مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران:

روند كاهشی قیمت تخم مرغ، تولید كنندگان را متضرر كرد

خبرگزاری ايرنا , 2 خرداد 1391 ساعت 15:52

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران تخم گذار میهن گفت: با وجود افزایش هزینه های تمام شده تولید، طی چند ماه گذشته قیمت تخم مرغ روند كاهشی داشته كه همین امر باعث ضرر و زیان تولیدكنندگان شده است.


'هدایت اصغری' روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: با ابلاغ دیرهنگام حذف تعرفه 70 درصدی صادرات تخم مرغ و عدم اجرای مشوق های صادراتی برای این محصول، ایران نتوانست به موقع در بازارهای صادراتی وارد عمل شود.

وی اظهارداشت: هم اكنون ماهانه حدود 83 هزار تن تخم مرغ در كشور تولید می شود كه حدود 15 هزارتن آن مازاد بر مصرف داخلی است.

وی كشور تركیه را از رقبای ایران در بحث صادرات تخم مرغ دانست و گفت: با وجود اجرای مصوبه حذف تعرفه 70 درصدی صادرات تخم مرغ ایران، تركیه برای جذب بازار كشورهای همسایه به ویژه عراق اقدام به كاهش 13 دلاری قیمت تخم مرغ در هر كارتن كرد كه همین امر باعث شد برای ایران در زمینه صادرات تخم مرغ به كشورهای همسایه موفقیتی حاصل نشود.

این مسئول به روند كاهشی قیمت تخم مرغ در بازار اشاره كرد و گفت: امروز قیمت تمام شده هر كیلوگرم تخم مرغ برای تولیدكننده 2 هزار و 750 تومان است، در حالی كه هر كیلوگرم تخم مرغ در مقابل مرغداری، یك هزار و 300 تومان زیر قیمت تمام شده، یعنی هر كیلو گرم 1450 تومان به فروش می رسد.

اصغری افزود: این در حالیست كه هر شانه تخم مرغ بین سه هزارو 500 تا پنج هزار و 500 تومان در بازار مصرف عرضه می شود.

وی با تاكید براینكه ادامه روند مذكور در آینده نه چندان دور باعث تجدید مشكلات سال 1389 در واحدهای مرغ تخم گذار خواهد شد، تصریح كرد: در ابتدای سال 1389، قیمت تخم مرغ كاهش یافت و با توجه به قیمت تمام شده تولید كه بین یك هزار و 400 تا یك هزارو 900 تومان بود، تخم مرغ در هركیلوگرم 600 تا 700 تومان به فروش می رسید كه در نهایت باعث كاهش مراقبت های بهداشتی و سطح جیره استاندارد شد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران تخم گذار افزود: همین امر به دلیل كاهش سیستم ایمنی مرغ تخم گذار موجب بروز و شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در برخی واحدهای مرغداری شد و در این راستا 20 میلیون قطعه مرغ تخم گذار معدوم شد.

به گفته ی این مسئول ، دولت در آن زمان خسارات زیادی از طریق صندوق بیمه محصولات كشاورزی به واحدهای خسارت دیده مرغ تخم گذار كشور پرداخت كرد، در حالی كه اگر دولت قبل از این فقط پنج درصد میزان خسارت را در حمایت از تولید كنندگان می پرداخت، دولت و تولیدكنندگان كمتر متضرر می شدند.

اصغری گفت: همچنین با توجه به مشكلات سال 1389 ، دولت به واردات تخم مرغ از كشور تركیه اقدام كرد كه باعث افزایش قیمت این محصول به شانه ای 10 هزارتومان در بازار مصرف شد كه علاوه بر ضرر تولیدكننده داخلی، مصرف كننده نیز متضرر شد.

وی ادامه داد: در صورت عدم حمایت دولت از صنعت مرغ تخم گذار كشور، ممكن است در آینده نه چندان دور این صنعت با مشكلات جبران ناپذیری روبرو شود.

به گفته ی مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران تخم گذار، هم اكنون سالانه حدود 900 هزارتن تخم مرغ در 16 هزار واحد تخم گذار، با ظرفیت 85 میلیون قطعه در كشور، تولید می شود.


کد مطلب: 5989

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcc.4qpa2bqoola82.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net