برای حفاظت از مراتع کشور؛

نظام دامداری سنتی باید برچیده شود

خبرگزاری مهر , 12 آبان 1389 ساعت 10:36

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی خواستار برچیده شدن نظام دامداری سنتی جهت حفظ مراتع و عرصه های طبیعی در سطح استان و کشور شد.


به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، جعفر صادق امیری شامگاه دوشنبه در نشست کشاورزی آذربایجان غربی با حضور وزیر جهاد کشاورزی، نظام دامداری سنتی و عدم تغییرات اساسی در این شیوه بهره برداری را از چالش های عمده این اداره کل دانست و افزود: متاسفانه شیوه بهره برداری دامداران ما از مراتع غیر اصولی و مبتنی بر رمه گردانی است.

وی همچنین به هم ریختگی نظام بهره برداری از مراتع از قبیل چرای زودرس در مراتع ییلاقی و میان بند، مشاعی بودن بهره برداری، سبقت در بهره برداری، عدم توجه به ارزش های زیست محیطی و دام مازاد در مراتع را از دیگر چالش های این اداره کل در بخش مرتع عنوان کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی در خصوص اجرای طرح مدیریت پایدار مراتع نیز بیان داشت: در یک میلیون و 980 هزار و 300 هکتار از مراتع استان طرح های ممیزی مرتعداری، نظارت و ساماندهی چرای دام اجرا شده است.

به گفته ی امیری احداث 171 دستگاه آبشخور دامی و مرمت 106 دهنه چشمه از دیگر اقدامات اداره کل منابع طبیعی در جهت بهبود و اصلاح مراتع استان است.

این مقام مسئول حفظ و نگهداری از این منابع و نیز جلوگیری از تعدی و تجاوز افراد سودجو در این عرصه ها را نیازمند حمایت و نیروی انسانی کافی دانست و گفت: متاسفانه تامین نیروی انسانی لازم برای حفاظت از منابع طبیعی از دیگر مشکلات این بخش بوده بطوریکه هم اکنون 210 پسخ خالی و فاقد نیرو در استان وجود دارد.

امیری ضمن تاکید بر اینکه حراست از عرصه های ملی نیازمند عزم جدی و اراده عمومی است، اظهار داشت: آذربایجان غربی بالغ بر چهار میلیون و 300 هزار هکتار عرصه دارد که از این میزان بیش از دو میلیون و700 هزار هکتار را عرصه های ملی و منابع طبیعی تشکیل می دهند.

وی بر نقش پوشش گیاهی، مراتع و جنگل در راستای حفاظت از آب و خاک تاکید کرد و گفت: عرصه های طبیعی در پیشگیری از سیل و خشکسالی و کم آبی تاثیر بسزایی دارند.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: عدم مدیریت صحیح و بی توجهی به موضوع منابع طبیعی و حفظ مراتع خسارات جبران ناپذیری بر پیکره کشور وارد می کند و حراست از این عرصه های طبیعی نیازمند برنامه ریزی دقیق و سنجیده است.

امیری با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از 22 هزار هکتار از مراتع آذربایجان غربی احیا و اصلاح شده، گفت: در چهارچوب این طرح با صرف هشت میلیارد و 690 میلیون ریال اعتبار عملیات کودپاشی، بذرکاری، کپه کاری، قرق و ذخیره سازی نزولات آسمانی در مراتع استان انجام شده است.


کد مطلب: 3074

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcf.edmiw6dxjgiaw.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net