صنعت مرغداری جهان بر سر دو راهی

خبرگزاری فارس , 20 آبان 1391 ساعت 15:58


صنعت مرغداری جهان ، علیرغم آیندۀ مثبت و مفید آن، از هزینۀ تولید بالا و قیمت (فروش) پایین آسیب می بیند . در مدت زمان کوتاهی تغییرات اساسی بایستی رخ دهد تا دوباره این صنعت به تعادل برسد . بر اساس اظهارات کارشناسان ، اکثر شرکت های مرغداری ایالات متحد در سال 2011 متحمل خسارات سنگینی شدند . یکی از صاحبان شرکت ها به تازگی اظهار کرد که 40 درصد ارزش ویژه شرکت خود را که 60 سال از تأسیس آن می گذشت از دست داد . بحران مالی سال 2009 – 2008 میلادی موجب کاهش تقاضا برای گوشت و افزایش دوباره سطح تولیدات شد . با افزایش تقاضا از سوی چین بهای سویا و ذرت افزایش یافت. فروش پایین تر از میزان واقعی بازار باعث ایجاد تقاضای مصنوعی و غیر واقعی شد . در نهایت هنگامیکه امریکا سطح تولیدات خود را به طرز چشمگیری کاهش داد بهای گوشت مرغ (به ویژه گوشت سینه) در اواخر سال 2011 میلادی بیش از 20درصد افزایش یافت و در اوایل 2012 صنعت مرغداری به سود دهی کوچکی توانست دست یابد .
· عرضۀ پروتئین
نه تنها Rabobank بلکه Tyson که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان صنعت مرغداری جهان محسوب می شود، آیندۀ نزدیک این صنعت را پیش بینی کرده است. آنها اظهار دارند که از 2006 میزان دسترسی به فراورده های پروتئینی در ایالات متحد به ازای هر فرد تا 11 درصد کاهش یافته و احتمالاً این روند کاهش همچنان هم ادامه خواهد داشت. همچنین Tyson پیش بینی می کند که با افزایش تقاضای جهانی برای فراورده های پروتئینی – بویژه از سوی کشورهای در حال توسعه – عرضۀ این محصولات کاهش می یابد.
· الگوی جدیدی لازم است !
چهار قطب اصلی صادرات ماکیان برزیل ، ایالات متحد ، اتحادیۀ اروپا و تایلند همگی اظهار دارند که رشد صادرات ادامه خواهد داشت . در سال 2011، اتحادیۀ اروپا از برزیل و ایالات متحد در صادرات پیشی گرفت. این رشد عمدتاً ناشی از صادرات به خاورمیانه و آنگولا بود. کمپانی Tyson معتقد است که بی ثباتی قیمت دانه ادامه خواهد داشت که نتیجۀ آن ضعیف تر شدن کمپانی های کوچک است .


کد مطلب: 7111

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcb.8bzurhb88iupr.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net