مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر:

علت معدوم شدن مرغ‎های ویروس نیوکاسل بود

خبرگزاری فارس , 27 فروردين 1391 ساعت 8:29

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر گفت: علت معدوم شدن مرغ‎های زنده در مرغداری‎های شهرستان‎های گناوه، بوشهر و دشتی ویروس نیوکاسل بود.


مرتضی بحرانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در دشتی اظهار داشت: علت ویروس نیوکاسل می‎تواند حمل و نقل مرغ‎های زنده توسط وانت‌بارها و حمل و نقل کود مرغی و انتشار از طریق هوا باشد.

وی یادآور شد: این بیماری ویروسی است و بین مرغداری‎ها شیوع پیدا می‎کند و تنها راه درمان آن رعایت امنیت زیستی در مرغداری‌ها و مجموعه‌ای از اقدامات محدود کننده رشد و تکثیر ارگانیسم‌های بیماری‌زا در مرغداری‌هاست.

بحرانی تصریح کرد: در صورت عدم توجه گسترش اپیدمی بیماری در این صنعت، این شاخه مهم صنایع غذایی را به سمت نابودی می‎کشاند.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر تصریح کرد: مرغ و به طور کلی طیور حیوانات حساسی هستند و آگاهی از مسائل بهداشتی و رعایت نمودن آنها در پرورش طیور بسیار مهم است.

وی اضافه کرد: شناخت بیماری‎های طیور، چگونگی مبتلا شدن، نشانه‎های بیماری، راه‎های پیشگیری و درمان می‌تواند کمک فراوانی به مدیران مرغداری‌ها کند.

بحرانی گفت: یکی از این بیماری‎های مهم و خطرناک بیماری نیوکاسل است زیرا بیماری نیوکاسل می‎تواند در مدت زمان کوتاهی خسارت زیادی به مرغداری‎ها وارد سازد.

وی ادامه داد: نیوکاسل یک بیماری عفونی و واگیردار است که از یک نوع ویروس به وجود می‌آید و موجب عفونت دستگاه تنفسی می‎شود و مرغ، اردک و سایر پرندگان نیز به این بیماری مبتلا می‎شوند.

بحرانی گفت: یک دستگاه تنها متولی این قضیه نیست و دامپزشکی به تنهایی نمی‎تواند اقدام کند و باید مجموعه دستگاه‎های مرتبط جهاد کشاورزی، سیستم قضایی و نیروهای نظامی و انتظامی همکاری کنند و همچنین صنف مرغداری‎ها و پرورش دهندگان طیور در صورت عدم رعایت امنیت زیستی و تبادل مواردی مثل دان، کود و غیره بین همدیگر در خطر انتقال بیماری قرار دارند.

وی ادامه داد: اگر در بحث جلوگیری از حمل مرغ زنده و بحث حمل کود کنترل صورت نگیرد ما نمی‎توانیم این بیماری را کنترل کنیم.

سرپرست دامپزشکی دشتی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در دشتی گفت: با توجه به دستورالعمل سازمان دامپزشکی برای جلوگیری از پخش و اشاعه بیماری به مرغداری‎های اطراف اقدام به معدوم‎سازی بیش از 55 هزار قطعه مرغ زنده در سه مرغداری کرده‎ایم.

محمدرضا عباسی علت تلفات وارد شده به مرغداری‎ها را عدم مدیریت عنوان کرد و افزود: دامپزشکی دشتی تا اطلاع ثانوی برای پاکسازی منطقه مجوز جوجه‌ریزی را صادر نخواهد کرد.

وی یادآور شد: در حال حاضر تعدادی از مرغداری‎ها در شهرستان فعال هستند که هیچ‌گونه بیماری در بین آن‎ها مشاهده نشده است.

عباسی گفت: اگر توزیع مرغ زنده در سطح شهرستان مشاهده شود با فروشندگان آن‎ها برخورد خواهیم کرد.

مدیر عامل تعاونی مرغداران استان بوشهر نیز گفت: طی 20 روز گذشته تاکنون مرغ‎های چهار مرغداری در شهرستان دشتی معدوم شده‎اند.

وهاب حاجی دشتی با بیان اینکه خسارات وارده به هر مرغداری حدود 150 میلیون تومان است گفت: ویروس نیوکاسل از طریق حمل مرغ و حمل کودهای مرغی صورت می‎گیرد و بیماری واگیر می‌باشد.


کد مطلب: 5861

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdcb.0bsurhbw8iupr.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net