چالش های صنعت مرغداری کشور در سمیناری یک روزه بررسی شد
خبرگزاری ايرنا , 12 خرداد 1392 ساعت 16:01
سمینار یكروزه معاونان جهاد كشاورزی و اتحادیه مرغداران استان های شمالی (مازندران، گیلان و گلستان) با هدف بررسی چگونگی تهیه و تامین جوجه یكروزه و سوخت مرغداری ها روز یكشنبه در محل هتل نوید ساری برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، رئیس اتحادیه مرغ گوشتی ایران در این جلسه به اهمیت توجه به تشكل های صنعت طیور اشاره كرد و گفت: پراكندگی واحدهای تولیدی، سوء مدیریت و نوسانات قیمت نهاده های صنعت طیور عامل ضرر و زیان در این صنعت است.
' عطااله حسن زاده ' با بیان اینكه امروزه در تنظیم بازار و كنترل تولید در صنعت مرغ تشكل ها و اتحادیه ها نقش مطلوبی ندارند، افزود: به دلیل نوسانات قیمت جوجه یكروزه و دیگر نهاده ها، این صنعت با مشكل جدی مواجه شده است.
وی به وجود ۲۰ هزار بهره بردار در صنعت طیور كشور اشاره كرد و ادامه داد: اگر به اتحادیه و تشكل های صنعت طیور توجه شود و هماهنگی و تعامل بین تولیدكنندگان به وجود آید، این اطمینان را به مسوولان دولتی خواهیم داد كه توان تولید و صادرات مرغ را داریم.
رئیس اتحادیه مرغ گوشتی ایران گفت: تولیدكنندگان نگران نوسانات قیمت مرغ در بازار هستند.
حسن زاده نقش سه استان مازندران، گیلان و گلستان را در تولید مرغ كشور بسیار مهم دانست و بیان داشت: ارزش تولید مرغ مازاد بر مصرف استان های شمالی در سال ۲۵۰ هزار میلیارد ریال است.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی مازندران نیز در این جلسه به رتبه نخست این استان در تولید مرغ كشور اشاره كرد و گفت: اعتقادی بر مدیریت اتحادیه ها و تشكل های بخش كشاورزی نداریم و واگذاری تمامی امور به خود تشكل ها را خواستار هستیم .
' رضا عظیمی' افزود: اتحادیه صنعت طیور در مازندران قوی ترین تشكل بخش كشاورزی است، اما تشكل ها به خود باوری نرسیدند.
وی یكی از دلایل محرومیت بخش های كشاورزی را ناآگاهی از دانش فنی كشاورزی و عدم تعامل بین تولید كنندگان دانست و بیان داشت: در حالی كه صنعت طیور یكی از سود آورترین بخش های كشاورزی است، اما شاهد نگرانی و دغدغه تولید كنندگان هستیم.
او نبود زنجیره تولید در صنعت طیور را یكی از مشكلات اساسی استان دانست و افزود: با شكل گیری زنجیره صنعت طیور، نارسایی ها و دغدغه تولید كنندگان از بین خواهد رفت.
مدیركل دفتر طیور وزارت جهاد كشاورزی به وابستگی صنعت طیور در تامین نهاده ها اشاره كرد و گفت: به دلیل عدم فعالیت یكپارچه تولید كنندگان مرغ و نبود زنجیره تولید، این صنعت با مشكل اساسی مواجه است.
' احمد تركاشوند' با بیان اینكه زیرساخت ها و امكانات در صنعت طیور توسعه نیافته است افزود: توسعه كمی واحدهای مرغداری بدون توجه به كیفیت، به صنعت طیور كشور صدمه زده است.
وی بیان داشت: وزارت جهاد كشاورزی به فعالیت تشكل ها و اتحادیه های بخش كشاورزی اعتقاد ویژه ای دارد و در همین راستا صندوق حمایت از صنعت طیور را راه اندازی كرده است.
او با بیان اینكه باید هزینه تولید در صنعت طیور را كاهش دهیم، افزود: اگر تشكل ها از صندوق حمایت صنعت طیور استفاده كنند، هزینه تولید به پنج درصد كاهش می یابد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران نیز در این سمینار نوسانات قیمت مرغ را مهم ترین چالش تولید كنندگان عنوان كرد و گفت: در حال حاضر ۲۰ درصد نهاده های صنعت طیور را اتحادیه بین واحدهای تولیدی عضو توزیع می كند.
' حسین مقدم نیا' به اهمیت تولید مرغ در استان های شمالی اشاره كرد و بیان داشت: سالانه ۵۲۱ میلیون قطعه جوجه یكروزه در سه استان مازندران، گیلان و گلستان تولید می شود.
کد مطلب: 8075
آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcb.zbwurhbgsiupr.html