توسط كارشناس ارشد شيمي صورت گرفت؛
استخراج كنسانتره پروتئين از سبوس برنج در رشت
خبرگزاری فارس , 9 اسفند 1388 ساعت 11:08
استخراج كنسانتره پروتئين از سبوس برنج پايدار شده و بررسي ارزشهاي غذايي آن به عنوان مكمل غذايي براي انسان توسط كارشناس ارشد شيمي در رشت انجام شد.
آمنه محمدي امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در رشت اظهار داشت: كنسانتره پروتئين سبوس به عنوان منبع خوب پروتئيني داراي كيفيت مناسب و به عنوان مكمل غذايي در غذاي انسان و دام قابل استفاده است.
وي با اشاره به دو روش براي استخراج كنسانتره پروتئين از سبوس برنج افزود: فرآيند استخراج قليايي و فرآيند استخراج با آب تهنشين دو روش در نظر گرفته شده، براي استخراج است.
محمدي تصريح كرد: بهينهسازي فرآيند استخراج كنسانتره پروتئين از سبوس، بررسي شرايط پايدارسازي كنسانتره و آناليز كامل تركيب آمينو اسيدهاي نمونههاي بهينه شده براي طرح مورد نظر در حال آزمايش و انجام است.
وي خاطرنشان كرد: از آنجا كه مقدار زيادي سبوس برنج در كارخانهها دور ريخته ميشود، ميتوان ارزشهاي غذايي آن را مورد بررسي قرار داد.
استخراج كننده كنسانتره پروتئين از سبوس برنج با تاكيد بر وجود حجم بالاي پروتئين در سبوس برنج اظهار داشت: سبوس علاوه بر پروتئين داراي روغن و ديگر مواد مغذي است.
محمدي كنسانتره پروتئيني، آرد سبوس خوراكي و روغن سبوس كه در توليد كرمهاي آرايشي ـ بهداشتي از آن استفاده ميشود را مهمترين محصولات استخراج و بهينهسازي سبوس برشمرد و خاطرنشان كرد: علاوه بر اين محصولات ماده ضد پوكي استخوان نيز از سبوس بهدست ميآيد كه در صنايع غذايي و دارويي استفاده ميشود.
همچنين سازنده محلول شوينده گياهي و برطرف كننده چربيها و كرم ضدحساسيت لوسيون و كرمهاي آرايشي ـ بهداشتي نيز در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: عصاره استخراج شده از گياه شوينده و برطرف كننده چربيها است.
سيده مريم زندهرخ افزود: اسيد چرب بهدست آمده از اين گياه سبب توازن هورموني بدن و تحريك سيستم لنفاوي ميشود و هيچ گونه اثر جانبي ندارد و غيرسمي است.
زندهرخ اظهار داشت: تركيب اين گياه در درمان جوش، سوختگيها، بريدگيها، انواع حساسيت و اگزما، همورئيد، ادما، ضعف گردش خون، گلو درد و فشارهاي عصبي موثر است.
وي از انجام اين آزمايشها و نتيجهگيري آن در آزمايشگاه پارك علم و فناوري مركز رشت خبر داد و تصريح كرد: در اين آزمايشها از كمكهاي استاد راهنماي خود استفاده كرده است.
دانشآموز مدرسه تيرهوشان رشت و سازنده سيمان حاجب اشعه نيز در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: اين سيمان اشعه را از خود عبور نميدهد و ميتواند جايگزين ورقهاي سربي در اتاقهاي راديولوژي شود.
علي گنجيزاده افزود: ورقهاي سربي با ضخامت 20 سانتيمتر در اتاق راديولوژي استفاده ميشوند، در حالي كه ضخامت سيمان حاجب تنها سه ميليمتر بوده و كار را بسيار راحت كرده است.
وي با اشاره به زاويه 90 درجه اتاقها خاطرنشان كرد: استفاده از ورقهاي سربي در كنج اتاقها سبب ميشود كه ورقها را با گرما خم كنند و حين انجام كار امكان شكستن و ترك برداشتن وجود دارد و ممكن است پس از نصب اشعه را از خود عبور دهند.
گنجيزاده در مقايسه ورقهاي سربي قديمي و ابداع سيمان حاجب گفت: استفاده از سيمان حاجب ضد اشعه ايكس تنها با يك ماله ساده و بسيار كم هزينه انجامپذير است.
وي ماده اصلي سيمان حاجب را مخلوط اكسيد سرب با گليسرين عنوان كرد و افزود: براي افزايش مقاومت سيمان از الياف شيشه استفاده شده است.
سازنده سيمان حاجب اشعه با اشاره به ضريب آلاستي بالاي سيمان به دليل وجود فايبرگلاس در آن اظهار داشت: فايبرگلاس موجود در سيمان حاجب سبب ميشود، در هنگام وقوع زلزله حالت كشاني پيدا كند و از ترك خوردن و شكستن جلوگيري ميشود.
گنجيزاده با اشاره به وجود مقداري شن و ماسه براي بالا بردن مقاومت فشاري آن گفت: ساختار مولكولي اين سيمان متقارن است.
کد مطلب: 184
آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcgrt9q4ak97.pra.html