معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور:

بیماری تب سه‌روزه دامی مشکل جدیدی نیست/ واکسیناسیون سه میلیون دام در ماه جاری

ایانا , 6 مرداد 1392 ساعت 14:29

در حال حاضر در استان‌هایی چون گلستان، مازندران و خراسان شمالی که تاکنون تب سه‌روزه از آنها گزارش نشده بود، این بیماری دیده شده که لازم است دامداران مراقبت‌های بیشتری را انجام دهند.


معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این مطلب گفت: بیماری تب سه‌روزه در دام‌ها هر سه تا چهار سال یک‌بار خود را نشان می‌دهد و بیشتر در دام‌های حساس بروز می‌کند.
دکتر محسن مشکات افزود: افزایش ناقلان که پشه‌ها هستند، باعث می‌شود این بیماری از دامی به دام دیگر منتقل شود.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که چند سال از رخداد بیماری گذشته باشد یا دامداران نسبت به واکسیناسیون دام‌های خود بی‌تفاوت باشند، این بیماری به‌صورت اپیدمی بروز می‌کند.
این مقام مسئول در دامپزشکی ادامه داد: امسال در استان‌هایی چون گلستان، مازندران و خراسان شمالی که در سال‌های گذشته شامل بروز این بیماری نبوده‌ایم، گزارش‌هایی به این سازمان رسیده است.
مشکات تصریح کرد: دام‌های حساس و گوساله‌هایی که در سن دو سال قرار گرفته‌اند، بیشتر در معرض درگیری با این بیماری هستند.
وی یادآور شد: شهرستان ورامین استان تهران، سمنان، استان مرکزی، اسلام‌آباد و اصفهان در گذشته به‌صورت مرتب شاهد بروز بیماری تب سه‌روزه بودند.
مشکات تأکید کرد: در حال حاضر بیماری فروکش کرده است و مشکل اپیدمی در کشور وجود ندارد.
وی اظهار داشت: پشه‌ها به‌عنوان سرنگ‌های ناقل عمل می‌کنند و با نیش زدن دام‌ها، بیماری را از یکی به دیگری منتقل می‌کنند.

تب سه‌روزه در گاوها، مشترک بین انسان و دام نیست
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور از واکسیناسیون سه میلیون دام در ماه گذشته خبر داد و گفت: در حال حاضر دامداران با مشکل خاصی روبه‌رو نیستند و بیماری به‌صورت محدود در برخی از استان‌ها گزارش شده است.
مشکات همچنین افزود: شیر گاوهای شیری در مواجهه با این بیماری کم می‌شود و در صورت رسیدگی و مراقبت دام‌های بیمار، مشکل خاصی به‌وجود نخواهد آمد.
وی خاطرنشان کرد: شیر و فرآورده‌های تولیدی از دام‌های بیمار به‌دلیل آنکه تب سه‌روزه بیماری مشترکی بین انسان و دام نیست، مشکل به‌وجود نخواهد آورد.
مشکات در پایان تصریح کرد: پشه‌ها معمولاً در نقاطی که کودپاشی شده و یا آب‌های راکد به‌وفور دیده می‌شوند که لازم است برای مقابله با بیمار شدن دام‌ها، بر این اماکن نظارت بهداشتی شود.


کد مطلب: 8359

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcg.n97rak9wypr4a.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net