رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه:
بخش کشاورزی میتواند زمینهساز تجلی حماسه اقتصادی شود
خبرگزاری ايسنا , 29 خرداد 1392 ساعت 20:45
به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، بخش کشاورزی کشور میتواند زمینهساز تجلی حماسه اقتصادی شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه کرمانشاه،"علی اشرف منصوری" در نشستی خبری، از کشاورزی به عنوان مهمترین رکن توسعه اقتصادی یاد کرد که میتواند نقش مهمی در دستیابی به خودکفایی داشته باشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی کشور ما وابستگی شدیدی به کشورهای دیگر داشت، تصریح کرد: این در حالی است که امروز بیش از 90 درصد محصولات و مواد غذایی مصرفی در داخل کشور تولید میشود.
منصوری با بیان اینکه سال گذشته در بخش کشاورزی شاهد رشد 8.8 درصدی تولید در کشور بودیم، تأکید کرد: همچنین در حال حاضر ضریب امنیت غذایی کشور 92 درصد است و از این حیث جهاد کشاورزی در بین سایر دستگاههای اقتصادی کشور جایگاه نخست کشوری را در اختیار گرفته است.
وی دستیابی به این جایگاه را برای بخش کشاورزی حائز اهمیت دانست و گفت: البته این به معنی استفاده از تمامی ظرفیتها در شرایط کنونی نیست و در صورت احیاء ظرفیتها و سرمایهگذاری مناسب، بخش کشاورزی قادر خواهد بود علاوه بر تأمین 100 درصدی نیاز کشور شاهد تجلی یافتن حماسه اقتصادی در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به نام حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی نامگذاری شده، باشد.
منصوری سپس با اشاره به کمبود منابع اعتباری در سال گذشته، تصریح کرد: با این حال در سال گذشته فعالیتهای قابل توجه و پیشرفتهای زیادی در بخش کشاورزی در استان کرمانشاه حاصل شده است که این اتفاق ناشی از تلاشهای فعالین و بهرهبرداران عرصه کشاورزی در استان است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه سپس به بیان بخشی از موفقیتهای سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در سال گذشته پرداخت و ادامه داد: در سال گذشته در بخش آب و خاک به عنوان یک بخش زیر ساختی با وجود محدودیتهای شدید اعتباری پیشرفتهای قابل توجهی رخ داد.
منصوری با بیان اینکه در ابتدای سال90، حدود 33 هزار و 500 هکتار از اراضی استان مجهز به سیستمهای نوین آبیاری شده بودند، افزود: با تجهیز 16 هزار هکتاری اراضی بخش کشاورزی استان به سیستمهای آبیاری نوین در طول این دو سال، امروز آمار اراضی مجهز به سیستمهای نوین آبیاری در استان به 49 هزار هکتار رسیده است.
وی افزود: در حال حاضر نیز کار مطالعه و طراحی 35 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به منظور مجهز شدن به سیستمهای نوین آبیاری انجام گرفته است که پس از ابلاغ قانون بودجه و تخصیص اعتبار عملیاتی میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه سپس در خصوص اثرات تجهیز اراضی استان به سیستمهای نوین آبیاری سخن گفت و افزود: در پی سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه و تأکید ایشان به بهرهبرداری و بهرهوری صحیح از منابع آبی، کار تجهیز اراضی استان به سیستمهای نوین آبیاری جهش قابل ملاحظهای به خود گرفت.
وی معتقد است: این گونه اقدامات میتواند نقش اثرگذاری در بهرهوری مصرف آب، صرفهجویی در مصرف آب، توسعه اراضی آبی، افزایش میزان تولیدات بخش کشاورزی و کاهش هزینههای کشاورزی در پی داشته باشد.
منصوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به احداث شبکههای آبیاری در سال گذشته در استان، گفت: در سال گذشته 8000 هکتار شبکه آبیاری به مجموع شبکههای آبیاری استان افزوده شده، این در حالی است که میزان کل فعالیتهای صورت گرفته در این خصوص تا قبل از این 24 هزار هکتار بوده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، در ادامه به پیشرفتهای صورت گرفته در سال گذشته در حوزه آبزی پروری در استان اشاره کرد و افزود: در شرایطی که در سال 90 میزان کل تولیدات آبزی پروری استان کرمانشاه 7500 تن بود این رقم در سال گذشته به 14 هزار تن رسید.
منصوری گفت: با افزایش 90 درصدی میزان تولیدات آبزی پروری استان در سال گذشته با تصویب هیئت وزیران سال گذشته شاهد ارتقا سطح تشکیلاتی شیلات استان بودیم.
وی در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته برای اولین بار شاهد استحصال خاویار از ماهیان خاویاری آب شیرین در استان کرمانشاه بودیم، در خصوص پتانسیلهای استان در زمینه تولید ماهیان خاویاری سخن گفت.
منصوری همچنین از راهاندازی واحدهای راکد آبزی پروری استان مثل پروژه پاوه رود خبر داد و اضافه کرد: این پروژه که مخصوص فارغالتحصیلان بخش کشاورزی است با ظرفیت تولید سالانه هزار تن به طور 100 در صد مکانیزه است و موفق شده 60 نفر از فارغ التحصیلان بیکار بخش کشاورزی را به کار گیرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته بیش از 2000 تن انواع ماهی به کشور عراق صادر شده است، پیشبینی کرد این رقم در سالجاری افزایش یابد.
وی سپس به بحث سرانه مصرف آبزیان و نقش مهم آن در سلامت خانوادهها اشاره کرد و گفت: در شرایطی که سرانه مصرف آبزیان در استان کرمانشاه به هفت کیلوگرم رسیده تلاش میکنیم تا این رقم را به میانگین کشوری و جهانی آن برسانیم.
او در ادامه به فعالیتهای صورت گرفته در راستای افزایش تولید در حوزه دام و طیور اشاره کرد و گفت: در سال گذشته شاهد رشد 32 درصدی در تولید گوشت مرغ در استان بودیم.
به گفته منصوری میزان گوشت مرغ تولیدی در استان از 46 هزار تن به 61 هزار تن افزایش یافته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه سپس به رشد 17 درصدی تولید گوشت قرمز در سال گذشته در استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: میزان گوشت قرمز تولیدی در استان کرمانشاه از رقم 29 هزار تن به رقم 33 هزارتن افزایش یافته است.
وی سپس به رشد شش درصدی در افزایش میزان تولید شیر استان اشاره و تصریح کرد: سال گذشته شاهد رشد صد درصدی تولید شیر در واحدهای دامپروری صنعتی استان بودهایم.
او سپس به پیشرفتهای صورت گرفته در سال گذشته در حوزه تولیدات گیاهی اشاره کرد و گفت: توسعه کشت زعفران از جمله فعالیتهای صورت گرفته در سال گذشته بوده است تا آنجا که سطح زیر کشت زعفران در استان کرمانشاه از رقم شش هکتار به 42 هکتار رسیده است.
منصوری کشت انجیر استهبان در 40 هکتار از اراضی استان کرمانشاه را از جمله اقدامات صورت گرفته در سال گذشته عنوان و اظهار کرد: امسال اولین باری بود که کشت انجیر استهبان در استان کرمانشاه به صورت آزمایشی انجام گرفت.
وی سپس با بیان اینکه سالانه 250 هزار تن بذر گندم در کشور تولید میشود، تصریح کرد: به جرأت میتوان گفت که 32 هزار تن از این میزان بذر در استان کرمانشاه تولید میشود.
او سپس از شروع عملیات یک مجتمع تولید قارچ ویژه فارغالتحصیلان بخش کشاورزی در ماهیدشت سخن گفت و ظرفیت این مجتمع را 3000 تن عنوان کرد.
منصوری افزود: این مجتمع توان به کارگیری 44 نفر از فارغالتحصیلان بخش کشاورزی را دارد.
وی سپس با بیان اینکه در بحث مبارزه بیولوژیک با آفات و امراض سال گذشته استان کرمانشاه در بین سایر استانها پیشتاز شده است، افزود: در سال گذشته 5300 هکتار از اراضی استان تحت مبارزه بیولوژیک قرار داشته و استان کرمانشاه موفق شد در زمینه مدیریت تلفیقی آفات مقام اول را در کشور به دست آورد.
او افزود: مدیریت تلفیقی آفات روشی برای تولید دستیابی به محصولات سالم است، چراکه در این شیوه تلاش میشود تا از سموم حداقل استفاده صورت گیرد و آفات بخش کشاورزی به وسیله عوامل طبیعی و بیولوژیکی کنترل شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه گفت: در سال گذشته در حوزه صنایع تبدیلی شاهد رشد 125 درصدی بودهایم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه طرح توسعه کشاورزی را یکی از مهمترین طرحهای اقتصادی دولت دانست و گفت: این طرح در قالب دو مرحله عملیاتی شد که در مرحله اول آن 137 میلیارد تومان منابع تسهیلاتی با سود هفت درصد به استان کرمانشاه اختصاص پیدا کرد که از محل منابع سال 90 ابلاغ و در اواخر خردادماه 1391 توسط استانها جذب شد.
به گفته منصوری استان کرمانشاه موفق شد در کمتر از شش ماه 100 درصد منابع تسهیلاتی تخصیص داده شده به استان را جذب کند که از محل این اعتبارات 3125 طرح معرفی شدند که 2350 مورد آن تاکنون به بهرهبرداری رسیده است.
وی افزود: مرحله اول این طرح 3700 نفر اشتغالزایی را برای استان کرمانشاه در پی داشته است.
به گفته منصوری بر اساس نظارتهای انجام گرفته کمترین میزان انحراف در این طرحها وجود داشته است تا آنجا که به صراحت میتوان گفت که میزان انحرافات صورت گرفته در خصوص طرح توسعه کشاورزی در استان کرمانشاه کمتر از دو درصد بوده است.
وی سپس سهم مرحله دوم طرح توسعه کشاورزی در استان کرمانشاه را 114 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: برای 100 درصد این منابع پرونده تشکیل شده است.
او افزود: همچنین 150 میلیارد تومان از محل منابع جذب نشده سایر استانها نیز توسط استان کرمانشاه جذب شده است.
منصوری گفت: در سال گذشته همچنین در حوزه ترویج موفق به آموزش 36 هزار نفر روز آموزش مهارتی شدیم و 81 پروژه تحقیقی ترویجی و الگویی در سطح استان داشتهایم.
وی در ادامه با بیان اینکه در بحث ترویج هر ساله نمونههای بخش کشاورزی معرفی میشوند، افزود: هیأت داوران خبرگان بخش کشاورزی پس از درنظر گرفتن شاخصهای مورد نظر تعدادی از کشاورزان را به عنوان کشاورز نمونه معرفی میکنند که در امسال از استان کرمانشاه پنج نفر به عنوان کشاورز برتر کشوری انتخاب شدهاند.
منصوری این موفقیت را نشان از دانش خوب کسب شده در حوزه کشاورزی دانست و افزود: سال گذشته تنها یک نفر در استان کرمانشاه به عنوان کشاورز نمونه کشوری برگزیده شده است.
وی سپس به اعلام اسامی کشاورزان نمونه کشوری در استان کرمانشاه پرداخت و گفت: امسال مسعود الهی فرد با تولید بیش از 16 تن و 780 کیلوگرم در هکتار موفق شده است به عنوان ذرت کار نمونه کشوری انتخاب شود.
به گفته منصوری همچنین امسال اسماعیل بهرامی صفا به عنوان گوسفنددار نمونه کشوری انتخاب شده که 1500 رأس گوسفند سنجابی را پرورش میدهد.
منصوری افزود: همچنین الفت صفایی پور به عنوان مرتعدار نمونه کشوری و روژین پژوهنده به عنوان پرورش دهنده بوقلمون سالم که 1500 قطعه بوقلمون را پرورش میدهد به عنوان کشاورز نمونه انتخاب شده است.
به گفته منصوری آرش مرادی مخترع دستگاه کارنده نخود در شهرستان دالاهو پنجمین کشاورز نمونه کشوری در استان کرمانشاه است.
منصوری در ادامه به بیان اثر ریزگردها در بخش کشاورزی پرداخت و تأکید کرد: ریزگردها زمینهساز بروز آفات و بیماریهای گیاهی مختلف هستند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، تصریح کرد: ریزگردها میتوانند در فتوسنتز نیز اثرات سویی داشته باشند و این واکنش گیاه را با مشکل مواجه کنند و از این حیث به جرأت میتوان گفت تداوم وجود آنها در منطقه میتواند مشکلات جبران ناپذیری برای بخش کشاورزی به وجود آورد.
کد مطلب: 8139
آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcc.1q4a2bqsola82.html