آماده مقابله با "آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان" هستيم / اقدامات لازم صورت گرفته است
سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان , 1 مهر 1392 ساعت 13:53
در پي گزارش سازمان "فائو" مبني بر شيوع "آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان" در جهان، معاون بهداشتي و پيشگيري سازمان دامپزشکي ايران از اجراي اقدامات لازم براي پيشگيري از اين بيماري خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، خبرگزاری شینهوا چند روز پیش گزارشی از سازمان "خواروبار و کشاورزی سازمان ملل (فائو)" منتشر کرد که بر اساس آن، با اشاره به آغاز فصل پاییز و شیوع مجدد بیماری "آنفلوآنزا"، این سازمان نسبت به احتمال بروز دوباره بیماری "آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان" در فصل پاییز هشدار دارد.
در ادامه اين گزارش، "فائو" از کشورهای آلوده و همسایگان آنها خواسته تا نسبت به وقوع این ویروس مراقبت جدی کنند.
سازمان "خواروبار و کشاورزی ملل"، به جامعه جهاني هشدار داده که ویروس "آنفلوآنزای H7n9، H5N1" سلامتی انسان و حیوان را به شدت تهدید میکند.
این ویروس اغلب در فضولات پرندگان یافت میشود و مرغدارانی که آن را تنفس میکنند، به آن مبتلا میشوند.
بر اساس گزارش "فائو"، بیماری" H7n9" علائم خاصی در زمان ابتلا ندارد و به این دلیل مقابله با آن بسیار سخت است.
در همين خصوص "معاون بهداشتي و پيشگيري سازمان دامپزشکي ايران" طي مصاحبهاي با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران گفت: در صورت بروز احتمالي "آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان" در کشور با توجه به اقدامات صورت گرفته و تجارب گذشته، آمادگي مقابله با آن را داريم.
محسن مشکوة با بيان اين مطلب که شيوع بيماري "آنفلوآنزا" در فصول سرد افزايش مييابد، اظهار داشت: هر کدام از سازمانهاي اجرايي متناسب با مسوليتهاي خود بايد پيش بينيهاي لازم را در اين مورد صورت دهند.
وي افزود: سازمان دامپزشکي نيز در خصوص "آنفلوآنزا" به ويژه نوع "فوق حاد" آن که بين انسان و حيوان مشترک است، برنامهريزيهاي لازم را انجام داده است.
مشکوة با اشاره به اين که طرح پايش "آنفلوآنزا" براي طيور صنعتي و بومي در حال اجرا است، اضافه کرد: پس از اجراي طرح ملي پايش، دومين اقدامي که در اين زمينه بايد انجام گيرد، اعلام هشدارهاي لازم به ادارات کل دامپزشکي استانها، سازمانهاي حفاظت از محيط زيست، دامپزشکان فعال در بخش خصوصي و مرغداران است که در صورت مشاهده هر گونه بيماري و تلفات غير عادي اين موارد را به نزديکترين ادارات دامپزشکي خود گزارش کنند.
وي ادامه داد: به اين ترتيب ما با بررسي گزارشهاي رسيده در صورت بروز آثاري از اين بيماري ميتوانيم واکنش به موقع نشان دهيم.
مشکوة با بيان اينکه تشخيص اوليه و واکنش به موقع عليه بيماريهاي واگيردار بسيار مهم است، افزود: موارد فوق در کنترل اين بيماريها و جلوگيري از گسترش آنها نقش بسزايي دارند.
وي با اشاره به اينکه مجموعه کشوري بايد با همکاري يکديگر، گزارشات مبني بر رخداد بيماري يا تلفات غير عادي را به سازمان دامپزشکي کشور ارايه کنند، اظهار داشت: در صورت بروز احتمالي اين بيماري با توجه به تجارب گذشته، امکانات موجود و اقدامات صورت گرفته آمادگي مقابله با آن را داريم.
مشکوة خاطر نشان کرد: شيوع "آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان" در سال 89 و اوايل سال 90 عمدتاً در مرغداريهاي تخمگذار اتفاق افتاد که سازمان دامپزشکي با اقدامات گسترده و معدومسازي واحدهاي آلوده موفق به کنترل آن شد.
وي در پايان گفت: در ادامه سال 90 و همچنين در سال 91 ما مشکلي در اين رابطه نداشتيم.
کد مطلب: 8609
آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdce.78vbjh8po9bij.html