سایه تحریم داخلی بر نهادههای سرگردان در گمرک/رئیس جمهور ورود کند
خبرگزاری فارس , 14 مرداد 1392 ساعت 13:48
مدیرعامل اتحادیه مرغ تخمگذار با بیان اینکه هنوز محمولههای وارداتی تولید مرغ با تحریم داخلی سرگردان بوده و کشتی نهاده بعد از ماهها از بندر ترخیص نشده است،گفت: ذخایر نهاده طیور تمام شده و تولیدکنندگان مجبور به حذف گلهها هستند.
هدایت اصغری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به وضعیت خوراک طیور در کشور اظهار داشت: قیمت ذرت از کیلویی 800 تومان به 1200 تومان و سویا از 1050 به 1800 تومان رسیده است.
مدیرعامل اتحادیه مرغ تخمگذار با بیان اینکه هنوز محمولههای خوراک طیور مانده در بنادر به دلیل عدم تخصیص ارز ترخیص نشده است، گفت: ذخایر خوراک طیور رو به پایان است و تولیدکنندگان به دلیل کاهش مصرف مرغداریها و نیز کاهش هزینهها، مجبور به حذف گلهها هستند.
وی با بیان اینکه یک جوجه تا زمان رسیدن به مرحله تولید تخم 17 هزار تومان هزینه دارد، گفت: یک مرغداری 50 هزار قطعهای 800 میلیون تومان برای مرغدار هزینه دارد و تولید کننده برای فرار از این هزینهها مجبور به حذف گلههای تولیدی است.
شرکت پشتیبانی امور دام نهاده به مرغداران نمیدهد
اصغری گفت: در این میان شرکت پشتیبانی امور دام نیز که قرار بود 50 هزار تن نهاده ذخیره کند و در زمان نیاز در اختیار مرغداران قرار دهد به تعهد خود عمل نمیکند.
مدیرعامل اتحادیه مرغ تخمگذار ادامه داد: قرار بود در قبال ذخیرهسازی 5 هزار تن تخممرغ شرکت پشتیبانی امور دام نیز 50 هزار تن نهاده ذخیره شده را به تولیدکنندگان بدهد، اما اکنون درخواست تضمین میکند.
وی گفت: در حالی که تولیدکنندگان حاضرند پول نهاده را به صورت نقدی پرداخت کنند و تولید تخم مرغ نیز به صورت انبار در سردخانهها باشد، اما آنها قبول نمیکنند.
رئیس جمهور ورود کند
اصغری تصریح کرد: از دولت آقای روحانی انتظار داریم برای حمایت از تولید، یکی از فوریترین کارهایش ترخیص کالاهای اساسی مانده در گمرک و تامین نهاده تولیدکنندگان باشد.
اصغری گفت: ادامه این روند هشداری برای افزایش قیمت تخممرغ خواهد بود، چرا که در حال حاضر قیمت تمام شده یک کیلوگرم تخم مرغ 7500 تومان است و اگر به قیمت واقعی در بازار فروخته شود 15 هزار تومان برای مصرف کننده خواهد بود، اما قیمت هر شانه تخممرغ در بازار 8 هزار تومان است.
هشدار برای تولید و قیمت تخم مرغ در یک ماه آینده
وی گفت: شاید تولید کننده این وضعیت را تحمل کند و به دلیل مازاد تولید، ماهانه 15 هزار تن که وجود دارد، طی یک ماه آینده نیز نیاز مردم به راحتی تامین شود، اما این به قیمت حذف گلهها تمام میشود و بعد از آن، تولید کاهش و قیمت افزایش خواهد یافت.
اصغری همچنین به وضعیت خاص تولید تخممرغ اشاره کرد و گفت: از آنجایی که این محصول صادراتی نیست و امکان حمل و نقل آن به سختی انجام میشود، تنها 300 تا 400 هزار تن تخممرغ مازاد در دنیا وجود دارد، بنابراین نباید به تخممرغ به عنوان یک محصول وارداتی نگاه کرد.
وی گفت: سال گذشته که مجبور به واردات تخم مرغ از ترکیه شدیم، قیمتی که برای کشور ما تمام شد دو برابر قیمت داخل بود.
مدیرعامل اتحادیه مرغ تخمگذار همچنین گفت: وضعیت مرغداریهای تخمگذار نیز کاملاً متفاوت با مرغداریهای گوشتی است و به همین دلیل این مرغداریها از نبود نهاده بیشتر متضرر میشوند.
کد مطلب: 8390
آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcb.9bwurhbfgiupr.html