وقتي واسطه‌ها قيمت گوشت را دو برابر مي‌كنند

خبرگزاری ايسنا , 29 تير 1390 ساعت 11:28

عضو هيات علمي دانشگاه فردوسي مشهد گفت:‌ با توجه به اين كه نمي‌توانيم هزينه‌هاي توليد گوشت قرمز را پايين بياوريم، اگر بخواهيم قيمت آن را كنترل كنيم بايد واسطه‌ها را حذف كنيم.


محسن دانش‌مسگران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين‌كه الگوي مصرف و ذائقه‌ي مردم ايران بيشتر به سمت گوشت گوسفند است تا گاو و گوساله، اظهار كرد: عملا بازدهي توليد گوشت گوسفند كمتر از گوساله و گاو است. گوسفند بخشي از انرژي خوراك را به صورت چربي ذخيره مي‌كند كه اين باعث مي‌شود بازدهي خوراك پايين و هزينه‌هاي توليد بالا رود. در نتيجه عرضه گوشت آن با قيمت بالاتري نسبت به گاو و گوساله صورت مي گيرد.

وي ادامه داد: تفاوت قيمت پرداخت شده براي لاشه‌ي عرضه شده به كشتارگاه توسط توليدكننده نسبت به آن چيزي كه مصرف‌كننده پرداخت مي‌كند، دو برابر مي‌شود كه نصيب واسطه‌ها يعني كشتارگاه كه خريدار دام زنده است و توزيع‌كننده كه گوشت‌فروشي‌ها مي‌باشند، مي‌شود. اين‌ واسطه ها صد در صد به قيمت محصول اضافه مي‌كنند.

عضو هيات علمي دانشگاه فردوسي مشهد با اشاره به اين كه براي نظام‌مند كردن بازار گوشت بايد نقش واسطه‌ها را كم كنيم تصريح كرد: اتفاقي كه در دنيا مي‌افتد اين است كه تعاوني‌هاي توليدكننده خودشان عرضه‌كننده هم هستند. در نتيجه واسطه‌گري از بين مي‌رود و فرآورده‌هاي نهايي با قيمت پايين‌تري در اختيار مصرف‌كننده قرار مي‌گيرد.

دانش‌مسگران ادامه داد: اگر از توليدكننده حمايت شود تا بتواند عرضه مناسب داشته باشد، قيمت كاهش و توليد افزايش پيدا مي‌كند.در اين صورت نيازي به واردات گوشت به شرطي كه روي توليد سرمايه‌گذاري شود، نخواهد بود.

دانش‌مسگران با بيان اين‌كه ظرفيت توليد در داخل كشور وجود دارد، عنوان كرد: حمايت از توليد بايد به شكل تعاوني‌هاي توليد و توزيع‌كننده باشد.همچنين به جاي واردات گوشت قرمز مي‌توانيم سرمايه‌گذاري كنيم تا بازدهي توليد بهتر شود.


کد مطلب: 4983

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcf.cdjiw6d1mgiaw.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net