تا قبل از اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها صورت مي‌گرفت؛

مصرف 25 تا 30 درصد نان‌هاي توليدي مازندران در دامداري‌ها

خبرگزاری فارس , 7 بهمن 1389 ساعت 9:25

رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران گفت: در گذشته 25 تا 30 درصد نان‌هاي توليدي استان در دامداري‌ها مصرف مي‌شد.


به گزارش خبرگزاري فارس از ساري، عنايت‌الله تورنگ پيش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها ضايعات نان كاهش پيدا كرد.
وي با اعلام بهره‌برداري 113 پروژه بخش كشاورزي در دهه فجر امسال در مازندران سهم بخش دولتي را در اين پروژه‌ها را 137 ميليارد و 591 ميليون ريال برشمرد و تصريح كرد: بخش خصوصي نيز 114 ميليارد و 868 ميليون ريال در اين بخش سرمايه‌گذاري كرده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران ميزان اشتغالزايي با افتتاح اين پروژه‌ها را 241 نفر اعلام كرد و گفت: با بهره‌برداري اين پروژه‌ها 2 هزار و 567 تن به ميزان توليدات بخش كشاورزي مازندران افزوده مي‌شود و 62 روستا از مزاياي اين طرح بهره‌مند مي‌شوند.
وي با بيان اينكه در بخش خدماتي و زيربنايي 85 پروژه با اعتباري بالغ بر 72 ميليارد و 860 ميليون ريال هزينه شد، خاطرنشان كرد: بيش از 70 ميليارد و 121 ميليون ريال اعتبارات بخش دولتي و بيش از 2 ميليارد و 738 ميليون ريال سرمايه‌گذاري بخش خصوصي بوده است.
تورنگ با اشاره به اينكه در بخش پروژه‌هاي آب و خاك و امور مهندسي و فني نيز 83 پروژه در دهه فجر بهره‌برداري مي‌شود، تصريح كرد: بيش از 52 ميليارد و 60 ميليون ريال براي افتتاح اين طرح‌‌ها اختصاص يافت.
وي اظهار داشت: در بخش توليدي نيز 28 پروژه با اعتبار 179 ميليارد و 600 ميليون ريال به بهره‌برداري مي‌رسد كه با افتتاح اين طرح‌ها براي 241 نفر اشتغال مستقيم ايجاد مي‌شود.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران با اشاره به اينكه با بهره‌برداري از اين طرح‌ها 2 ميليون و 567 تن به ميزان بخش توليدي مازندران افزوده مي‌شود، گفت: اين طرح‌ها شامل 10 طرح پرورش مرغ گوشتي به ظرفيت بيش از 250 هزار قطعه، چهار طرح جمع‌آوري سكوهاي جمع‌آوري شير خام، سه طرح شيلاتي، يك طرح پرورش گل و گياهان زينتي، دو طرح سورتينگ، درجه‌بندي و بسته‌بندي مركبات، يك طرح آزمايشگاه توليد عوامل بيولوژيك دو طرح شاليكوبي و ... را شامل مي‌شود.
وي قانون هدفمند‌كردن يارانه‌ها را طرح بزرگ و انقلابي دولت خواند و افرود: در بخش تامين سوخت كشاورزي نيز اقداماتي انجام شده است و مديران شهرستان‌ها مكلف شدند در اين بخش تمهيدات لازم را فراهم كنند.
تورنگ با اشاره به اينكه در بخش كمك به دامداري‌ها نيز 54 هزار تن گندم و جو با قيمت يارانه‌اي در نظر گرفته شده است، افزود: گندم و جو با قيمت 175 تومان در اختيار واحدهاي مورد نياز قرار مي‌گيرد.
وي اصلاح روش‌ها، مكانيزاسيون كردن توليدات بخش كشاورزي و دامي را در قالب بسته‌هاي تخصصي از برنامه‌هاي ديگر جهاد كشاورزي در راستاي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها برشمرد و اظهار داشت: يك هزار و 750 مرغداري در استان مازندران بايد اصلاح ساختار پيدا كند كه در اين بخش 30 درصد كمك‌ها به صورت بلاعوض اختصاص پيدا مي‌كند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران در مورد كاهش بارندگي و نگراني‌هاي كشاورزان در اين بخش نيز گفت: به طور جدي در استان با كمبود آب مواجه هستيم كه در اين بخش بايد با مديريت منابع آب در بخش كشاورزي اين مشكل را برطرف كرد.
وي از نوسازي شدن 45 هزار هكتار از اراضي شاليزاري استان خبر داد و اظهار داشت: تجديد نظر در مديريت آبياري بخش كشاورزي ضروري است، چون كارشناسان به اين نتيجه رسيدند كه تا "خشك شدن مويي " در بخش ساقه برنج مشكلي ايجاد نمي‌شود.
تورنگ با اعلام اينكه با آبياري تناوبي مي‌توان در بخش مديريت آب برنامه‌ريزي كرد، افزود: دو هفته تا 10 روز در هفته مي‌توان آب برنج را قطع كرد كه با اين روش در كميت و كيفيت محصول برنج تغييري ايجاد نمي‌شود.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران با اشاره به اينكه كمبود آب نه در مازندران بلكه در كشور جدي است، تصريح كرد: آببندان‌ها در فصل آبگيري در حد مناسب آبگيري نشده است.
وي از ميرآب‌ها، سرميرآب‌ها و دهياران خواست تا نسبت به آبگيري آب‌بندان‌ها در زمان بارندگي اقدام كنند و خاطرنشان كرد: لايروبي آب‌بندان‌ها، تجهيز و نوسازي آنها را از اقدامات اين بخش برشمرد.
تورنگ در ادامه در پاسخ به سؤالي در مورد چگونگي جمع‌آوري شير توليدي مازندران از دامداران گفت: 70 درصد شير توليدي مازندران در دامداري‌هاي روستايي توليد مي‌شود كه از لحاظ تغذيه‌اي اين شيرها اهميت زيادي دارند اما به لحاظ نوع جمع‌آوري بار ميكروبي بالايي به اين شيرها تحميل مي‌شود كه در اين راستا در دهه فجر امسال چهار سكوي جمع‌آوري شير به بهره‌برداري مي‌رسد.‌
وي خاطرنشان كرد: به دليل بار ميكروبي بالا در مسير حمل و نقل و دوشش به شيرها وارد مي‌شود، شير توليدي مازندران نمره منفي را به دست آورده است كه بايد با اصلاح روش جمع‌آوري شير مشكل اين بخش را حل كرد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران در ادامه به گران شدن سبوس مصرفي دامداري‌ها با اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها اشاره كرد و گفت: قيمت سبوس 195 تومان بود كه در هفته‌هاي جاري به مرز 300 تومان رسيده بود كه علت اين مسئله نيز به دليل كاهش ضايعات نان بود.
وي با بيان اينكه در گذشته 25 تا 30 درصد نان‌هاي توليدي استان در دامداري‌ها مصرف مي‌شد، اظهار داشت: با اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها ضايعات نان كاهش پيدا كرد كه اين مسئله كاهش ضايعات و افزايش قيمت سبوس مصرفي دامداري‌ها را به همراه داشت كه با برگزاري جلسات و نشست‌ها سبوس به قيمت قبلي برگشت.

در نشست مطبوعاتي امروز رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران، خبرنگاران با كيك‌هاي كپك‌زده پذيرايي شدند.
به گزارش فارس، نشست مطبوعاتي رئيس سازمان جهاد كشاورزي ساعت 9:30 دقيقه امروز در سالن جلسات سازمان جهاد كشاورزي مازندران با حضور 27 خبرنگار، هفت مسئول و مدير سازمان جهاد كشاورزي مازندران برگزار شد.
در اين نشست براي پذيرايي خبرنگاران و افراد حاضر در جلسه كيك‌هايي آورده شد كه بعد از چند دقيقه توسط مسئول پذيرايي جمع‌آوري شد.
اين فرد در مورد علت جمع‌‌كردن كيك به خبرنگار فارس گفت: به من گفتند كه بايد اين كيك را جمع‌آوري كنم و علت آن را نمي‌دانم.
يك كارشناس روابط عمومي در اين باره گفت: به دليل اينكه يكي از كيك‌ها كپك زده بود خواسته شد كه بقيه كيك‌ها نيز جمع‌آوري شد.
وي در مورد اينكه آيا احتمال داده مي‌شود كه تاريخ مصرف اين كيك‌ها گذشته باشد نيز اظهارنظري نكرد.
كيك‌هاي نامرغوب پس از اطلاع دادن به مسئولان پذيرايي نشست جمع‌‌آوري و پذيرايي با كيكي از شركتي ديگر بود از سر گرفته شد.


کد مطلب: 3901

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdce.78xbjh8oz9bij.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net