رييس سازمان دامپزشكي كشور خبر داد:
بستهبندي مرحلهاي گوشت مرغ در استان تهران
خبرگزاری ايسنا , 6 شهريور 1390 ساعت 8:59
رييس سازمان دامپزشكي كشور از بستهبندي مرحلهاي گوشت مرغ در استان تهران خبر داد.
به گزارش خبرنگار دامپروري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محسن دستور امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اينكه طي چندين مرحله تصميماتي براي عرضه گوشت مرغ به صورت بستهبندي گرفته شد اما به دلايل متعدد اجرايي نشد، اظهار كرد: در تمام استانهاي كشور گوشت مرغ به صورت بستهبندي عرضه ميشود كه شناسنامه محصول بوده و گوشت مجاز و غيرمجاز قابل تشخيص است. همچنين از آلودگيهاي توزيع جلوگيري ميشود و شكايات مربوط به محصول قابل رديابي است اما در تهران براي اجراي اين طرح در چندي مرحله با مشكلات مواجه شديم.
وي اعلام كرد: براساس آخرين تصميمات اتخاذ شده عرضه گوشت مرغ بستهبندي در استان تهران در چند فاز اجرايي خواهد شد.
دستور افزود: امسال گوشت مرغ بستهبندي شده در فروشگاههاي زنجيرهاي و همچنين براساس توافق با سازمان ميادين ميوه و ترهبار گوشت مرغ در غرفههاي سازمان ميادين ميوه و ترهبار به صورت بستهبندي عرضه خواهد شد.
رييس سازمان دامپزشكي كشور تاكيد كرد: با توجه به بهداشت محصول به صورت بستهبندي و رديابي آن بايد مردم از مرغ بستهبندي شده استقبال كنند و فرهنگ مصرف گوشت مرغ به سمت بسته بندي تغيير يابد.
وي تصريح كرد: بستهبندي گوشت مرغ تاثير قابل توجهي بر قيمت اين محصول براي مصرفكننده ندارد و هزينههاي جزيي است كه در استانهاي ديگر نيز با حداقل هزينه در اختيار مصرفكنندگان قرار گرفته است.
دستور همچنين از برنامهي پنج ساله تجهيز آزمايشگاههاي كشور براي تحت پوشش قرار گرفتن كليه فرآوردههاي دامي خبر داد و گفت: تاكنون سه محصول عسل، شير و ماهي در آزمايشگاههاي مجهز تحت پوشش باقيمانده دارويي و سموم قرار گرفتهاند و امسال گوشت مرغ نيز تحت پوشش قرار خواهد گرفت. همچنين سال آينده گوشت قرمز و در سال 92 تخممرغ در آزمايشگاههاي مجهز تحت پوشش باقيماندههاي سموم و دارو قرار ميگيرند.
رييس سازمان دامپزشكي كشور همچنين از در نظر گرفتن پنج ميليارد تومان اعتبار براي پايش طيور و جلوگيري از بيماري آنفولانزاي پرندگان در سال جاري خبر داد و گفت: استانهايي همچون استانهاي شمالي كشور و برخي استانهاي مركزي كه با تراكم بالاي جمعيت طيور هستند يا در معرض مهاجرت پرندگان قرار دارند بيشتر در معرض بيماري آنفولانزاي پرندگان هستند.
دستور تاكيد كرد: با توجه به اينكه استانهاي مجاور تهران آمادگي كشتار مرغ را دارند اولويت سازمان دامپزشكي و كشتار و بستهبندي مرغ در استانهاي پرورشيافته است تا جابهجايي دام زنده به حداقل كاهش يابد.
وي همچنين از توليد مرغ عاري از آنتيبيوتيك خبر داد و گفت: در 13 استان توليد مرغ بدون آنتيبيوتيك آغاز شده اما با توجه به اينكه اين نوع توليد نيازمند شرايط و امكانات خاصي است توليد مرغ بدون آنتيبيوتيك حجم بالايي ندارد و هم اكنون در حجم پايين توليد ميشود.
به گفته رييس سازمان دامپزشكي كشور بيماري تب برفكي در كشور نيز از وضعيت مطلوبي برخوردار بوده و در حال كاهش است اما با توجه به اين كه اين بيماري ريشهكن نشده امكان بازگشت آن زياد است و امكان افزايش قاچاق دام اين بيماري نيز شدت خواهد گرفت.
دستور خاطرنشان كرد: طي پنج ماهه ابتدايي سال گذشته 28 هزار و 487 راس گوسفند و بز و همچنين دو هزار و 610 راس گاو و گوساله بر اثر اين بيماري تلف شدند كه امسال اين ميزان به 748 راس گوسفند و بز و 332 راس گاو گوساله كاهش يافته است.
وي اعلام كرد: در زمينه توليد شير خام از نظر باقي مانده سموم و داروها صد در صد مطابق استانداردهاي اتحاديه اروپا هستيم.
به گفته رييس سازمان دامپزشكي كشور 90 درصد تجهيزات آزمايشگاه باقي مانده سموم و داروها براي ميگو و 100 درصد زيرساختهاي آن فراهم شده و توان انجام آزمايشات در اين آزمايشگاه به 40 درصد رسيده است كه تا دو سال آينده راهاندازي خواهد شد و براي صادرات ميگو به كشورهاي اروپايي ديگر نيازمند ارسال نمونه به خارج از كشور نيستيم.
وي يادآور شد: از سال 87 تاكنون بيماري طاعون گاوي در كشورمان ريشهكن شده در حالي كه در سالهاي گذشته به دليل موقعيت جغرافيايي تلفات و ضايعات سنگيني در اين زمينه داشتيم.
رييس سازمان دامپزشكي كشور از برگزاري اجلاس منطقه آسياي شرقي و اقيانوسيه با حضور 37 كشور در اواخر آبان ماه در استان تهران خبر داد.
کد مطلب: 5262
آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcg.39nrak9xxpr4a.html