
وی در عین حال اضافه کرد: در مورد قیمت مرغ متولیان باید هر دو بخش مصرف کننده و تولید کننده را مورد توجه قرار دهند تا قیمت به گونهای تنظیم شود که هم تولید برای تولید کننده معنی داشته باشد هم مصرف کننده راغب به مصرف محصول تولیدی باشد.
محمدیان در مورد قیمت تمام شده نیز گفت: با توجه به خرید مواد اولیه که با قیمت بالا صورت گرفته افزایش قیمت تمام شده برای تولیدکننده اتفاق افتاده است.
توان تامین نیاز داخلی را داریم
مرغداری که کارش در بخش پرورش مرغ زنده و قرار دادن آن در اختیار کشتارگاهها برای انجام کشتار و قرار دادن مرغها در اختیار فروشندگان است نیز در این رابطه میگوید: خرید از ما برای انجام کشتار توسط کشتارگاهها انجام نمیشود.
سیروس رمضانی افزود: این امر باعث میشود تا ما از جوجهریزی خودداری و در صورت ادامه داشتن این روند شاهد افزایش قیمت مرغ و بروز مشکلات ناشی از آن شویم و حتی قیمت 80 تا 100 هزار ریال نیز برای مرغ در ایام منتهی به ماه مبارک رمضان قابل پیش بینی است.
وی با ابراز گلایه از عدم تعادل در قیمت فروش محصول تولیدیش با قیمت تمام شده تولیدی گفت: هم اکنون تولیدکننده در هر کیلو 5 تا 6 هزار ریال با ضرر مواجه است چرا که قیمت فروش ما معادل 46 هزار ریال است که کمتر از قیمت تمام شده است.
این تولید کننده تاکید کرد: تولیدکنندگان داخلی 85 درصد نیاز بازار داخلی در استان را تامین میکنند در حالی که اکثر آنان با کمتر از ظرفیت تولیدی و گاها تنها 50 درصد توان را تولید میکنند در حالی که حمایت از آنان زمینه را برای افزایش تولید و در نتیجه عدم نیاز به مرغهای منجمد خارجی خواهد شد.
رمضانی نسبت به متضرر شدن بیش از 50 درصد همکارانش با روند کنونی هشدار داد و گفت: باید خرید تضمینی با قیمت مناسب و حمایت از تولیدکنندگان این بخش در دستور کار متولیان امر قرار گیرد.
کاهش قیمت بیش از حد مرغ به معنای آن است که مرغداران از جوجهریزی در مرحله بعد امتناع خواهند کرد و این خطر وجود دارد که در کمتر از 2 ماه دیگر با افزایش مجدد قیمت مرغ مواجه خواهیم شد، برای جلوگیری از چنین پدیدهای در سال گذشته وزارت صنعت اقدام به خرید مازاد مرغ میکرد تا بتواند قیمت را برای مصرف کننده و تولید کننده متعادل کند.
کد مطلب: 7847
آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdch.knqt23n6qftd2.html