رييس مرکز پژوهش‌هاي راهبردي دامپزشکي:

ماهي قرمز از مراکز معتبر تحت نظارت سازمان دامپزشکي تهيه شود

خبرگزاری واحد مرکزی خبر , 18 اسفند 1388 ساعت 9:53

رييس مرکز مجازي پژوهش‌هاي راهبردي دامپزشکي تاكيد كرد: مردم ضمن توجه به اطلاعيه‌هاي بهداشتي سازمان دامپزشکي کشور و تهيه ماهي قرمز از مراکز معتبر تحت نظارت اين سازمان و رعايت نکات بهداشتي، از بها دادن به شايعات درباره بيماري‌زايي ماهي قرمز بپرهيزند.


دکتر محمد لطفي‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار دامپروري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به اثرات آرام‌بخشي و درمان برخي بيماري‌ها نظير افزايش فشار خون با حضور ماهي در منزل اظهار كرد: هر چند بر اساس پيشينه تاريخي و سنتي ما، حضور ماهي قرمز در کنار سفره هفت سين واجب نيست، اما بهره‌مندي از حس نشاط، طراوت، تازگي، آرام‌بخشي و زيبايي از اثرات مثبت انس با ماهي قرمز در آغاز فصل بهار خواهد بود.

وي از مردم خواست از خريد ماهي قرمز از دستفروشان کنار خيابان که تعداد زيادي ماهي را در ظرفي کوچک نگهداري مي‌کنند و ماهي‌هايي با علائم زخم روي بدن، بيرون‌زدگي چشم، لکه‌هاي پنبه‌اي روي بدن و تاخوردگي و ساييدگي باله‌ خودداري کنند.

لطفي‌زاده همچنين با اشاره به دماي 15 تا 25 درجه سانتيگراد به عنوان دماي مناسب نگهداري ماهي قرمز، تغييرات ناگهاني دما و تعويض آب تنگ ماهي بدون نگهداري 24 تا 48 ساعته آب در ظرفي مجزا را براي ماهي خطرناک دانست و افزود: بهتر است براي امکان بهره‌مندي مناسب ماهي از اکسيژن هوا از تنگ‌هايي‌ که دهانه آن‌ها کوچک است، استفاده نشود و در صورت انتقال ماهي به منزل در کيسه نايلوني حداقل نيمي‌از کيسه خالي باشد و از ضربه زدن به کيسه و ترساندن ماهي پرهيز شود.

رييس مرکز مجازي پژوهش‌هاي راهبردي دامپزشکي طول عمر ماهي قرمز در شرايط طبيعي را به‌طور متوسط پانزده تا بيست سال عنوان کرد و افزود: هر چند در برخي منابع مواردي از عمر چهل ساله ماهي قرمز هم گزارش شده اما در شرايط نگهداري در منزل متأسفانه به دليل عدم توجه لازم در تغذيه و ساير موارد، عمر بيش از يک تا دو سال کمتر از حد انتظار است.

لطفي‌زاده درباره احتمال انتقال بيماري‌هاي مختلف از ماهي قرمز به انسان گفت: در صورتي که از دستکش براي تعويض آب استفاده شود و پس از تعويض آب، از دست زدن به چشم و دهان قبل از شستشوي کامل دست‌ها با آب و صابون خودداري شود و ماهي از مراکز معتبر تحت نظارت سازمان دامپزشکي خريداري شده باشد، جاي هيچ‌گونه نگراني نيست.

وي با انتقاد از بزرگ‌نمايي افراد غيرکارشناس در رسانه‌ها در زمينه بيماري‌زايي ماهي قرمز گفت: تنها مرجع واجد صلاحيت براي اظهارنظر درباره بيماري‌هاي قابل انتقال بين ماهي قرمز و انسان سازمان دامپزشکي و دامپزشکان هستند و هرگونه اظهار نظر و انتشار شايعات درباره سالمونلوزيس، سل پوستي و غيره توسط مراجع ديگر فاقد اعتبار است.

لطفي‌زاده تاكيد كرد: در صورتي که مردم به ماهي براي حفظ سلامت خود و حتي براي حفظ سلامت ماهي دست نزنند و از دستکش براي تعويض آب استفاده کنند خطري آنان را تهديد نمي‌کند.


کد مطلب: 281

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcebz8wijh8v.9bj.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net