رئیس سازمان دامپزشکی کشور:

واکسیناسیون در کشور هدفمند می‌شود/ ممنوعیت استفاده از هورمون در پرورش مرغ‌های گوشتی

ایانا , 7 ارديبهشت 1392 ساعت 13:59

در راستای کاهش مصرف واکسن و کاهش هزینه‌ها، رعایت موازین بهداشتی جای خود را به واکسیناسیون داد.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در مصاحبه مطبوعاتی که به مناسبت روز جهانی دامپزشکی برگزار شد، با اعلام این مطلب گفت: شعار روز جهانی دامپزشکی در سال جاری "واکسیناسیون" است.
دکتر سیدمحسن دستور افزود: دامپزشکی در ایران از قدمتی زیاد برخوردار است و خدمات انجام‌شده باعث شده است که موفق شویم بیماری طاعون گاوی را طی دو سال گذشته ریشه‌کن کنیم.
وی خاطرنشان کرد: کاهش تلفات و تعداد کانون‌های بیماری در سال گذشته به‌گونه‌ای بوده است که باعث شده طرح هدفمندی واکسیناسیون اجرایی شود.
دستور ادامه داد: تکیه بر افزایش مراقبت‌های بهداشتی باعث شده است که طرح هدفمندی واکسیناسیون اجرایی شود که در این راستا در سال گذشته در 10 استان کشور حجم واکسیناسیون به مقدار چشمگیری کاهش یافته و یا حذف شده است.
وی درباره تعداد کانون‌های بیماری شاربن تصریح کرد: از سال گذشته نسبت به سال ماقبل، تعداد کانون‌ها در گاو پنج مورد گزارش شد که نسبت به سال 90 یک‌سوم کاهش داشته است.
دستور یادآور شد: در بخش گوسفندی 9 مورد کانون گزارش شده است.
وی تأکید کرد: در مجموع 14 مورد کانون بیماری شاربن در کشور طی سال گذشته گزارش شد که در سال جاری در برنامه داریم هدفمندی واکسیناسیون را در 15 استان کشور اجرایی کنیم.


کاهش 35 درصدی کانون‌های آلوده به بیماری تب برفکی
این مقام مسئول با اعلام اینکه در سال گذشته تعداد کانون‌های تب برفکی نیز کاهش داشته است، اظهار داشت: در بخش دام سنگین و گاو 35 درصد کاهش و در بخش گوسفندی 20 درصد کاهش کانون‌های بیماری‌زا را شاهد بودیم.
دستور همچنین گفت: حجم واکسیناسیون در دام سبک 27 میلیون رأس و در دام سنگین هفت میلیون رأس مبارزه علیه این بیماری گزارش شده است.
وی در ادامه افزود: کانون‌های طاعون دام کوچک نیز با افزایش واکسیناسیون 30 درصد کاهش داشته است.

بررسی واردات گوشت از کشورهای متقاضی
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سؤال خبرنگار ایانا درباره مجوز بهداشتی واردات گوشت و دام زنده خاطرنشان کرد: همچون سال‌های گذشته مجوز بهداشتی واردات بنا به درخواست و تقاضاهای داده‌شده تحت بررسی قرار گرفته و اجرایی می‌شود تا در مواقع تحریم بتوانیم نیاز کشور را مرتفع کنیم.
دستور ادامه داد: امسال همچون سال‌های گذشته، واردات گوشت منجمد از کشور برزیل انجام می‌شود، زیرا مشکل حادث‌شده در سال گذشته که در یکی از ایالت‌های جنوبی برزیل درباره بیماری طاعون گاوی مشاهده شد، مشکلی را برای واردات دام به‌وجود نیاورد، زیرا جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه از این ایالت وارداتی انجام نداده است و واردات گوشت از این ایالت در حال حاضر به حالت تعلیق درآمده است.

اعمال سخت‌گیری‌های بیشتر در استان سیستان و بلوچستان برای جلوگیری از قاچاق
وی در پاسخ به سؤال دوم خبرنگار ایانا درباره قاچاق دام در کشور تصریح کرد: قاچاق دام از سوی مراجع کشور اکیداً ممنوع است و در استان‌های مرزی نیز نیروی انتظامی و پست‌های قرنطینه اقدامات لازم را برای مقابله با این امر انجام می‌دهند.
دستور یادآور شد: اقدامات امنیتی مناسبی در استان سیستان و بلوچستان در حال انجام است.
وی اظهار داشت: دام‌های وارداتی نیز پس از طی مراحل قرنطینه اجازه ورود به کشتارگاه‌ها را پیدا خواهند کرد.
دستور همچنین گفت: برای هر گوشتی که به‌صورت رسمی به کشور وارد می‌شود، مقررات حاکم در زمینه بهداشتی را مدنظر قرار می‌دهیم.
این مقام مسئول در سازمان دامپزشکی درباره استفاده از هورمون برای پرورش طیور گوشتی افزود: در حال حاضر مصرف هورمون برای طیور گوشتی ممنوعیت دارد، بنابراین از هورمون استفاده نمی‌شود.
وی درباره واکسیناسیون خاطرنشان کرد: هدفمندی واکسیناسیون باعث می‌شود که هزینه‌ها کاهش پیدا کند و مراجعات مکرر به واحدهای مرغداری نیز کم شود. بنابراین حدود پنج تا شش میلیارد تومان صرفه‌جویی دربر خواهد داشت که در مقطعی پنج‌ساله نتایج خوبی دربر دارد.
دستور ادامه داد: تقویت سیستم مراقبت از بیماری‌ها از اقداماتی است که سازمان دامپزشکی کشور مدنظر دارد و در این راستا در زمینه شاربن در 85 هزار واحد اپیدیومولوژی اقدامات بهداشتی انجام شده است.

1.5 میلیارد تومان از بدهی معوق دامداران باقی مانده است
رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره معوق بدهی دامداران تصریح کرد: اعتباری که برای غرامت بیماری‌های مشترک در سال 1391 اختصاص یافته بود، حدود چهار میلیارد تومان بود که حدود 55 درصد آن تخصیص یافته و حدود 1.5 میلیارد تومان آن باقی مانده است که امیدواریم با اعتبارات امسال پرداخت شود.
وی درباره سیاست‌ها و اقدامات امسال سازمان دامپزشکی کشور یادآور شد: کنترل کیفی محصولات و اجرای طرح پایش برای شش محصول گوشت مرغ، گوشت قرمز، ماهی، شیر، عسل و تخم‌مرغ در دستور کار است.
دستور بهره‌وری از مراکز تشخیصی در سطح کشور، هدفمندسازی واکسیناسیون، پایش برخی از بیماری‌های تنفسی در طیور، کنترل فرآورده‌های بیولوژیک و دارو، یکپارچه‌سازی شبکه‌های مراقبت و اختصاص کد رهگیری برای محصولات دام، طیور و آبزیان را از دیگر سیاست‌های این سازمان در سال جاری عنوان کرد.
وی در پایان درباره ارز مبادله‌ای و ارز مرجع تأکید کرد: سال گذشته واکسن با ارز مبادله‌ای در اختیار افراد ذی‌نفع قرار گرفت و کمبودی هم وجود نداشت. حتی در برخی از موارد ذخیره مناسبی نیز در کشور وجود داشت.


کد مطلب: 7916

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdce.z8fbjh8op9bij.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net