حذف ارز مرجع تأثیری بر قیمت نهاده‌ها و مواد ژنتیکی نداشت/ واردات 75 هزار تنی کنجاله سویا تا دو هفته دیگر

ایانا , 8 ارديبهشت 1392 ساعت 14:35

از آنجایی که نهاده‌هایی چون جو، ذرت و سویا همچنان ارز مرجع دریافت می‌کنند و مواد ژنتیکی نیز وابسته به ارز مرجع نبود، بنابراین نوسانات بازار تأثیری بر این دو نداشت.


مدیرعامل شرکت نهاده‌های دامی جاهد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این مطلب گفت: در راستای تنظیم بازار و دسترسی بیشتر دامداران و مرغداران به نهاده‌هایی چون جو، ذرت و سویا، واردات مناسبی در سال گذشته انجام شد و در سال جاری نیز ادامه دارد.
حمید ورناصری افزود: در یک‌ماهه فروردین‌ماه سال جاری سه کشتی کنجاله سویا معادل حدود یک‌هزار تن و با قیمت 990 تومان در اختیار مرغداران و گاوداران قرار گرفت.
وی از ورود 75 هزار تن کنجاله سویا ظرف دو هفته آینده خبر داد و خاطرنشان کرد: اجازه نخواهیم داد که کمبودی از لحاظ نهاده‌ها در صنعت مرغداری و دامداری کشور به‌وجود آید.
ورناصری ادامه داد: هرکدام از مرغداران و دامدارانی که برای دریافت نهاده مراجعه کرده‌اند، توانسته‌اند دریافت مناسبی داشته باشند.
وی از تغییر نکردن قیمت نهاده‌ها با نوسانات نرخ ارز خبر داد و تصریح کرد: ارز مرجع همچنان به نهاده‌هایی چون ذرت، جو و سویا پرداخت می‌شود، بنابراین هزینه های بهره‌برداران افزایش نواهد داشت.
ورناصری یادآور شد: قیمت نهاده‌ها تغییراتی نخواهد داشت و با همان قیمت‌های قبلی در بازار توزیع می‌شود.
وی تأکید کرد: با وجود آنکه وظیفه‌ای در تنظیم بازار نهاده‌های بخش کشاورزی نداشتیم، برای حمایت از تولیدکنندگان، واردات گسترده‌ای انجام شد که در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.

عرضه مواد ژنتیکی با قیمت تمام‌شده قبلی
مدیرعامل شرکت نهاده‌های دامی جاهد درباره تولید مواد ژنتیکی اظهار داشت: با اخذ کد بین‌المللی برای مواد ژنتیکی تولیدشده در داخل کشور، واردات و صادرات مواد تولیدی همچنان ادامه دارد.
ورناصری همچنین گفت: تنظیم بازار مواد ژنتیکی نیز به‌گونه‌ای اتفاق افتاده است که تغییرات نرخ ارز نوسانی بر بازار آن به‌وجود نیاورده است و با همان قیمت تمام‌شده تحویل می‌شود.
وی در ادامه افزود: پس از فروردین‌ماه، کد بین‌المللی برای واحدهای تولیدکننده مواد ژنتیکی ابلاغ شد.
ورناصری خاطرنشان کرد: مواد تولیدشده در مراکز تولید داخلی دارای کیفیت مناسب بوده و از استانداردهای بین‌المللی تبعیت می‌کند.
وی ادامه داد: یکی از مراکز تولیدی، ظرفیت 2.5 میلیون دوز مواد ژنتیکی در سال را داشته و در سایر مراکز ازجمله خوزستان و خراسان رضوی نیز مواد ژنتیکی برای تولید گاو، گاومیش و نژادهای گوشتی - شیری وجود دارد، بنابراین کمبودی در این زمینه نداریم.
مدیرعامل شرکت نهاده‌های دامی جاهد از صادرات پراکنده مواد ژنتیکی به کشورهای اطراف خبر داد و تصریح کرد: برای صادرات مواد ژنتیکی به کشورهای آسیای میانه برنامه‌ریزی شده است.
ورناصری یادآور شد: از آنجا که مواد ژنتیکی وابسته به ارز مرجع نبود، بنابراین حذف این نوع ارز تغییری در بازار این‌گونه مواد به‌وجود نیاورده است و هزینه‌ای برای تولیدکنندگان نخواهد داشت.


کد مطلب: 7922

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcb.5bzurhb95iupr.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net