زنگ خطر کاهش تولید محصولات دامی به صدا درآمد
سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان , 29 تير 1392 ساعت 13:52
با تغییر ارز مرجع به مبادله ای تولید کنندگان محصولات دامی نگران تامین نهاده های مورد نیاز هستند و واردکنندگان نهاده های دامی نیز سرگردان شدند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، از زمانی که زمزمه های حذف ارز مرجع در واردات نهاده های کشاورزی و خوراک دامی آغاز شد تا آن زمان که حذف ارز مرجع به صورت رسمی در خروجی خبرگزاری ها قرار گرفت ، نگرانی از تامین این مایحتاج در ذهن دامداران و پرورش دهندگان طیور قوت گرفت.
طی چند روز اخیر مسئولان از تک نرخی شدن ارز خبر داده و نرخ ارز مرجع را از 1226 تومان به 2477 تومان تغییر دادهاند.در حالی که پیش از این ارز مرجع برای کالاهای اساسی و نهادههای دامی اختصاص داده شده بود، حذف ارز مرجع قیمت تمام شده کالاهای وارداتی را افزایش میدهد.
گفتنی است بخش عمده ای از خوراک دام و مرغ با واردات تامین می شود که تک نرخی شدن ارز به صورت مستقیم در اقزایش قیمت تولید تاثیر گذار است این درحالیست که بازار کشش افزایش قیمت در صنعت دام و طیور را ندارد این هشداری برای ایجاد بحران در تولید دام و طیور در کشور محسوب می شود.
اخیرا وزارت صنعت اعلام کرده است مابهالتفاوت این دو نرخ به صورت یارانه از سوی دولت پرداخت خواهد شد اما هنوز تصمیم و ابلاغ قطعی از سوی مسئولان صورت نگرفته است.
عدم شفافسازی این تصمیم باعث سردرگمی واردکنندگان و خودداری از تحویل نهاده به مرغداران شده است .
نوسان بازار نهاده ها برای تولیدکنندگان صنعت دام و طیور درحالی است که محموله های وارداتی در گمرک دپو و واردکنندگان بهدلیل نبود دستورالعمل ویژه برای ترخیص کالاها با هزینههای انبار و نگهداری محصولات وارداتی روبهرو هستند.
به گفته حمید ورناصری مدیرعامل شرکت نهادههای دامی جاهد، 40 هزار تن جو از هند بارگیری شده و حدود 10 روز گذشته کشتیهای حامل نهادههای کشاورزی وارد بندر شدند، اما در حال حاضر اجازه تخلیه بار از آنها داده نمیشود.
وارد کنندگان نهاده نیز میگویند بانک مرکزی مابهالتفاوت ارز 1226 تومان و 2477 تومان را قرار است از ما بگیرد و حاضر نیستند، نهادهها را با قیمت مصوب وزارت صنعت تحویل دهند. در چنین وضعیتی مسئولان وزارت صنعت هم به صورت شفاف وضعیت ارز مرجع را مشخص نمیکنند که آیا مابهالتفاوت ارز را بانک مرکزی از واردکنندگان بگیرد، یا دولت این مابهالتفاوت را به صورت یارانه میپردازد.
حسین مقدمنیا مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران با بیان اینکه نیاز مرغداریهای کشور روزانه 20 هزار تن دانه است، اظهار داشت: ذرت و سویا از اصلی ترین نهادههای مرغداران در بازار کمیاب شده و قیمت سویا از کیلویی 1050 تومان به کیلویی 1600 تومان و ذرت از کیلویی 710 تومان به 950 تا 1050 تومان رسیده است.
همچنین، نبود نهاده و گرانی قیمت در بازار سبب شده است مرغداران برای فرار از هزینهها مرغ تولیدی را با وزن پایین به بازار عرضه کنند. از سوی دیگر بیم آن میرود که جوجهریزی برای دورههای بعدی کاهش یافته و تولید پایین بیاید.
به گفته هدایت اصغری مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار ،کشتیهای حامل نهادههای مورد نیاز مرغداران در حال پهلوگرفتن و آمادهی ترخیص هستند اما واردکنندگان هنوز نمیدانند که باید نهادههای خود را با ارز مرجع ترخیص کنند یا ارز اختصاص یافته به این محمولههای وارداتی به گونه دیگری محاسبه میشود.
پشم فروش معاون بازرگانی شرکت پشتیبانی امور دام در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران از پیگیری وزارت صنعت، معدن و تجارت برای توافق با واردکنندگان و تخلیه کشتی های حامل خوارک مرغ خبرداده و اظهار داشت: ذخایر نهاده های دامی و خوراک مرغ تا دوماه دیگر جوابگوی نیاز داخل است.
کد مطلب: 8295
آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcf.1dciw6d0tgiaw.html