مصرف گوشت مرغ در ایران دو برابر میانگین جهانی است

خبرگزاری مهر , 6 خرداد 1394 ساعت 18:40

در حالیکه سرانه مصرف گوشت مرغ در جهان از رقم ۱۳ کیلوگرم به ازای هر نفر تجاوز نمی کند اما به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی این رقم در ایران ۲۶ کیلوگرم و دو برابر شاخص جهانی است.


حسن رکنی روز چهارشنبه در گردهمایی آموزشی مدیران امور عشایر شهرستان های کشور در مشهد بیان کرد: با وجود اینکه مصرف گوشت مرغ در ایران دو برابر شاخص جهانی است اما هیچ کمبودی در این رابطه وجود ندارد.

وی افزود: خوشبختانه سیاست های اتخاذ شده و تلاش برای تامین نیاز های داخلی موجب تامین مصرف داخل و حتی صادرات ۷۰ هزار تنی گوشت به خارج از کشور شدیم و این در حالی است که تا دو سال قبل وارد کننده گوشت مرغ محسوب می شدیم.

وی در خصوص مصرف گوشت قرمز نیز گفت: میانگین مصرف گوشت قرمز بدون احتساب گوشت خوک ۱۳ کیلو گرم است که این رقم در ایران ۱۲ کیلو گرم می باشد که در صورت محاسبه مصرف گوشت خوک این فاصله بیشتر می شود.

گوشت قرمز وارد می شود

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه الگوی غذایی مردم از نظر مصرف پروتئین اصلاح شده و بهبود خواهد یافت ادامه داد: در حال حاضر در زمینه مصرف گوشت قرمز دچار مشکل هستیم.

وی با بیان اینکه همچنان وارد کننده گوشت قرمز هستیم اظهار کرد: طی سال های گذشته تا ۱۲۰ هزار تن از نیاز کشور به گوشت قرمز از طریق واردات تامین می شد اما با اقداماتی که صورت گرفت این مقدار واردات در سال ۹۲ به ۹۱ هزار تن کاهش یافت.

وی با تاکید بر اینکه در سال گذشته این رقم به ۶۰ هزار تن کاهش یافته است ادامه داد: از جمله راهکارها در این زمینه افزایش وزن بره ها و جلوگیری از کشتار دام با وزن کم است که برای این منظور هم قدرت تولید و هم قدرت اقتصادی عشایر را باید افزایش داد.

رکنی با بیان اینکه طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار در نیمه دوم سال گذشته باید ۳۰ هزار تن گوشت به کشور وارد می شد ادامه داد: به منظور حمایت از تولید داخلی هیچ وارداتی در این زمینه انجام ندادیم.

جمعیت دام سبک با میزان علوفه تناسب ندارد

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه جمعیت دام سبک کشور بسیار زیاد است و تناسبی با ظرفیت تامین علوفه ندارد بیان کرد: ۵۰ میلیون راس جمعیت گوسفند و ۲۰ میلیون راس جمعیت بز در کشور وجود دارد که با ظرفیت تامین علوفه‌ای کشور هیچگونه تناسبی ندارد.

وی افزود: صادرات دام سبک علاوه بر اینکه منبعی برای ورود ارز به کشور است شرایط بازار داخل در بخش گوشت قرمز را بهبود می‌بخشد.

وی افزود: سال گذشته و با مصوبه مجلس شورای اسلامی مقرر شد حدود ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار عشایر قرار گیرد که حدود ۱۴۰ میلیارد تومان آن محقق شد.


کد مطلب: 9798

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdce.o8objh8fv9bij.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net