سرپرست شبکه دامپزشکی قیروکارزین:
عرضه مرغ زنده سلامت مردم را به خطر میاندازد
خبرگزاری فارس , 20 دی 1391 ساعت 16:07
سرپرست شبکه دامپزشکی قیروکارزین با هشدار در زمینه مصرف نکردن مرغ زنده گفت: با توجه به رعایت نشدن اصول بهداشتی و عدم نظارت ماموران دامپزشکی و ناظران ذبح شرعی، عرضه مرغ زنده سلامت مردم را به خطر میاندازد.
علی ناظر امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قیروکارزین اظهار داشت: فرهنگ خرید و مصرف مرغ بستهبندی شده بهداشتی هنوز بین مردم این شهرستان نهادینه نشده، چرا که این اعتقاد وجود دارد که اگر مرغ در برابر دیدگان آنها ذبح شود نسبت به سلامت آن مطمئنتر هستند.
وی افزود: مسئولان دستگاههای مختلف به ویژه نیروی انتظامی و شهرداری باید همکاری بیشتری در برخورد با فروشندگان مرغ زنده با شبکه دامپزشکی این شهرستان داشته باشند چرا که اینگونه مشاغل کاذب علاوه بر اشاعه بیماری بین مردم با سالنهای نگهداری طیور خود در آلودگی محیط نقش بسیاری دارند.
ناظر ادامه داد: تاکنون نیز توسط دستگاههای مسئول اقدامات خوبی در راستای کاهش فعالیت این قبیل فروشندگان انجام شده، اما همچنان جای خالی اقدامات فرهنگی در این شهرستان به چشم میخورد.
سرپرست شبکه دامپزشکی قیروکارزین با اشاره به وجود کشتارگاه صنعتی مرغ در این شهرستان و برخورداری این کشتارگاه از امکانات کافی از قبیل ناوگان بهداشتی حمل سرد و تجهیزات ضدعفونی تصریح کرد: انجام تمام مراحل کشتار دام تا بستهبندی به صورت بهداشتی در کشتارگاههای صنعتی زیر نظر کارشناسان بهداشتی و ناظران ذبح شرعی سلامت لاشهها را برای مصرفکننده بیش از پیش ضمانت میکند.
وی با بیان اینکه مصرف مرغ با بستهبندیهای بهداشتی و ترویج فرهنگ عدم استفاده از مرغ زنده موجب افزایش ضریب سلامت خانواده و جامعه میشود خاطرنشان کرد: باید برای عدم عرضه و خرید مرغ زنده در جامعه فرهنگسازی صورت گیرد چرا که بدون شک نخستین نقش را در هر تحولی فرهنگسازی ایفا میکند
این مسئول اضافه کرد: اداره دامپزشکی این شهرستان اقدامات مختلفی نظیر بازدید از مرغداریها، کشتارگاههای دام و طیور، ایجاد قرنطینه، بازدید از تالابها، ضدعفونی کردن مستمر واحدهای تولیدی، نظارت بر نحوه کشتار، همچنین کنترل شیوههای حمل و نقل را انجام میدهد.
ناظر، با اشاره به این که علائم بسیاری از بیماریها به صورت ظاهری در مرغ زنده قابل رویت نیست و پس از ذبح و بررسی لاشه توسط کارشناسان متخصص تشخیص داده میشود ابراز داشت: نظر به این که در عرضه مرغ زنده امکان بررسی لاشهها توسط کارشناسان متخصص مقدور نیست، خطر بالقوه انتقال بسیاری از بیماریها از جمله آنفلوآنزای طیور وجود دارد.
سرپرست شبکه دامپزشکی قیروکارزین با اشاره به برخی از آلودگیهای محیطی عرضه مرغ زنده متذکر شد: این آلودگیها علاوه بر تکثیر و انتشار جانوران موذی در محل عرضه، سبب انتقال میکروبها، ویروسها و سایر عوامل بیماریزا توسط افراد به نقاط دیگر میشود.
وی در پایان اذعان داشت: به شهروندان توصیه میشود تنها از مرغهای بستهبندی شده که تاریخ انقضا و شماره پروانه بهداشتی دامپزشکی بر روی آنها درج شده استفاده کنند.
کد مطلب: 7448
آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdce.e8fbjh8ev9bij.html